Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli Duyurdu: MHP İstanbul, Ankara ve İzmir'den Aday Göstermeyecek

etiket Bahçeli Duyurdu: MHP İstanbul, Ankara ve İzmir'den Aday Göstermeyecek

Partisinin Antalya’daki Belediye Başkanları Toplantısı öncesinde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da basın toplantısı düzenleyerek yerel seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

'Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir' diyen Bahçeli, 'Ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. ‘Ben’ diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır' ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasının devamında özetle şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bütün kurul ve kurallarıyla tam olarak oturmalıdır"

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bütün kurul ve kurallarıyla tam olarak oturmalıdır"

'Bu bir milattır. 14 Temmuz 2018’de yaptığımız basın toplantısında önümüzdeki 5 yılda 2023 hedeflerini yakalamanın mücadelesi sahnelenecektir tespitini dile getirmiştim. Yeni hükümet sistemi, Türkiye’nin ayağına vurulan prangayı kıracaktır. Başka çare de kalmamıştır. Çünkü Türkiye düşmanları sürekli güç toplamakta, sürekli açığımızı ve zaaf anımızı kollamaktadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bütün kurul ve kurallarıyla olgunlaşmalı, tam olarak oturmalıdır. Geçiş sürecinde çıkan pürüzler zamanında yapılacak müdahalelerle bertaraf edilmelidir.

"Cumhur İttifakı'nın devamı milli beka için mecburidir"

"Cumhur İttifakı'nın devamı milli beka için mecburidir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelişkiler aşılmakta, uyum sorunları giderilmektedir. Çok şükür, aşı tutmuş, Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Cumhur İttifakı'na takdirini göstermiş, buna da devam etmektedir. Türkiye’nin bekası ve yeni hükümet sisteminin geleceği için mahal idareler seçiminin makul neticelenmesi bu aşamadaki en büyük arzumuzdur. Cumhur İttifakının devamı milli beka için mecburidir.

"Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı"

"Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı"

13 Eylül 2018 tarihinde Polatlı’da konuşmamda şunları dile getirmiştim. 'Biz 19 Mart 2019’a cumhurun ittifak ruhunun damga vurmasını istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehirleri başta olmak üzere diğer belediyelerin şekillenmesini temenni ediyoruz' demiştim.

Partimizi takip eden basın mensuplarıyla yemek  sırasında İstanbul’dan aday göstermeyebileceğimizi ifade ettim. Ne var ki bazı olumsuzluklar nüksetti. Yanlış değerlendirmeler vuku buldu. Amacımız ya anlaşılmadı ya da anlaşılmak istenmedi. Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı. 

Biz Cumhur İttifakı'na asla taktiksel bakmadık. Samimi ve dürüst davrandık. Muhataplarımızdan bunu bekledik. Kızılcahamam’da ayrıca dedim ki; “İstanbul’un dışındaki her seçim bölgesinde, il ilçe ve beldede diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır.' Malumunuz 23 Ekim 2018 grup toplantımızda, yerelde ittifak arayışımızın artık kalmadığını ifade etmiştim. Bazı müessif beyanlar, Cumhur İttifakı'nın ruhunu yaralayan açıklamalar...Sanki bir taraf istiyor da diğer taraf nazlanıyor izlenimi doğmuştur. Yanlış anlamalar Cumhur İttifakı'nı çatladı-çatlıyor polemiklerine bile kapı araladı. Bu durum karşısında siyaset farklı bir faza girmiştir.

"Elimizi taşın altına koyacağız, fedakarlıksa gene yapacağız"

"Elimizi taşın altına koyacağız, fedakarlıksa gene yapacağız"

Demirtaş üzerinden yeni bir senaryo hazırlığı, ekonomik saldırılar, demokrasi dışı eğilim ve özlemler tehlike sinyallerini yoğunlaştırmıştır. Biz dağdaki teröristlerin büyükşehirlere konuşlanmasına rahatsız olamazdık. Biz HDP’nin, İstanbul’dan İzmir’e kadar yönetimlerde mevzi elde etmesine tahammül gösteremezdik. Türkiye’nin çıkarları neyi işaret ediyorsa oradayız. Biz Türk milleti ne diyorsa onu yaparız.

Elimizi taşın altına koyacağız. Fedakarlıksa gene yapacağız. Daha önce büyükşehir ölçeğinde İstanbul’da aday çıkarmayacağımı söylemiştim. MHP, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
141
70
34
10
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Twenty Eight

Direkt partiyi kapatsaydın aq.

Ersin İdmanyurdu

Ulan siyasreti geçtim. kaç yaşında adamsın boynunda tasmayla gezmeyi nasıl yediriyorsun kendine

ntyz

Şaşırmadım. Siz kapatın partiyi martiyi; akp ye çalışıyorsunuz nasıl olsa. Kansız, pislikler.