Görüş Bildir
Haberler
BU HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN KİTAPLARI

BU HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN KİTAPLARI

Bu haftanın en çok okunan kitaplarını 1000kitap.com derledi

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. KÜRK MANTOLU MADONNA-Sabahattin ALİ

1. KÜRK MANTOLU MADONNA-Sabahattin ALİ

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı bir romanıdır. İlk olarak Hakikat gazetesinde 18 Aralık 1940-8 Şubat 1941 (çıkmadığı günler: 8-10,14,15 Ocak 1941) tarihinde “Büyük Hikâye” başlığı altında 48 bölüm olarak tefrika edilmiştir. Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna’yı ikinci kez askerlik yaptığı Büyükdere’de çadırda yazmış ve günü gününe gazeteye yetiştirmeye çalışmış, romanı yazdığı günlerde attan düşüp sağ kol bileği çatlayınca, kolunu tenekede ısıtılan suya koyup yazmaya devam etmiştir.

2. AŞK-Elif ŞAFAK

2. AŞK-Elif ŞAFAK
tr.wikipedia.org

Aşk, Elif Şafak'ın Mart 2009 tarihinde yayınladığı, alt başlığında 'Ya ortasındasındır AŞK’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde...' ibaresini taşıyan kitabıdır. İngilizce aslından Türkçeye çevirisini Kadir Yiğit Us yapmıştır.

3. UÇURTMA AVCISI-Khaled HOSSEİNİ

3. UÇURTMA AVCISI-Khaled HOSSEİNİ
tr.wikipedia.org

Uçurtma Avcısı (orj.:The Kite RunnerAfganistan doğumlu Amerikalı yazar Halit Hüseyni'nin (Khaled Hosseini) ilk romanı.2003 yılında yayınlanan kitap bir Afgan tarafından İngilizce yazılmış ilk romandır. New York Times'ın en çok satanlar listesinde bir numaraya kadar yükseldi.

4. ÇALIKUŞU-Reşat Nuri GÜNTEKİN

4. ÇALIKUŞU-Reşat Nuri GÜNTEKİN
tr.wikipedia.org

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin'in 1922 yılında yazdığı, 1908-1918 yılları arasını anlatan, ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır. Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakitgazetesinde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

5. OLASILIKSIZ-Adam FAWER

5. OLASILIKSIZ-Adam FAWER
tr.wikipedia.org

Olasılıksız, Adam Fawer tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisinin de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır. Kitap, David Caine'in bir takım deneysel tedaviler sonucunda kazandığı gelişmiş olasılıkları hesaplama yeteneği sayesinde, tahminlerinin geleceği görmek haline geldiğini anlamasıyla başından geçenleri konu almaktadır. Özet olarak kitabın kahramanı, Pierre-Simon Laplace'in yarattığı bir teori olan Laplace'ın şeytanı haline dönüşmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. SEFİLLER-Victor HUGO

6. SEFİLLER-Victor HUGO
tr.wikipedia.org

Sefiller (Fransızca: Les Misérables; Fransızca telaffuz: [le mizeʁabl(ə)]) Victor Hugo tarafından yazılan tarihi romandır. İlk olarak 1862'de yayınlandı. 19. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olarak kabul gördü. İngilizce konuşulan ülkelerde başarısız çeviriler nedeniyle genellikle orijinal Fransız ismiyle anılır. Hikâye 1815'te başlar ve 1832'deki Paris Haziran Ayaklanması'nda son bulur. Birkaç karakterin yaşamını ve birbirleriyle alakasını ele alan roman daha çok eski mahkûmJean Valjean'ın yaşam mücadelesi ve kefaretini ödemeye çalışmasına odaklanır.

7. Suç ve Ceza -DOSTOYEVSKİ

7. Suç ve Ceza -DOSTOYEVSKİ
tr.wikipedia.org

S__uç ve Ceza (Rusça: Преступление и наказание, Prestuplenie i nakazanie), Dostoyevski'nin romanlarından biridir. Yazarın en önemli romanlarından biri olarak gösterilmektedir. Orijinal ismi Prestupleniye i Nakazaniye dir. Roman ilk olarak 1866'da Rus Habercisi adlı edebiyat dergisinde yayınlandıktan sonra cilt haline getirilmiştir. Dostoyevski'nin Sibirya'da cezaevinden döndükten sonra yazdığı roman, yazarın en uzun ikinci romanı olma özelliği taşır. Bununla birlikte yazarın olgunluk döneminin ilk büyük romanıdır.

8. Simyacı-Paulo COELHO

8. Simyacı-Paulo COELHO
tr.wikipedia.org

Simyacı (özgün adı O Alquimista), Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho'nun, yayınladığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir fenomen olarak değerlendirilen üçüncü romanıdır.

Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yirmi altı dile çevrildi ve yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez'den bu yana görülmemiş bir olay. Roman, yüreğinde çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir klasik kimliği kazanmıştır.

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nunmasalsı yaşamının felsefi öyküsüdür.Simyacı'yı bulmak kendini bulmaktır... Simyacı'nın dünya çapında bu kadar satmasının sebebi belki de kılavuzculuk niteliğinin ön planda olmasıdır.Simyacı'yı okumak , herkes uykudayken şafak vakti güneşin doğuşunu beklemektir.

9. Şeker Portakalı-José Mauro De VASCONCELOS

9. Şeker Portakalı-José Mauro De VASCONCELOS
tr.wikipedia.org

Şeker Portakalı (Portekizce orijinal ismi: Meu Pé de Laranja Lima), Brezilyalı yazar José Mauro De Vasconcelos'un 1968 tarihli romanı.

Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenleri konu edinir. Orijinali Portekizce olan eser 16 dile çevrilmiştir. [1]

Yazar, kendi çocukluğundan izler taşıyan kitabı 12 günde yazdığını ifade eder.[2] Roman, Güneşi Uyandıralım ve Delifişek kitapları ile takip ederek bir seri oluşturur.

2012 yılında Brezilyalı yönetmen Marcos Bernstein yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmıştr. [3]

10. Da Vinci Şifresi-Dan BROWN

10. Da Vinci Şifresi-Dan BROWN
tr.wikipedia.org

Da Vinci Şifresi ya da özgün adıyla The Da Vinci Code, Dan Brown'un kaleme aldığı bir romandır.Kitapta İsa ile ilgili tarihi sırlar ve Da Vinci'nin eserlerinde bu sırlarla ilgili ipuçları bıraktığına değinilir. Ayrıca Da Vinci'nin gizli bir tarikata üye olduğundan bahsetmektedir. Tüm bunlar kitapta bulmacalar ve kovalamacalarla ele alınmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın