Görüş Bildir
Haberler
Bir Günah Gibi Sakladığınız Sivilce Lekelerinden Anında Kurtulmanızı Sağlayacak 13 Doğal Yöntem

etiket Bir Günah Gibi Sakladığınız Sivilce Lekelerinden Anında Kurtulmanızı Sağlayacak 13 Doğal Yöntem

Akustik Kadın
03.11.2015 - 00:36 Son Güncelleme: 10.04.2016 - 19:10

Sivilce izlerinizden kurtulmak ister misiniz?

Ay benimki de soru mu canım, kim istemez ki?

Öncelikle size sivilcenizi sıkmayın diye bık bık yapmayacağım, söz!

Zaten sıkmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Şeytana uyup sıktıklarınız için buradayız şimdi de...

Uyarı: En azından bundan sonra sıkmayın da bir daha bu listeye bakmak zorunda kalmayın. 🔫

Şimdi gelelim sadede... Sivilce çıktı, sıktınız falan filan. Yüzünüzde lekeler ve çukurlar oluştu. Ne yapacağız?

1. Öncelikle oluşan sivilce lekesinin ilerlemesini ve kalıcı olmasını engellesek nasıl olur?

s70.photobucket.com

Daha az dikkat çektiği yönünde kendinizi kandırdınız ve sivilcenizi sıktınız. Buraya kadar tamam mıyız? Fondötenle onu gizlemeden evvel yapman gereken şeyi söylüyorum, en az 30 faktör bir güneş koruyucuyu cilde uygulamak. Aksi takdirde aşağıdaki yöntemlerin hepsini uygula, yine de bir faydası olmaz.

Neden mi?

Yaralar güneşe karşı çok hassas ve siz sıktığınız için de artık savunmasızlar. Onları sizin yerinize başka bir şeyin korumasını sağlamalısınız: Güneş kremi!

2. Lekeler için size ilk tavsiye edeceğim şey benim de sürekli uyguladığım bir yöntem: Elma sirkesi!

Bunu Sağır Sultan bile duymuştur eminim; ama kaldıysa duymayan birisi, atlamak olmaz. Elma sirkesi cildin ihtiyacı olan vitaminleri(A, C, E, P, B2) içerdiğinden, mucizevi bir şey desek yeridir.

Gün sonunda cildinizi yıkadınız, temizlediniz. Ardından seyreltilmiş elma sirkesini yüzünüze uygulayın.

Nasıl mı?

1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Bir parça pamuk ile cildinize uygulayın. Yarım saat boyunca cildinizde bekletin. O sizin yaptığınız hataları onarırken, siz ise keyfinize bakın. Sonra da yıkayın ve gece kreminizi uygulayıp misler gibi uyuyun.

3. Cildin kaybettiği sıvıyı, cilde yeniden kazandırmak da oluşan lekelere iyi gelecektir. Bunu sağlayacak şey ise en organiğinden bal!

Organik bal bulmak, çölde su bulmak kadar zor biliyorum. Ancak artık köydeki tanıdıklardan mı sipariş edersiniz, evde kovanla arı mı beslersiniz o sizin bileceğiniz iş. Ama ne yapın, ne edin bulun.

Çünkü, 1 yemek kaşığı kadar organik balı tüm yüzüne uyguladıktan sonra 15-20 dakika bekletmek, cilde cenneti yaşatmak gibi bir etki yaratacak. Emin olun :)

4. Azıcık da doğanın iyileştirici gücü otlardan faydalanalım: Sinir Otu

Sinir otunun yaprakları akne ve sivilce gibi cilt lekelerinin giderilmesini sağlıyor. Aktardan aldığınız sinir otu yapraklarını bir havana koyarak ezin ve suyunu çıkarın. Çıkan su ile cildinize kompres yapın. Yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayın.

Bu yöntem sadece cilt lekelerinin gitmesine değil, aynı zamanda yeni çıkan sivilcenin çabuk sönmesine de yardım edecektir. Yani iki taraflı süperlik :)

5. Böyle bir ot olduğundan benim de şüphelerim vardı, ta ki ergenlik dönemimde annem ısrarla sivilcemi bunla silene kadar; karşınızda Sabun Otu!

Canım anneme teşekkürlerimi iletip, sabun otunu size tavsiye etmekten büyüük onur ve gurur duyarım.  Aktardan bulacağınız sabun otu kökünü suyun içerisinde kaynatıp, demlenmeye bırakın. Çıkan suyu ılıdığında sadece lekeli olan bölgelere uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü tamamen yıkayın.

Uyarı: Sabun otu kökü tam bir kocakarı yöntemi olmakla birlikte, benim diyen kremlere taş çıkartır.

6. Bahçenizde varsa oradan, yoksa konu komşunun bahçesinden çalabileceğiniz yardımcınız: Ceviz Yaprakları!

1 avuç ceviz yaprağını, 1 bardak suda kaynatın ve demleyin. Çıkan suyu cildinize pamuk yardımıyla uygulayın, yarım saat bekletin. Soğuk suyla yıkadıktan sonra, ceviz yaprağının iyileştirici gücünü düşünerek hayatınıza devam edin. Düşündüm de son söylediğimi yapmasanız da olur yani :)

7. Elma sirkesinin adaşı olmasa da işdaşı: Maydanoz!

Elma sirkesinin cilt için mucizevi olduğundan bahsetmiştim. Aynı etkiyi onun kankisi maydanoz da sağlıyor. Sirke kokusuna katlanamayan arkadaşları maydanozun toksin giderici yöntemine alalım lütfen:

1 litre suyu kaynatın ve maydanozları kaynamış suya ekleyip demlenmesini bekleyin. Ardından maydanozları iyice ezip lapa haline getirin ve karışımı cilde uygulayın. O lapayı 20 dakika boyunca cildinizde bekletin ve çıkan maydanoz suyu ile de cildinizi yıkayın. Bu yöntemi üç günde bir cildinize uygularsanız, kim bilir belki bir gün Şirine kadar pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz :)

8. Aktara gitmeye üşenenler için evdeki malzemelerle devam edelim: Marul!

Aysbergi görünce dönüp yüzüne bakmadığınız o marul nasıl kıymetli bir bilseniz, kendinizden utanırsınız. Çünkü marul da cilt lekeleri için kullanılan besinlerden biri.

Yapılışı:

25 gram marulu 3 su bardağı suda küçük parçalar halinde koyup kaynatın. Demlendikten sonra karışımı süzüp sabah ve akşamları cildinizi marul suyu ile silin.

9. Şimdi de toz şekerli bir peeling yapıp, ciltteki ölü deriyi temizleyelim!

Bu maddeyi uygulayacağınız zaman cildinizde sivilce olmaması ilk şartımız. Zira sivilceli bir cilde peeling yapmak, yüze zımpara yapmaktan farksız.

Yapılışı:

1 yemek kaşığı toz şeker ile 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Cilde masaj yaparak uygulayın. Cildinizin hassasiyetini bilemediğim için durmanız gereken zamanı size bırakıyorum.

Not: Doğal yöntemlerle hazırladığımız bu peelingi yağlı bir cilde sahip olanlar haftada bir; kuru veya karma cilde sahip olanlar ise 15 günde bir uygulayabilirler.

10. Ölü deriyi temizlemek için bir başka doğal yöntem de kahve telvesi, maden suyu ve limon suyu karışımı!

Yine sivilceniz yokken, cilde masaj yaparak uygulayın.

11. Bütün bunlara üşeniyorsanız en basit ve en kolay peeling yöntemini söylüyorum: Parmak Kesesi!

Buhar sayesinde yumuşamış cilde hafif hareketlerle parmak kesesi yapmak, ölü deriden kurtulmak için en kolay yol.

12. En sevdiğim yöntemi en sona sakladım: Maden Suyunun Buz Hali!

Benim de çook severek uyguladığım bu yöntem pek çok model, ünlü tarafından kullanılıyor kızlar. Çatlayan kılcal damarlardan kaynaklı kırmızılıklara iyi gelecek yöntemi, günlük rutininiz haline getirmenizi tavsiye ederim. Çok da kolay zaten.

Maden suyunu buz kalıplarına doldurun ve dondurun. Her gün bir buz taneciğini cildinizde(tabi ki de temizken) gezdirin. İster yatmadan önce ister gündüz yapın ama yapın. Sonrasında bana da bir dua ederseniz ödeşiriz işte! :)

Uykusuz bir geceden sonra sabah uyguladığınızda sizi Adriana Lima yapmasa da, yüzünüze bakılır bir hale getirmesi garantili!

Ay canım çekti, ben bir tane yapıcam hemen :)

13. Çok yağlı şeylerden uzak durmak, düzenli uyku, sağlıklı beslenme cildiniz için yapabileceğiniz belki de en iyi şey!

Ayrıca uzun süredir devam eden cilt sorunlarınız için evde doğal yöntemlerde tedavi beklemek yerine, bir cilt uzmanından yardım almak en akılcı çözüm olacaktır hiç kuşkusuz. Tedavi süresince doktor onayı da alırsa bu yöntemleri de destek timi olarak kullanmakta özgürsünüz :))

Uyarı: Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama yukarıdaki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa o maddeyi uygulamayın, bir sonrakine geçin.

Bir sonraki maddenin içeriğindeki ürüne alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız da kolunuzun minik bir parçasında deneme yapın. Yanma, kızarıklık yoksa koyverin gitsin :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4019
1116
232
161
124
106
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

BEN YÜZÜME LAHMACUN SERİYORUM O DA İYİ GELİR AYOL

Emre İçöz

lahmacun :DDD hahahahaah güleceğim yoktu ya :D

Tuğçe Doğan

Organik bal bulsam yerim

Grumpy Cat

çok olsa yollarım. bize ancak yetiyor.

MİSSLUCY

üşenenler için bişiy yokmu?