Görüş Bildir
Haberler
Azmiyle Engelleri Aştı: 7 Yılda Burnuyla Kitap Yazan Mustafa'nın Hikâyesi

etiket Azmiyle Engelleri Aştı: 7 Yılda Burnuyla Kitap Yazan Mustafa'nın Hikâyesi

ATKN
17.05.2016 - 13:42 Son Güncelleme: 17.05.2016 - 17:10

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde yaşayan ve 'serebral palsi' hastalığı nedeniyle elleri ile ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, burnuyla kullandığı bilgisayarda yazdığı 'Herkes beni engelli sanıyo' adlı kitabını tamamladı. Mustafa'nın 7 yılda bitirdiği kitabı, şimdi Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle örnek olması için okullarda dağıtılıyor. Mustafa'nın hedefi, ünlü bir yazar olmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Efeler'de ailesiyle birlikte yaşayan 35 yaşındaki Mustafa Erol, doğumda beyni oksijensiz kalması nedeniyle 'serebral palsi' hastası olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Rahatsızlığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, 2009 yılında burnuyla kullandığı bilgisayarda yazmaya başladığı ve 'Herkes beni engelli sanıyo' ismini verdiği kitabı 7 yılda bitirdi. 

Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle bin adet bastırılan kitap, örnek olması için okullarda dağıtılıyor.

Hayatında iz bırakan anılarını ve yapmak istediklerini kaleme aldı

Hayatında iz bırakan anılarını ve yapmak istediklerini kaleme aldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Mustafa Erol, zamanını evde kitap okuyarak geçiriyor, burnuyla bilgisayarda yazı yazıyor ve 7 yıl önce başladığı, engellilerin hayatta karşılaştıkları zorlukları anlatan kitabını bitirmenin sevincini yaşıyor.

İlkokul, ortaokul ile liseyi dışarıdan bitiren, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 2 yıllık halkla ilişkiler ve 4 yıllık işletme bölümlerini tamamladıktan sonra Adnan Menderes Üniversitesi Edebiyat Bölümünde yüksek lisans yapmaya başlayan Mustafa Erol, nisan ayında 90 sayfadan oluşan ve bin adet bastırılan kitapta, kendi hayatında iz bırakan anılarını, yapmak istediklerini, karşılaştığı zorlukları, okuma-yazma azmine destek olan ailesi ve öğretmenleriyle yaşadıklarını kaleme aldı.

Kitabı Mustafa'nın 'çıraklık eseri': ‘Sanki bir rüyadayım’

Kitabı Mustafa'nın 'çıraklık eseri': ‘Sanki bir rüyadayım’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Erol, zaman zaman burnuyla yazı yazmada çok zorlandığını, klavyenin üzerine sürekli eğildiği için boynunda ağrılar olduğunu fakat bunun üstesinden geldiğini belirtiyor:

'Kitabımı çıkartmayı ve ileride ünlü bir yazar olmayı çok istiyordum. İlk kitabımı beğendim ama Mimar Sinan'ın Süleymaniye Camii için 'bu benim çıraklık eserim' dediği gibi ben de bu kitabım için çıraklık eseri diyorum. Şu anda engelli bir çocukla ilgili bir hikayeye başladım. Yaşar Kemal'i çok seviyorum. Hedefim en az onun kadar ünlü bir yazar olmak. Kitabımı okuyanlar çok beğendiklerini, kimi yerlerde duygulandıklarını, kimi yerlerde de güldüklerini söylediler. Kitabımı yazarken mümkün olduğunca esprili bir dil kullandım. Kitabımı elime aldığım için inanılmaz derecede mutluyum, sanki bir rüyadayım.'

'Azmi herkese örnek olmalı'

'Azmi herkese örnek olmalı'

Oğlunun 'bütün engelleri aştım' demek istediğini anlatan Baba Mehmet Emin Erol da çok zorlukla karşılaştıklarını, Mustafa'nın hayata hep pozitif baktığını belirtiyor ve azminin herkese örnek olmasını istiyor.

Ayrıca Mehmet Emin Erol, Mustafa'nın yazdığı kitabı, kendilerini arayarak akülü araç hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istediğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1056
370
133
43
32
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Yaa göbeğim çıktı,off burnum çok uzun,ya bu nasıl kirpik,bacaklarım çok kalın,ellerim çok büyük diye ortalıkta dolaşanlar şükredin ve ibret alın..Sana da hel... Devamını Gör

Türk Mavisi

Bundan sonra yapmaya karar verip, sıkılıp vazgeçtiğim herşey için açıp bu haberi okuyacağım. Adam burnuyla yazıyor lan, tek tek, harf harf... Erinmeden, yoru... Devamını Gör

Toğrul M-v

Aferin valla biz burada derdimiz var diye ağlıyoruz, adam sımsıkı hayata bağlanmış! Allahtan burnuda büyük. Aklıma birşey takıldı ağzını kullanabiliyorsa, ne... Devamını Gör

tatlış penguen

deneyerek bunu başarabilmiştir ama önemli olan bu değil adamın başarısı bence