Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'ın Unutulmaz Futbolcusu Şenol Birol Hayatını Kaybetti! Şenol Birol Kimdir, Kaç Yaşında Vefat Etti?

Beşiktaş'ın Unutulmaz Futbolcusu Şenol Birol Hayatını Kaybetti! Şenol Birol Kimdir, Kaç Yaşında Vefat Etti?

Ömer ÖNDER
03.03.2022 - 11:05

Süper Lig’in üç büyük takımı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’da ve milli takımda forma giyen ve Beşiktaş’taki 59 yıldır kırılamayan rekoru ile efsane futbolcu Şenol Birol, hayatını kaybetti. Çaykur Rizespor’un kurucu üyelerinden birisi olan Şenol Birol, ilk teknik direktörü olduğu takımda “Efsane” olarak anılmaya başlandı. Bir süredir tedavi gören Şenol Birol, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Peki 59 yıldır kırılamayan rekorun sahibi Şenol Birol kimdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rize’de kronik rahatsızlıkları sebebiyle bir süredir tedavi gören Çaykur Rizespor’üun kurucusu ve ilk teknik direktörü Şenol Birol tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Zonguldak Kilimlispor’da başlayan futbol hayatı daha sonrasında Rize Güneşspor ve Sarıyer’de devam eden Şenol Birol, daha sonrasında giydiği üç büyükler ve milli takım formaları ile gösterdiği başarılar ile adından çokça bahsettirdi. Peki Şenol Birol Kimdir?

Şenol Birol Kimdir?

Şenol Birol Kimdir?

8 kez Türkiye A Milli Futbol Takımı forması giyerek, 3 gol atma başarısı gösteren Birol, futbola Zonguldak Kilimlispor’da başladı. Daha sonra Rize Güneşspor ve Sarıyer’de forma giydi. 1958-59 sezonunda Sarıyer formasıyla attığı goller onu, ülkenin en çok konuşulan forvetlerinden biri haline getirdi. Başta Beşiktaş olmak üzere Galatasaray ve Fenerbahçe de genç golcüyü renklerine bağlamak için harekete geçti. Ancak Şenol Birol'un tercihi Beşiktaş oldu. Forvetteki partneri Birol’la birlikte attığı goller yüzünden tribünlerde, 'Şenol-Birol gol' tezarühatı yapılmaya başlandı.

İlk 3 sezonda 42 golü rakip ağlara bırakan Şenol Birol'un Beşiktaş formasıyla en başarılı dönemi 1962-63 sezonuydu. Son haftaya kadar Galatasaray’la şampiyonluk için çekişen Beşiktaş, son maçında ikincilikte kalırken, Şenol sezonu 41 maçta 34 golle tamamladı. 1962-63 sezonu bitiminde Beşiktaş’tan ayrılıp Fenerbahçe’ye giden Şenol Birol, futbola veda ettikten sonra çeşitli takımlarda teknik adamlık yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mesut binici

Allah rahmet eylesin