Görüş Bildir
Haberler
Bitirdiğiniz Zaman Üzerinde Düşüncelere Dalacağınız Bilim Kurgu Filmleri

Bitirdiğiniz Zaman Üzerinde Düşüncelere Dalacağınız Bilim Kurgu Filmleri

Beyza
31.05.2023 - 20:17

Film tutkunlarının en sevdiği film türlerinden bir tanesi de bilim kurgular. Bazen hayaller kurduran bazen de insanı duygudan duyguya sokan bilim kurgu filmleri boş vakitlerinizi değerlendirmeniz için ideal. Bizler de sizin için bilim kurgu klasiklerini derledik. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. 13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)

27. 13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)

IMDb: 7.0

Özet: Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. 

Yönetmen: Josef Rusnak

Oyuncular: Craig Bierko, Armin Mueller-Stahl, Gretchen Mol

26. Deja Vu (2006)

26. Deja Vu (2006)

IMDb:  7.0

Özet: New Orleans'taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki 'deja vu'ların herşeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar. 

Yönetmen: Tony Scott

-Oyuncular: Denzel Washington, Jim Caviezel, Paula Patton

25. Derin Karanlık / Pitch Black (2000)

25. Derin Karanlık / Pitch Black (2000)

IMDb: 7.1

Özet: Başka bir gezegene yerleşmek üzere 40 yolcusuyla dünyadan hareket eden uzay gemisi yolda bir meteor fırtınasına yakalanır. Bilinmeyen bir gezegene mecburi iniş yapar. İçecek su bile olmayan bu gezegende, kurtulan az sayıdaki yolcu, gece olunca burada verecekleri yaşam mücadelesinde daha da zorlanacaklarını anlar.

Yönetmen: David Twohy

Oyuncular: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser

24. Prometheus (2012)

24. Prometheus (2012)

IMDb: 7.1

Özet: Bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

23. Yapay Zeka / Artificial Intelligence: AI (2001)

23. Yapay Zeka / Artificial Intelligence: AI (2001)

IMDb: 7.1

Özet: Belirsiz bir gelecekte insanoğlu, dünyanın çoğunun sular altında kaldığı bir yeryüzünde yaşamaya çalışırken, teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapay zekalı robotlar üretir. David, madde ve mana olarak tam bir insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış olan ilk çocuk robot David, o sırada hasta olmasından dolayı tedavisi bulunana kadar çocukları dondurulmuş bir aile tarafından deneme süreci olarak evlat edinilir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Fahrenheit 451 (1966)

22. Fahrenheit 451 (1966)

IMDb: 7.2

Özet: Montag (Oskar Werner) devlet tarafından kitapları yakmak üzere görevlendirilmiş bir itfaiyecidir.Kitap okumaya cesaret eden devrimci öğretmen Clarisse’le tanışınca kendisini kaçak avının içinde bulur.Montag,sadece iki kadın arasında değil,kişisel güvenliği ve fikir mülkiyeti arasında da seçim yapmak zorundadır.

Yönetmen: François Truffaut

Oyuncular: Oskar Werner, Julie Christie, Cyril Cusack

21. Frekans / Frequency (2000)

21. Frekans / Frequency (2000)

IMDb: 7.3

Özet: John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini farkeder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler. 

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Jim Caviezel, Dennis Quaid, Shawn Doyle

20. K-PAX (2001)

20. K-PAX (2001)

IMDb: 7.4

Özet: Esrarengiz bir adam (Kevin Spacey) uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç tedavisini kabul etmediği için psikiyatrist Mark Powell'a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam kendinden emin tavırlarıyla ve anlattıklarıyla psikiyatristini de etkilemeyi başarır. Klinikteki diğer hastalarla da konuşurken Prot, Dünya'nın bin ışık yılı uzağında bulunan gezegendeki yaşamın tasvirini yaparken aslında bir çeşit duyusal ve duygusal uyanışa sebep olur.

Yönetmen: Iain Softley

Oyuncular: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack

19. Mesaj / Contact (1997)

19. Mesaj / Contact (1997)

IMDb: 7.4

Özet: Astronom Dr. Arroway, Bir gece Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Arroway'in bu keşfi bütün Amerika'yı ayağa kaldıracaktır. İşin daha da tuhaf olan tarafı, Vega yıldızından gelen bu sinyaller birleştirildiğinde bir teknolojik aracın yapım planı ortaya çıkmaktadır. Bu bir truva atı mıdır? yoksa başka gezegen ve galaksilere seyahatin yolunu açan bir makine midir? Bunu öğrenmek için Amerikan Hükümeti makineyi yapmaya karar verir.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

18. A Quiet Place (2018)

18. A Quiet Place (2018)

IMDb: 7.5

Özet: Neredeyse kimselerin olmadığı bir kırsalda yaşam süren 2 çocuklu bir aile, birbirleriyle sadece işaret dili ile anlaşmaktadır. Bunun bir sebebi vardır: Aile konuşamadığı için değil, ses çıkaracak herhangi bir hareketten uzak durmak zorunda oldukları için konuşmamaktadır. Ancak günün birinde, çocukların birbirleriyle oynarken düşürdükleri bir lamba, ailenin peşindeki varlığın dikkat kesilmesine neden olacak ve aile, sessizliği bozmanın bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Tetikçiler / Looper (2012)

17. Tetikçiler / Looper (2012)

IMDb: 7.5

Özet: Gelecekte geçen aksiyon gerilim filmi Looper'da, zaman yolculuğu icat edilmiştir ancak yasadışıdır ve sadece karaborsada mevcuttur. Mafya birinden kurtulmak istediği zaman, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir. O zaman devreye Joe (Joseph Gordon-Levitt) gibi kiralık bir katil girer ve işi gerçekleştirir. Joe gittikçe zenginleşmektedir. Hayat güzeldir ta ki mafya Joe'nun gelecekteki halinin (Bruce Willis) geçmişe gönderilerek öldürülmesine karar verene kadar... 

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt

16. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

16. Yaşam Şifresi / Source Code (2011)

IMDb: 7.5

Özet: Kaptan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır. Tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yansımasını görmesiyle şok olur ve cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği vardır. Aniden trenin içinde büyük bir patlama meydana gelir...

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

15. İsyan / Equilibrium (2002)

15. İsyan / Equilibrium (2002)

IMDb: 7.6

Özet: Üçüncü Dünya Savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek hareketler ya da açığa vuracak davranışların cezası çok büyüktür. 

Yönetmen: Kurt Wimmer

Oyuncular: Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs

14. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

14. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7.7

Özet: Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher) zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! Bu anımsayışlar çocukluk aşkı Kayleigh'nin (Amy Smart) yıkılmış hayatından sorumluluk duymasına neden olur.

Yönetmen: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Elden Henson

13. Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

13. Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

IMDb: 7.7

Özet: Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip 'precog'lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Kathryn Morris, Colin Farrell

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

12. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

IMDb: 7.9

Özet: Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar....

Yönetmen: Jaco van Dormael

Oyuncular: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

11. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

11. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7.9

Özet: Evinden üç milyon ışık yılı uzakta küçük kayıp bir yaratık. Onu evine almayı isteyen 10 yaşında yalnız bir çocuk. Sonsuz bir macera ve dünyanın sınırlarını tanımayan bir dostluk, iki hayatı değiştirir. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

10. Avatar (2009)

10. Avatar (2009)

IMDb: 7.9

Özet: Yakın gelecekte Pandora adında yeni keşfedilmiş bir gezegen var. Bu gezegende dünyada çok az raslanan ancak çok değerli olan bir elementten bol miktarda var. Ancak sorun şu ki, bu gezegenin sahipleri ve doğası madenciliğe izin verecek türden değil. En büyük tehdit, 3 metrelik ırklarına Na'vi adı verilen yaratıklar.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

9. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

9. Dünyalı / The Man from Earth (2007)

IMDb: 8.0

Özet: Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır...

Yönetmen: Richard Schenkman

Oyuncular: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley

8. Maymunlar Cehennemi / Planet of the Apes (1968)

8. Maymunlar Cehennemi / Planet of the Apes (1968)

IMDb: 8.0

Özet: Astronot Taylor (Heston) insan ırkını deneyler ve spor yapmak amacıyla kullanan maymunların hükmettiği uzak bir gezegene düşer. Kısa sürede Taylor kendisini avlananların arasında ve yardımsever bir şempanze bilimcisinin elinde olur.

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

Oyuncular: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow (2014)

7. Yarının Sınırında / Edge of Tomorrow (2014)

IMDb: 8.0

Özet: Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

6. Yerçekimi / Gravity (2013)

6. Yerçekimi / Gravity (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Dr. Ryan Stone ilk uzay görevine çıkmıştır. Görev arkadaşı emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky'dir. Son görevleri sırasında hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri parçalanır. İki astronot uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına doğru savrulurlar. Nasa ile iletişimleri kopmuştur ve oksijenleri hızla tükenmektedir. İki astronotun zamana karşı yarışarak yörüngede ve hayatta kalma mücadelesi başlar.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

5. Marslı / The Martian (2015)

5. Marslı / The Martian (2015)

IMDb: 8.0

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. 

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

4. Yokedici / The Terminator (1984)

4. Yokedici / The Terminator (1984)

IMDb: 8.1

Özet: 2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton

3. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

3. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.4

Özet: Clementine(Kate Winslet) sevgilisi Joel Barish'i(Jim Carrey), bir şekilde hafızasından sildirmiştir. Bundan dolayı kalbi kırılmış olan Joel da aynı şeyi yapmaya karar verir. Clementine'nin yavaş yavaş anılarından kaybolduğunu gören Joel, halen onu çok sevdiğini fark eder. Belki de yaptığı hatayı düzeltmek için artık çok geçtir.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yaratık / Alien (1979)

2. Yaratık / Alien (1979)

IMDb: 8.5

Özet: Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar.

Yönetmen: Ridley Scott'

Oyuncular: Veronica Cartwright, Ian Holm, John Hurt

1. The Matrix (1999)

1. The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Özet: Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. 

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın