Görüş Bildir
Haberler
Bağımlısının Gözünden 10 Maddede Kült Roleplay Oyunu; Popmundo

Bağımlısının Gözünden 10 Maddede Kült Roleplay Oyunu; Popmundo

Langfelder
13.01.2018 - 19:07

Eğer başlığı okur okumaz iç geçirdiyseniz, yalnız değilsiniz.

Serüvene başlamak için; www.Popmundo.com adresinden giriş yapabildiğiniz, basit gibi görünen; hayatımı değiştiren oyundan bahsedeceğim sizlere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oyuna Başladığınız Anda Dış Dünya Ardınızda Kalacak

1. Oyuna Başladığınız Anda Dış Dünya Ardınızda Kalacak

Popmundo size ufak bir alanda yetki yerine, hayatınızın kontrolünü veriyor. 

Onu, emsallerinden ayıran özelliği bu. Ana fikir müzik olsa da, irade elinizde. Hikayenize genç ve çaylak olarak başlıyorsunuz. Azimle çalışıp, basamakları tırmanarak, dünya starı olabilir, kazandıklarınızla lüks içinde yaşamayı seçebilirsiniz, ya da aylaklık edip, kariyer yapmayı reddedersiniz. 

Opsiyonlar ve özgür irade; gerçek hayattan esinlendiği için, çok detaylı. Böylece sınırları olan, zamanla sıkıcı hale gelen bir döngü içinde kalmayıp; farklı zamanlarda, farklı amaçlar peşinde koşabiliyorsunuz.

2. Karakterinizle Özdeşleşeceksiniz

2. Karakterinizle Özdeşleşeceksiniz

Genelde role-play oyunları, özellikle savaş tabanlı olanlar kendi alanı içinde keyif verse de, oyuncu ilişkilerine tek boyutlu bakar; müttefik, düşman. 

Fakat Popmundo'da hikayemiz hayattan demiştik, elbette aktörleri de hayattan.

Komşularınız, arkadaşlarınız, sevgilileriniz hatta rakipleriniz gerçek zamanlı kişiler tarafından yönetiliyor. Herkesin özgür hareket ettiği, dev bir etkileşim ağı çıkıyor karşımıza. Oyun içinde size bir kimlik ve çevre kazanacak, bilgisayarın başındayken kendinizi, arkadaşlarına karşı sorumluluğu olan, sevgilisinin doğum gününü hatırlaması gereken, rakiplerini geçmesi için planlar kuran karakterinizin içinde bulacaksınız.

3. Meslek Grupları

3. Meslek Grupları

Meraklısına popmundo hikayeleri anlatırken en sevdiğim kısım bu idi. 

Çevrenizde muhakkak vardır, menajerlik simülasyonu kariyerlerini gözü yaşlarla anlatan arkadaşlarınız. Popmundo da size çok keyifli mesai anıları biriktiriyor.

Müzik yapmak zorunda değilsiniz, uluslararası bir ajan da olabilirsiniz, ofisinde donut yiyen bir polis de. Hatta yargıç, itfaiyeci, profesör, nikâh memuru ve daha onlarcası. 

Ve en güzeli bu mesleklerin kendi iç dinamikleri, aksiyonları, karşılığında kazanabileceğiniz ödülleri var. Seçtiğiniz kariyere göre becelerinizi geliştirip kalifiye hale geliyorsunuz ve kendinizi sevdiğiniz işi yaparken buluyorsunuz.

4. Sıkı Tutunun; Siyaset!

4. Sıkı Tutunun; Siyaset!

Popmundo'da; büyüyüp, sınırları aşan bir siyaset platformu var.

Oyunumuzda kullanıcılar; isteklerine göre ikamet edip, vatandaşlık seçebileceği, içlerinde Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir olmak üzere 49 şehre sahip. 

Her şehirin kendi yönetimi var. Kampayalarınızla, seçimlere katılabilir, kitlelerden topladığınız oylarla Vali, Başyargıç seçilebilirsiniz. Ayrıca seçilen valilerin atadığı Defterdarlar, Emniyet müdürleri de kabine üyesi. 

Seçim sisteminde ise; oyun yılı (dış dünya'da 56 gün, 1 oyun yılına denk) ile seçimler yapılıyor, gerçek adaylar, gerçek rakiplerle yarışıp, her bir oyuncunun oyu ile başa geliyorlar. Yönetimler, diğer şehirlerle ilişkileri belirleyip, politikalarını uyguluyorlar. Olumsuz durumlarda yargılamalar bile gerçekleşebiliyor.

Öyle ki oynayanlar bilir, oyun kendi içinden diktatörler ve devrimciler çıkarmıştır. Zamanında, başı çeken adaylardan biri rakibine tezgah kurup, ceza aldırarak seçilmiş, sonra bloklar halinde vatandaş kaydırarak üst üste seçimler kazanmış, oyunun en kalabalık nüfuslu ili kabul edilen İstanbul'u büyük devrime sürüklemiştir.

5. Madalyonun Görünmeyen Yüzü; Suç Dünyası

5. Madalyonun Görünmeyen Yüzü; Suç Dünyası

İradenin olduğu yerde, elbette legal kariyer yapmak zorunlu değil. 

Önceleri kendinizi geliştirdiğiniz takdirde, suç işlemenize, emniyeti atlatmanıza; olanak ve karşılığında belli başlı başarılar veriyordu. Suç yan kariyer dalıydı, bir sefer suça bulaştıysanız geri dönüş yapmanız zor olabiliyordu. Adalet birimlerine dönme isteğiniz, sabıka kaydına takılıyordu.

Bazı gruplar başından sonuna kadar suç kariyerini denediler, hatta bazı ufak nüfuslu şehirlerde seçim kazandılar. Suçlu iadesini kapatıp, öğretilmesi yasak dersleri okullarda öğrettiler. En güzel kısım oyunun, oyuncudan çıkan hiçbir fikre karşı olmaması. Belli süre böyle devam etti.

Yeni versiyonda ise suçluların seçenekleri artılarak, onlara ayrı kariyer sayfası açıldı. Müzik kariyeri yapmak gibi suç kariyeri yapmaları için yeni bir altyapı kuruldu. Yine de iki taraf, birbiriyle arkadaşlık etkileşimlerine devam edebiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paranormal Aktiviteler!

6. Paranormal Aktiviteler!

Oyun içinde pek çok efsaneye, gizli eşya ve haritaya, hatta zombi günlerine sahip!

Öyle ki oyun kurucalarından biriyle (o zamanlar bu bir bug'dı) flört edip, ondan bebek sahibi olan Kobe diye efsanevi bir oyuncu var. Karakterimiz adına, Aziz Kobe Günü kutlanıyor. 

Yılbaşları, Halloween gibi sakin etkinliklerin yanında, oyuna veda etmiş karakterlerin zombi olarak (ne yazık ki, onlar bot) dönerek şehre saldırdığı özel günlerde, elinizde tüfek/testerelerle hem şehri savunup, hem başarı kazanabilirsiniz.

Ayrıca sayısı artan haritalarla esrarengiz adalara gidip, uzaya çıkabilir, hayalet avcılığı yapıp, yakanıza yeni nişanlar takabilirsiniz.

7. Sosyal İlişkiler

7. Sosyal İlişkiler

İnsan doğası, aşkı da beraberinde getirir. Popmundo'da sevgili olabilir, ebeveynlik deneyimi yaşayabilir, evlenebilirsiniz. Karşınızdaki kişi de aktif kullanıcı olduğu için romantizminizin, hiçbir kuralı, sınırlaması yok. Not olarak, bazı yönleriyle gerçek hayattaki kadar zor, elektro gitarınızı kenara koyup, evde oturmak zorunda kalabilirsiniz.

Doğru seçim yapma konusunda, başarılar.

8. Bu Kadar Detay, Tüm Zamanımı Çalar mı?

8. Bu Kadar Detay, Tüm Zamanımı Çalar mı?

Pek çok gerçek zamanlı oyunda, gece uyurken saldırıya uğrayabilir, pasifken yağmalanabilir, ekibinizden kovulabilirsiniz.

Ama Popmundo'da; şayet sıkışıksanız oyun içi doğru iş tercihi ve planlamayla günde 15 dakika ile gelişiminizi sürdürebilir, kariyerinizde derin aksamalar yaşamazsınız. Asıl zaman isteyen kısım, forumlardaki sohbetler, arkadaş çevreniz.

Dış dünyanızı etkilemeden, kafa dağıtabileceğiniz bir evreninizin olması için, boş zamanınız oldukça; kendi isteğinizle oraya kaçacaksınız.

9. Türkçe Oynanabilirlik

9. Türkçe Oynanabilirlik

Oyun içeriği, gönüllü çevirmenlerin; kelime kelime yapmak yerine, kaliteli çeviri çalışmalarıyla tamamen Türkçe.

Üstelik Popmundo evreninin kendi dergisi var, roleplay yaparken gelişmeleri takip edebilir, karakterinizin gözünden katkıda bulunabilirsiniz.

10. Nereden Başlayabilirim?

10. Nereden Başlayabilirim?

Bu adresten başlayabilirsiniz, şeytanla anlaşmak ücretsiz! 

Eski emniyet müdüründen, hikaye dinlemek isterseniz beklerim; Alan Langfelder (1350767)

Saygılarımla.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
23
21
17
9
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın