Görüş Bildir
Haberler
Asıl Kontrol Onlarda! Dünyanın Yönetimini Ellerinde Tutan En Güçlü 9 Aile

Asıl Kontrol Onlarda! Dünyanın Yönetimini Ellerinde Tutan En Güçlü 9 Aile

Sueda İlkyaz
15.04.2023 - 09:56

'Dünyayı yöneten aileler' diye bir kavram var biliyorsunuz ki. Peki ama kim bu aileler? İşte biz sizin için akıllı yatırımlar, bağlantılar ve belki de şans sayesinde yıllar boyunca servetine servet katan dünyanın en güçlü dokuz ailesini sizin için listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyayı kapalı kapılar ardında bazı güçlü ailelerin yönettiği iddialarını mutlaka duymuşsunuzdur.

Dünyayı kapalı kapılar ardında bazı güçlü ailelerin yönettiği iddialarını mutlaka duymuşsunuzdur.

İşte tam olarak burada bahsedilen ister hükümet binalarında ister çok uluslu şirketlerin yönetim kurullarında kararlar alıyor olsunlar, eylemleri milyonlarca insanın hayatını etkileyen dokuz aile...

1. Rothschild Ailesi

1. Rothschild Ailesi

Rothschild ailesinin inanılmaz zenginlik ve güç hikayesinden pek çok insan büyüleniyor çünkü 300 milyar doları aşan servetleriyle dünyanın en zengin ailelerinden biri olarak kabul ediliyorlar. Büyük bir siyasi etkiye de sahipler, dolayısıyla etkileri mali durumlarının çok ötesine geçiyor. Rothschild soyadı ise ilk olarak Mayer Amschel Rothschild'in 18. yüzyılın sonlarında ve 19. yüzyılın başlarında Guttenberg adlı Yahudi bir işadamı için Frankfurt merkezli bir ajan olan büyükbabasının hayatında ortaya çıktı. O sırada bankacılık ve Avrupa ticaret şirketleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırım yapmaya başladı.

Güçlü iş anlayışı ve şansları gözetmesi sayesinde mirasçılarına bıraktığı oldukça büyük bir servet biriktirdi.

Güçlü iş anlayışı ve şansları gözetmesi sayesinde mirasçılarına bıraktığı oldukça büyük bir servet biriktirdi.

Yine de, ailenin iktidara yükselişiyle ilgili bazı tartışmalar söz konusu. Efsaneye göre aile mali başarılarının zirvesindeyken, kanundan habersiz uluslar arasında sahte para dolaştırmakla suçlandı. Bu, sonunda aile üyelerinden birinin uzun süreli hapse girmesiyle sonuçlanan bir skandala neden oldu. Bu aksiliğe rağmen, aile gelişmeye ve dünyada bir fark yaratmaya devam etti.

Rothschild ailesi, bugün hala tarihin en ilgi çekici ve gizemli ailelerinden biridir.

Rothschild ailesi, bugün hala tarihin en ilgi çekici ve gizemli ailelerinden biridir.
www.youtube.com

Sayısız masal ve efsaneye yol açan muazzam zenginlikleri ve güçleri nedeniyle muazzam bir merak ve hayranlık konusu oldular. Nasıl başardıkları konusunda şüpheler olsa da şu anda dünya üzerindeki etkilerinden şüphe yok.

2. Rockefeller Ailesi

2. Rockefeller Ailesi

John D. Rockefeller Jr., Amerikalı bir girişimciden daha fazlası, Standard Oil'i başlatan ve petrol işini kalıcı olarak değiştiren bir vizyonerdi. 1839'da doğmuş bir girişimci olan Rockefeller, petrolü pazarlara benzersiz bir verimlilikle ulaştırmak için son teknoloji rafineriler ve boru hatları inşa etti. Petrol şirketini başka sektörlere de genişletti. Rockefeller'ın hedefleri ise burada bitmiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rockefeller gitgide çığır açan fikirleri nedeniyle tarihin en zengin kişilerinden biri haline geldi.

Rockefeller gitgide çığır açan fikirleri nedeniyle tarihin en zengin kişilerinden biri haline geldi.

Kazandığını dağıtmak yerine tüm kârını işine geri harcamayı seçti; bu, o zamanlar zengin bireylerin çoğunun yapmayı düşünmeye bile cesaret edemediği bir şeydi. Bu taktiği kullanarak imparatorluğunu ve servetini büyütmeye devam edebildi. 1884'te Standard Oil Trust'ı kurması, onun gerçek mirası diyebiliriz. Amerika'nın rafinaj kapasitesinin yüzde 90'ınını inanılmaz bir şekilde kontrolü altında tutuyordu ve ona olan bu güven, ezber bozan bir şeydi. Ticari zekası ve ilerlemeye ve yeniliğe olan amansız bağlılığı, bugün hala iş adamları için bir örnek teşkil ediyor.

Rockfeller ailesine dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

3. Morgan Ailesi

3. Morgan Ailesi

Muazzam zenginlikleri ve nüfuzları sayesinde dünya çapında ünlü bir isim olan Morgan ailesinin, yüzyıllara yayılan muhteşem bir tarihi var. Onlara eşsiz bir zenginlik ve statü kazandıran geniş imparatorluklarıysa birkaç banka, işletme ve değerli gayrimenkul varlıklarından oluşuyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde muazzam bir siyasi etkiye sahipler ve etkileri ekonomik alanın ötesine geçiyor. Örneğin, Morganlar, ailenin soyundan gelen Tom Morgan Jr. ile olan evliliği aracılığıyla şu anki Meclis Başkanı Nancy Pelosi ile aralarında bağlantı bulunuyor.

Tom'un geçmişinde ise tartışmaya sebep olabilecek bazı olaylar yaşanmış.

Tom'un geçmişinde ise tartışmaya sebep olabilecek bazı olaylar yaşanmış.

Tom'un Mary Lee Morgan ile önceki evliliğinden iki çocuğu var ve bunlardan biri altı aylıkken vefat etmişti. Tom ise kızları vefat ettiğinde Mary'yi terk etti ve ona herhangi bir destek vermedi. John sonrasında kendisine 21 yaşına gelene kadar Mary'nin mirası üzerinde yetki veren yasal bir boşluktan yararlandığında Mary oldukça zor bir durumda kaldı. Morgan ailesinin tarihi, şaşırtıcı bir zenginlik, güç ve etki geçmişine sahip olsa da, aynı zamanda trajedi, ihanet ve adli adaletsizliklerle de anılıyor ne yazık ki.

4. Astor Ailesi

4. Astor Ailesi
www.youtube.com

Astor ailesi 1600'lerden beri Amerikan toplumunu kontrol eden bir hanedandır. Gayrimenkul, finans ve çok sayıda işletmedeki zekice yatırımlarıyla muazzam bir servet biriktirdiler ve büyük güce ulaştılar. Sadece büyük bir servet biriktirmekle kalmayıp aynı zamanda hayırsever kuruluşlara cömertçe bağışta bulunan, zamanının yükselen bir kişiliği olan John Jacob Astor, ailenin önemli üyelerinden biriydi.

"Astor" adı, "mülk" anlamına gelen Almanca "Ast" kelimesinden gelir.

"Astor" adı, "mülk" anlamına gelen Almanca "Ast" kelimesinden gelir.

Astor ailesi için soyadının hakkını vermiş diyebiliriz çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nde geniş arazilere sahiplerdi ve bunları yöneten bir aileydi. John Jacob Astor, New York Eyaleti'ndeki Long Island'da, şimdi Gore Place olarak adlandırılan Groton House'da ihtişam içinde doğdu ancak onun için başarıya giden kolay bir yol değildi. John, babasının alkol sebebiyle ani ölümü ve 3 milyon dolarlık büyük bir miras borcu nedeniyle on beş yaşında evini terk etmek zorunda kaldı. Bu zorlu engelleri aştı ve Amerikan tarihinin en tanınmış insanlarından biri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mars Ailesi

5. Mars Ailesi

Tahmini net değeri 120 milyar dolar olan Mars ailesi, dünyanın en zenginlerinden biridir. Dünyanın en büyük ve en başarılı şekerleme ve evcil hayvan yemi şirketlerinden biri olan Mars, Inc., ailenin servetinin kaynağıdır. Frank Mars bu işe 1911'de başladı ve şu an M&Ms, Snickers ve Pedigree gibi ünlü markaları yapmasıyla tanınıyor. Aile dört kuşaktır bu işin içinde ancak kişisel hayatlarını çok özel tutuyorlar ve nadiren medyaya konuşuyorlar veya toplum içine çıkıyorlar. Düşük profillerine rağmen, ailenin küresel ekonomi üzerindeki etkisi ise göz ardı edilemez. Şirketin yılda 40 milyar doların üzerinde gelir elde ettiğinin de altını çizelim.

6. Du Pont Ailesi

6. Du Pont Ailesi
www.youtube.com

1902 yılında kurulan Du Pont, dünyanın en büyük ikinci kimya firması konumuna yükseldi. 18 milyar dolarlık muazzam bir varlığa sahip olan şirket, genel merkezinin bulunduğu Wilmington, Delaware'nin çok ötesinde etki ve güce sahip. Du Pont, dünya çapında 70 binden fazla çalışanıyla ve tarımdan inşaata kadar her alanda kullanılan çok çeşitli önemli malları üreterek kimya sektöründe önemli bir katılımcıdır. Ancak ürettikleri bir şey var ki hepimiz mutlaka kullanıyoruz: Teflon!

Teflon demişken, teflonun Wilmington'daki Du Pont genel merkezinde üretildiğini de belirtelim.

Yaklaşık elli tutkulu insandan oluşan bir grup bu efsanevi teflonu bulmak için sayısız saat harcadı. Du Pont, büyüklüğüne ve bol kâr etmesine rağmen yıllar boyunca zorluklardan da nasibini aldı. İş dünyası, çevre tartışmaları ve tekelci davranış iddiaları da dahil olmak üzere çeşitli durumlar atlatan bir şirketti.

7. Hilton Ailesi

7. Hilton Ailesi

Augustus Halvorsen Hilton, Alman asıllı Mary Genevieve ile evlendi ve bu evlilikten yedi çocukları oldu. Görselde gördüğünüz kişi ise Hilton'u yükseltecek olan Conrad Hilton. 1919'fa ilk otelini alan Hilton, durmak bilmeden bu işi ilerletti ve pek çok otelin sahibi oldu. En başta otel işiyle başlasalar da şu an birkaç farklı sektörde de yer alıyorlar. Ailenin dünyanın her yerinde otelleri ve tatil köyleri var ancak emlak ve kumarhaneleri de içerecek şekilde genişlediler. Ayrıca birkaç farklı havayoluna da sahipler.

8. Murdoch Ailesi

8. Murdoch Ailesi

Keith Murdoch, Melbourne’daki gazetelerden birinde siyasi bir gazeteciydi. Editör olduktan sonra gazetenin CEO'su oldu. Oğlu Rupert Murdoch ise gazete ile gazete sektörüne adım attı ve dünyanın en güçlü ailelerinden biri haline geldiler. Aile birçok sektörde yer alıyor ancak paralarının çoğu medyadan geliyor. Öyle ki aile haberler üzerinde çok fazla kontrole sahip olma ve haberlerinde taraflı olma suçlamalarına karşı kendisini savunmak zorunda bile kaldı. Günümüzde Murdoch'lar 20th Century Fox, Fox News, Myspace ve Dow Jones şirketlerinin sahibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Walton Ailesi

9. Walton Ailesi

Gelelim 2023 yılında yayınlanan listeye göre en zengin aileye. Walton ailesi, tahmini net değeri 247 milyar dolar olan dünyanın en zengin ailesidir. Ailenin servetinin çoğu, 1962'de Sam Walton tarafından kurulan, dünyanın en büyük perakendecisi olan Walmart'dan geliyor. O zamandan beri şirket, 27 ülkede 11 binden fazla mağazası ve yıllık 500 milyar doları aşan satışıyla küresel bir imparatorluğa dönüştü. Aile, kuruluşundan bu yana Walmart'ın operasyonlarına dahil oldu ve tedavüldeki hisselerinin yaklaşık yarısını elinde tutuyor. Muazzam servetlerine rağmen aile, çalışanlara nasıl davrandıkları ve Walmart'ın işteki uygulamalarının yerel toplulukları nasıl etkilediği nedeniyle eleştirildi.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın