Görüş Bildir
Haberler
Atatürk'e Benzerliğiyle Adeta Şok Etkisi Yaratacak Oyuncuların Kaçırılmaması Gereken Atatürk Konulu Yapımları

Atatürk'e Benzerliğiyle Adeta Şok Etkisi Yaratacak Oyuncuların Kaçırılmaması Gereken Atatürk Konulu Yapımları

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, milletimiz için çok önemli ve özel bir yere sahiptir. Atatürk, Türkiye için sadece bir lider değil, aynı zamanda Türk ulusunun bağımsızlık ve modernleşme sürecinin sembolüdür. Mustafa Kemal Paşa, ölümünden sonra bile Türkiye'yi etkilemeye devam etmiş ve saygın bir lider olarak hatırlanmıştır. Atatürk'ün kararlılık, cesaret ve vizyonu, bizler için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Cumhuriyet'in 100. yılını kutluyor ve atamızı özlem ile anıyoruz. Sizler için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran karakterlerin bulunduğu yapımları listeledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Dur Yolcu (2008) - Arda Kural

14. Dur Yolcu (2008) - Arda Kural

Özet: İnce hastalığa yakalanan karısının son günlerinde yanında olmak için Binbaşı Halit Bursa yakınlarındaki kasabaya izinli olarak dönmüştür. Osmanlı devleti cepheden cepheye koşarken, içeride bunu fırsat bilen düşmanlarla baş edecek fırsatı bulamıyordur. Halit bu gerçekle kasabaya varınca yüzleşir. Eşkıya kasabayı adeta esir almıştır. Halit bir yandan kasabadaki düzeni sağlamak, bir yandan da karısını iyileştirmek için çalışır. Ama karısını kurtaramaz. Kasaba’da kızını emanet edeceği kimsesi olmayan Halit onu da yanına alarak yollara düşer. Bandırma’daki arkadaşı Ziya’ya kızını bırakmayı düşünür. Ancak Ziya ölmüştür. Çaresiz kalan Halit kızıyla birlikte cepheye gider. Nezaket küçücük yaşında Çanakkale cehennemini yaşamaya başlar. Bu arada ortaya çıkan keskin nişancılar düşmana göz açtırmamaktadır. Türk keskin nişancı Ayşe ile Avustralya'nın en iyi kanguru avcısı Sing arasında korkunç mücadeleler yaşanır. 

Oyuncular: Selin Demiratar, Fatih Ayhan, Arda Kural  

Yaratıcı: Ömer Erbil

13. Atatürk (2023) - Aras Bulut İynemli

13. Atatürk (2023) - Aras Bulut İynemli

Özet: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881-1919 arasında hayatının anlatılacağı filmin ilk kısmı.

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Alican Barlas, Predrag Bjelac

Yaratıcı: Mehmet Ada Öztekin

12. Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman (2013) - Mehmet Tokat

12. Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman (2013) - Mehmet Tokat

IMDb: 3.7

Özet: Kurtuluş Savaşı dönemindeki mücadelenin içerisinde önemli rol oynamış olan Milis Yarbay Osman Ağa nam-ı diğer Topal Osman'ın ölümüne yol açan karanlık olayların vurgulandığı özellikle 1. Meclis dönemini yani mücadelenin başladığı ilk zamanları anlatan bir tarih filmi. Kurtuluş mücadelesi uğruna kendi hayatını hiçe sayarak savaşan bir çok isimsiz, kenarda köşede kalmış bilmediğimiz insanlar ve bunlarla ilgili bilgiler su yüzüne çıkmış filmle birlikte. 

Oyuncular: Reha Beyoğlu, İzzet Çivril, Erdal Dalcı

Yönetmen: Atilla Akarsu

11. Zübeyde, Analar ve Oğullar (2023) - Alican Yücesoy

11. Zübeyde, Analar ve Oğullar (2023) - Alican Yücesoy

IMDb: 6.1

Özet: Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bize hediye eden Zübeyde Hanım’ın ‘Sarı Paşa’sı ile yaşadığı çatışmaların, onun uğruna verdiği mücadelenin, dirayetinin ve cesaretinin anlatıldığı film, Cumhuriyet’in 100. yılına da anlamlı bir armağan.

Oyuncular: Alican Yücesoy, Aslıhan Güner, M. Sitare Akbaş

Yönetmen: Cenk Yaz

10. Dersimiz: Atatürk (2010) - Halit Ergenç

10. Dersimiz: Atatürk (2010) - Halit Ergenç

IMDb: 6.2 

Özet: İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. 

Oyuncular: Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya 

Yönetmen: Hamdi Alkan

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Çanakkale 1915 (2012) - İlker Kızman

9. Çanakkale 1915 (2012) - İlker Kızman

IMDb: 6.2 

Özet: Rus Harbi, Balkan Savaşları, elden çıkan topraklar ve verilen ağır yenilgilerle 20. yüzyılın başları Osmanlı Devleti için çok büyük maddi ve manevi kayıplarla gelir. Rumeli toprakları kaybedilmiş, eziyet gören Osmanlı tebaası Anadolu'ya göç etmeye başlamış, Osmanlı orduda büyük kayıplar yaşamıştır. 1914'te 1.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve Osmanlı'nın İttifak Devletleri ile yeniden savaşa girmesi sonucu Anadolu’da eli silah tutan tüm genç erkekler için seferberlik emri çıkar. Şimdiye kadar ağır yenilgiler alan Osmanlı vatan bellediği toprakları korumak için var gücüyle yeniden birlik olur. Osmanlının eğitim, görmüş genç ve yetenekli beyinleri de gönüllü olarak askere yazılır.  

Oyuncular: Baran Akbulut, Özgür Akdemir, İlker Kızmaz 

Yönetmen: Yeşim Sezgin

8. Mustafa (2008) - Yetkin Dikinciler

8. Mustafa (2008) - Yetkin Dikinciler

IMDb: 6.7

Özet: Selanik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği Türkiye'de hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

Oyuncular: Mustafa Kemal Atatürk, Cemalettin Canlı, Ulaş Canlı

Yönetmenler: Hacı Mehmet Duranoğlu, Can Dündar

7. Son Akşam Yemeği (2023) - Onur Tuna

7. Son Akşam Yemeği (2023) - Onur Tuna

IMDb: 6.9

Özet: 'Son Akşam Yemeği' filmi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilanından bir gün önce, Osmanlı İmparatorluğu'nun resmen sona erdiği 28 Ekim 1923 Pazar akşamı Çankaya Köşkü'nün mutfağında geçiyor.

Oyuncular: Onur Tuna, Pelin Akıl, Engin Senkan

Yönetmen: Levent Onan

6. Son Osmanlı Yandım Ali (2007) - Alican Yücesoy

6. Son Osmanlı Yandım Ali (2007) - Alican Yücesoy

IMDb: 6.9 

Özet: İstanbul İşgal Altında! İstanbul sokaklarında, donanmadan terhis edilen bir bahriye çavuşu vardır. O Tahtacızade’lerin Yandım Ali’sidir. Yandım Ali, Bahriye Mektebinden kaçak, donanmadan terhis, yıllarca cephelerde savaşmış ve memleketin kurtuluşundan ümidi kesmiş bir külhan beyidir. Evli bir sevgilisi vardır. Tek hayali biraz para kazanıp sevgilisini kaçırmak ve Viyana’ya gitmektir. Ancak Yandım Ali’nin yolu bir gün Mustafa Kemal’le kesişir. Ve o anda fikri değişir. 

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Alican Yücesoy 

Yönetmen: Mustafa Sevki Doğan

5. Veda (2010) - Sinan Tuzcu

5. Veda (2010) - Sinan Tuzcu

IMDb: 7.2 

Özet: Selanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü. Aralarındaki dostluk o kadar büyüktü ki biri öldüğünde diğeri de hayata veda etmek istedi. 

Oyuncular: Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert 

Yönetmen: Zülfü Livaneli

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kırık Kanatlar (2006) - Ali Ulvi Hünkar

4. Kırık Kanatlar (2006) - 	Ali Ulvi Hünkar

IMDb: 7.3 

Özet: Ankara'da Büyük Millet Meclisi Mustafa Kemal'i, meclis başkanı ve başkomutan seçer. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı'na girmek üzeredir. Tüm ülke, genci yaşlısı savaşa maddi manevi destek olmak için varlarını yoklarını ortaya koyarlar. 

Oyuncular: Şerif Sezer, Ozan Akbaba, Ali Ulvi Hünkar 

Yaratıcı: Tomris Giritlioğlu

3. Ya Istiklal Ya Ölüm (2020) - İlker Kızmaz

3. Ya Istiklal Ya Ölüm (2020) - İlker Kızmaz

IMDb: 8.0

Özetİstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatan dizi.

Oyuncular: Melis Sezen, Dolunay Soysert, Birkan Sokullu

2. Cumhuriyet (1998) - Rutkay Aziz

2. Cumhuriyet (1998) - Rutkay Aziz

IMDb: 8.5 

Özet: Zafer coşkusu içinde, İzmir sokakları 'Yaşasın Gazi, Yaşasın Ordu, Yaşasın Büyük Millet Meclisi' sesleriyle inlemektedir. İzmir`deki evi, Başkumandanlık Karargahı olarak kullanılan Latife Hanım`ın Mustafa Kemal`e olan hayranlığı her geçen gün artmaktadır. Bu arada, Zübeyde Hanım, oğluna ilgi duyan bu İzmirli genç hanımla tanışmak ister. 

Oyuncular: Rutkay Aziz, Savaş Dinçel, Hülya Aksular 

Yaratıcı: Ziya Öztan

1. Kurtuluş (1994) - Rutkay Aziz

1. Kurtuluş (1994) - Rutkay Aziz

IMDb: 9.2 

Özet: İstiklal Savaşı'nı anlatıldığı, bir milletin yeniden diriliş ve zafer öyküsü. Objektif bir anlatım sunulan film Türk sineması açısından bir baş yapıt niteliği taşımaktadır. 

Oyuncular: Asli Öyken, Rutkay Aziz, Ege Aydan 

Yaratıcı: Ziya Öktan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Özel

Atatürke Kemik ve Kas Dokusuyla benzeyenleri oynatmazlar, aksine hiç benzemeyenleri 1 Kilo Makyajla benzetmeye çalışırlar ve bize Keyifsiz bir Film İzletirler.