Görüş Bildir
Haberler
Aynı Filmleri İzlemekten Sıkıldım Diyenler İçin İngiliz Sinemasından Hiç Kimselerin Bilmediği Korku Filmleri

Aynı Filmleri İzlemekten Sıkıldım Diyenler İçin İngiliz Sinemasından Hiç Kimselerin Bilmediği Korku Filmleri

Korku filmi denildiği zaman akla çoğunlukla artık klasikleşen Hollywood yapımları geliyor. Peki, size alışılmışın dışında korku anlayışları ile son döneme damga vuran İngiliz sinemasının en iyi korku filmlerini sunsak ne dersiniz? İşte kıyıda köşede kalmış en iyi İngiliz korku filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demons of the Mind (1972)

1. Demons of the Mind (1972)

Özet: Bir doktor, iki masum çocuğun babaları tarafından  evlerine hapsedildiğini keşfeder. Bu konuyu araştırmaya karar veren doktor, söz konusu durumun arkasında büyük bir şeytani tarikat olduğunu fark etse de artık işin içine bulaşmış durumdadır. Şimdi çocuklardan önce kendini kurtartmak zorundadır.

Oyuncular: Robert Hardy, Shane Briant

Yönetmen: Peter Sykes

2. Ghost Stories (2017)

2. Ghost Stories (2017)

Özet: Şüpheci bir profesör olan Phillip Goodman, kendisine açıklanamayan üç hayalet vakasının ayrıntılarını içeren bir dosya verildikten sonra korkunç bir yolculuğa çıkar. Hayaletlere inancı olmayan profesör Goodman, bu yolculuğu sonrasında fikir değiştirip kendini işin içinden çıkılmaz bir durumda bulacaktır.

Oyuncular: Samuel Bottomley, Deborah Wastell

Yönetmen: Jeremy Dyson, Andy Nyman

3. Death Line (1972)

3. Death Line (1972)

Özet: Bir hükümet yetkilisi Londra'daki tünellerden birinde kaybolduğunda, aynı yerde birkaç kişinin daha kaybolduğuna dair birkaç rapor ortaya çıkar. Scotland Yard olayı olarak adlandırılan olay ciddiye alınmaya başlar. Peki bu tünelde neler oluyor?

Oyuncular: Donald Pleasence, Norman Rossington

Yönetmen: Gary Sherman

4. The Creeping Flesh (1973)

4. The Creeping Flesh (1973)

Özet: Viktorya döneminden kalma bir bilim insanı, Papua Yeni Gine'den yaptığı paleontolojik kemik torbası keşfiyle Londra'ya geri döner. Yolculuk esnasında suya maruz kalan kemik, ete kemiğe bürünerek bilim insanının ailesi ve arkadaşlarına saldıran kötü niyetli bir varlığa dönüşür.

Oyuncular: Christopher Lee, Peter Cushing

Yönetmen: Freddie Francis

5. Frankenstein and the Monster from Hell (1974)

5. Frankenstein and the Monster from Hell (1974)

Özet: Frankenstein serisinin 6. ve son halkası olan Frankenstein and the Monster from Hell'de bir önceki filmde hayatta kalan Baron Victor Frankenstein cerrah olarak bir akıl hastanesinde çalışmaya başlar. Dr. Carl Victor takma adı ile hastanede çalışan Frankenstein, burada yasadışı suçlar işlemeye ve ölüleri diriltmeye tekrardan başlar.

Oyuncular: Peter Cushing, Shane Briant

Yönetmen: Terence Fisher

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vampyres (1974)

6. Vampyres (1974)

Özet: İki gizemli kadın, yoldan geçen insanları İngiliz kırsalındaki malikanelerine çeker ve doymak bilmeyen kan susuzluklarını gidermek ve beslenmek için onları esir tutar.

Oyuncular: Marianne Morris, Anulka Dziubinska

Yönetmen: Jose Ramon Larraz

7. Eden Lake (2008)

7. Eden Lake (2008)

Özet: Romantik bir hafta sonu tatili için yola çıkan genç bir çift, korkunç derecede acımasız sonuçlar yaratacak bir grup küstah gençle karşılaşır. Şimdi esir durumuna düştükleri bu insanlardan kurtulmaları gerekmektedir.

Oyuncular: Kelly Reilly, Michael Fassbender

Yönetmen: James Watkins

8. From Beyond the Grave (1974)

8. From Beyond the Grave (1974)

Özet: Gizemli bir antika dükkanı sahibi ve onun antika parçalarının etrafında dönen filmi, her biri ölümcül bir sır saklayan dört kısa korku hikayesinden oluşan bir antoloji sunuyor. Emin olun bu antika dükkanına uğramak istemezsiniz...

Oyuncular: Peter Cushing, Ian Bannen

Yönetmen: Kevin Connor

9. Triangle (2009)

9. Triangle (2009)

Özet: Ufak bir tatile çıkan bir grup yat yolcusu, yolculuklarında istenmedik bir durumla karşılaştıkları için karşılarına çıkan bir gemiye sığınırlar, fakat gemi terk edilmiştir. Üstelik gemide onları birer birer avlayan maskeli biri vardır. 

Oyuncular: Melissa George, Joshua McIvor

Yönetmen: Christopher Smith

10. Frightmare (1974)

10. Frightmare (1974)

Özet: Birbirinden korkunç suçlar işledikten sonra yakalansa da ölüm cezasından kurtulduktan sonra, görünüşte iyileşmiş bir kadın, kocasıyla birlikte izole bir çiftlik evine yerleşir. Çevresine tamamen değiştiğini iddia etse de gerçek öyle mi?

Oyuncular: Rupert Davies, Sheila Keith

Yönetmen: Pete Walker

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Shout (1978)

11. The Shout (1978)

Özet: Crossley adındaki gizemli bir gezgin, Devon'un ıssız bir bölgesinde yaşayan bir müzisyen ve karısına musallat olur ve öğrendiği yerli büyüyü kullanarak ev sahibini yerinden eder.

Oyuncular: Alan Bates, Susannah York

Yönetmen: Jerzy Skolimowski

12. An American Werewolf in London (1981)

12. An American Werewolf in London (1981)

Özet: İngiltere'ye gelen iki gezgin Amerikalı üniversite öğrencisi, yerlilerin hiçbirinin varlığını kabul etmediği bir kurt adam tarafından saldırıya uğrar. Gençlerden biri orada ölürken diğeri haberi bile olmadan bir kurt adama dönüşür. Peki bu durumdan nasıl kurtulacaktır?

Oyuncular: David Naughton, Jenny Agutter

Yönetmen: John Landis

13. The Wicker Man (1973)

13. The Wicker Man (1973)

Özet: Bir polis dedektifi, kayıp bir kızı bulmak için bir İskoç köyüne gider. Burada yaşayan Pagan yerlilerinin asla var olmadığını iddia ettiği kızı arayan dedektif, kendini gitgide bir ritüelin içerisinde bulduğunu fark eder.

Oyuncular: Edward Woodward, Christopher Lee

Yönetmen: Robin Hardy

14. 28 Days Later... (2002)

14. 28 Days Later... (2002)

Özet: Gizemli, tedavisi olmayan bir virüsün Birleşik Krallık'a yayılmasından 28 gün sonra, hayatta kalan bir avuç insan sığınacak bir yer bulmaya çalışır. Virüs kapan insanlar ise birer birer zombiye dönüşmüştür. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris

Yönetmen: Danny Boyle

15. Full Circle (1977)

15. Full Circle (1977)

Özet: Zengin Amerikalı ev kadını Julia Lofting, kızının ölümünden sonra hayatına yeniden başlamak için Londra'ya taşınır. Kendi yasını tutan kadın tam kendini toparlamaya başlarken, diğer çocukların hayaletlerinin ona musallat olmaya başlaması her şeyi alt üst eder.

Oyuncular: Mia Farrow, Keir Dullea

Yönetmen: Richard Loncraine

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hellraiser (1987)

16. Hellraiser (1987)

Özet: Bezgin ve beş parasız bir gezgin, Kuzey Afrika seyahati esnasında eski çağlardan kalma gizemli bir zeka küpü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunsa da yanlış oynandığında başa bela açacak şeyleri ortaya çıkaracaktır.

Oyuncular: Andrew Robinson, Clare Higgins

Yönetmen: Clive Barker

17. The Descent (2005)

17. The Descent (2005)

Özet: Katıldıkları bir mağara keşfi sırasında yeraltında kısılı kalan bir grup kadın, mahsur kaldıkları yetmezmiş gibi bir de insana benzeyen bir grup yaratığın saldırısına uğrar. Şimdi tek düşünmeleri gereken buradan nasıl kurtulacaklarıdır.

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza

Yönetmen: Neil Marshall

18. 28 Weeks Later (2007)

18. 28 Weeks Later (2007)

Özet: İlk filmden 6 ay sonrasını konu alan filmde virüsün İngiltere nüfusuna bulaşmasından 28 hafta sonra, ABD Ordusu, hayatta kalanların yeniden yerleşmeleri ve hayata yeniden başlamaları için Londra'nın küçük bir bölgesinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur. Ancak hiçbir şey planlandığı gibi gitmez.

Oyuncular: Jeremy Renner, Rose Byrne

Yönetmen: Juan Carlos Fresnadillo

19. Don't Look Now (1973)

19. Don't Look Now (1973)

Özet: Küçük kızlarının yakın zamanda gerçekleşen ölümünün yasını tutan evli bir çift, Venedik'te medyum olan iki kız kardeş ile karşılaşır. Kızlarının ölümünü atlatamayan çift, bir de Venedik sokaklarında işlenen cinayetler yüzünden tedirgin olmaktadır.

Oyuncular: Donald Sutherland, Julie Christie

Yönetmen: Nicolas Roeg

20. The Haunting (1963)

20. The Haunting (1963)

Özet: Yaklaşık 90 senedir ayakta duran Hill House, bugüne kadar orada yaşayan tüm sakinlere kötü anlar yaşattı. Bu ününü araştırmak üzere malikaneye giden Dr. John Markway ve ekibi, evin gizemini çözebilmek için oraya yerleşir ama kısa süre sonra pişman olurlar.

Oyuncular: Julie Harris, Claire Bloom

Yönetmen: Robert Wise

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Innocents (1961)

21. The Innocents (1961)

Özet: Genç bir mürebbiye, anne ve babası ölmüş, amcaları ile yaşayan iki yetim çocuğa bakıcılık yapmak üzere büyük bir malikaneye taşınır. Burada çocuklarla ilgilenen genç kadın, kısa süre sonra çocukların evdeki hayaletler tarafından rahatsız edildiğini fark eder. Fakat bunu nasıl durduracağını bir türlü bilemez.

Oyuncular: Deborah Kerr, Peter Wyngarde

Yönetmen: Jack Clayton

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın