Görüş Bildir
Haberler
Belçika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Belçika'nın Dili Nedir?

Belçika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Belçika'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
08.02.2022 - 10:49

Batı Avrupa'da bulunan Belçika dünya üzerinde önemli ülkeler arasında yer almaktadır. NATO gibi bazı uluslararası örgütlerin organizasyon merkezi olan Belçika aynı zaman AB üyesi bir ülkedir. Cermen ve Latin kültürleri arasında bir sınır olan Belçika'da bu sebepten üç çeşit dil konuşulmaktadır. Federal devlet yapısına sahip olan Belçika'nın başkenti ise Brüksel olarak bilinmektedir. Ülkede 3 dil konuşulmasının yanında 3'üde resmi dil olarak kabul edilmektedir. Dilsel ve kültürel açıdan çeşitliliğe sahip olan Belçika'da bu yönden çeşitli anlaşmazlıklar çıkmış ve ülke tarihine bu durum ciddi ölçüde yansımıştır. Birçok kişi Belçika'nın dili ve nüfusu gibi bazı özelliklerini internet üzerinden araştırıyor. Peki Belçika'nın dili nedir? Belçika'nın yüzölçümü kaçtır? Belçika'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi adı Belçika Krallığı olan Belçika'nın 4 tane sınır komşusu bulunmaktadır. Bu sınır komşuları Hollanda, Almanya, Lüksemburg ve Fransa olarak bilinmektedir. Avrupa Birliği açısından da önemli bir konuma sahip olan Belçika'nın Atlas Okyanusu'na da kıyısı bulunmaktadır. Üç farklı coğrafi bölgeye sahip olan Belçika'nın iklimi ise daha çok okyanusal iklim olarak değerlendirilebilir. 19. yüzyılda Endüstri Devrimi'ne katılan ilk kıta Avrupa'sı ülkesi olan Belçika diğer Avrupa ülkeleri gibi küresel bir ekonomiye ve ulaşım alt yapısına sahip bir ülkedir. Çeşitli dillerin ve dinlerin bulunduğu Belçika'da kültürel farklılık oldukça fazladır. Bunun yanında ülke nüfusunun büyük bir kısmı Belçika vatandaşı olarak bilinmektedir. Türkiye'den de göç alan Belçika'ya dair bazı bilgiler merak ediliyor. Belçika'nın nüfusuna, diline ve yüzölçümüne dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Belçika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Belçika'nın Dili Nedir?

Belçika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Belçika'nın Dili Nedir?

Avrupa'nın popüler ülkeleri arasında yer alan Belçika'nın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Belçika'nın nüfusu 2019 verilene göre 11.515.793 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olan Brüksel'in nüfusu ise 2017 sayımına göre 1.191.604 kişi olarak belirlenmiştir.

Belçika hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Belçika'nın yüzölçümü toplamda 30.528 kilometrekare olarak biliniyor. Bununla birlikte ülkede su alanlarının kapladığı alan ise yüzde 6,4'tür. Belçika'nın başkenti ve Avrupa Birliği açısından önemli bir yeri olan Brüksel'in yüzölçümü ise 414,89 kilometrekare olarak biliniyor.

Farklı kültürlerin ve dillerin bulunduğu ülke olarak bilinen Belçika'nın üç resmi dili bulunmaktadır. Bunlar Almanca, Fransızca ve Felemenkçe olarak bilinmektedir. Ülkede yüzde 50 oranında Felemenkçe konuşulmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın