Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Köşesinden Akıl Sır Erdiremeyeceğiniz Son Derece İlginç Düğün Gelenekleri

Dünyanın Dört Bir Köşesinden Akıl Sır Erdiremeyeceğiniz Son Derece İlginç Düğün Gelenekleri

Sueda İlkyaz
29.03.2023 - 07:15

Dünyanın neresinde olursanız olun, evlilik gelenekleri, tıpkı diğer gelenekler gibi, dünyanın her yerinde bir yerden bir yere farklılık göstermekle kalmaz, aynı zamanda ilginçlikleriyle sizi şaşırtabilir. Dünyanın farklı yerlerinde düğün günlerinde yaşananlara çok şaşıracaksınız! Buyrun dünya çapında takip edilen en tuhaf evlilik geleneklerinden bazıları...👇

Kaynak: https://www.indiatimes.com/trending/w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joota Chupai

1. Joota Chupai

Geleneksel bir Hindu düğününde, gelin ve damat ateş etrafında yedi kutsal tura başlamadan önce damadın ayakkabılarını çıkarması bir gelenektir. Joota Chupai geleneği bu esnada gerçekleşir. Gelinin nedimelerinin ve kuzenlerinin sık sık ayakkabıları çalıp saklayarak ona oyun oynadığı bir ritüeldir. Damadın ayakkabılarını geri alabilmesi için tören bitmeden önce kadınlara iade etmeleri için nakit rüşvet vermesi gerekir.

2. Önce bir ağaçla evlenmek

2. Önce bir ağaçla evlenmek
www.youtube.com

Mars ve Satürn'ün yedinci evin altında olduğu astrolojik dönemde doğmuş bir Hindu kadınsanız, lanetlisiniz demektir ve geleneğe göre, eğer evlenirseniz, erkenden eşinizi kaybedeceksiniz demektir. İşte bu laneti kırmak için kadın önce bir ağaçla evlendiriliyor ve sonrasında kötü büyüyü bozmak için ağaç kesiliyor.

3. Ağlama ritüeli

3. Ağlama ritüeli

Düğünler genellikle duygusal bir olaydır ancak Çin'in bunu farklı bir seviyeye taşımış. Çin'in bazı bölgelerinde ağlamak evliliğe hazırlanmanın gerekli bir parçasıdır. Yaklaşan düğünlerinden bir ay önce, Tujia gelinleri her gün bir saat ağlamak zorundadır.

4. Gelin ve damadı pekmez ve una bulamak

4. Gelin ve damadı pekmez ve una bulamak

İskoçya'da gelin ve damadın arkadaşlarının müstakbel çifti pekmez, kurum, tüy ve una buladığı bir gelenek bulunuyor. Daha sonra da kötü ruhları kovmak için sokaklarda gezdirilirler.

5. Artan yemekleri servis etmek

5. Artan yemekleri servis etmek

Fransız geleneklerine göre, eskiden yeni evlilere misafirlerden artan yiyecek ve içecekler bir kasede ikram edilirdi, bu da çifte düğün günü enerji verirdi. Şu an ise çikolata ve şampanya karışımı veriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üç gün boyunca tuvalete gitmemek

6. Üç gün boyunca tuvalete gitmemek

Malezya ve Endonezya'da Borneo'daki Tidong halkı, çiftin üç gün boyunca tuvalete gitmesine ve hatta düğünden sonra evden çıkmasına bile izin vermiyor. Onlara göz kulak olan bir bekçi bulunuyor ve hayatta kalmak için az miktarda yiyecek ve içecek yiyebiliyorlar. Bu ritüelin nedeni ise iyi şans, çiftin ayrılmasını önlemek ve de çocuklarının ölümünü önlemek.

7. Gelini öpmek

7. Gelini öpmek

İsveç'te, damadın düğün töreni sırasında ortadan kaybolması ve gelini yalnız bırakmasının adet olduğu benzersiz bir düğün geleneği var. Düğünde bulunan tüm genç ve evli olmayan erkeklerin gelini öpmesine izin verilir. Aynı şekilde nedimeler de damadı öpebilir!

8. Takas yapmak

8. Takas yapmak

Düğün günlerinin hayatınızın en mutlu günlerinden biri olması gerekiyor ancak  Kongo'nun bazı bölgelerinde düğün oldukça ciddi bir meseledir. Kongo'da nikahlar aşkla ilgili değildir, aksine iki ailenin geline karşılık ne verilmesi gerektiğini tartışırlar ve genellikle çiftlik hayvanları takas edilir.

9. Tabak kırmak

9. Tabak kırmak

Yunanlılar, neşeli bir olayın veya kutlamanın kötü ruhları da çektiğine inanırlar ve bunu savuşturmak için, böylesine şiddetli ve saldırgan bir eylemin yakınlarda hiçbir kutlama yapılamayacağı anlamına geldiğini belirtmek için tabaklar kırılır.

10. Damadın ayaklarını dövmek

10. Damadın ayaklarını dövmek

Güney Kore'de eski bir bastonla ya da kurutulmuş balıkla damadın ayağına vurmak, genellikle gelinle baş başa kalmadan hemen önce yapılır. Kötü niyetli değildir ve genellikle eğlenceli bir şekilde yapılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Geline tükürmek

11. Geline tükürmek

Kenya'nın Massai halkında, gelinin babası, kızının özel gününü mahvetmeyeceğini göstermek için genellikle gelinin başına ve göğüslerine tükürür. Gelin daha sonra kocasıyla yola devam eder ve taşa dönmemesi için geri dönmemesi tavsiye edilir.

12. Gelini kaçırmak

Romanya'da gelinler düğünden önce bir anda ortadan kaybolur çünkü düğünden önce arkadaşları ve ailesi tarafından sözde 'kaçırılması' bir gelenektir. Damadın gelini geri almak için fidye ödemesi gerekir ve ödemeyi romantik jestler veya kadehine şampanya doldurma gibi şeylerle yapar.

13. Pastaya alyans saklamak

13. Pastaya alyans saklamak

Geleneksel bir Peru düğün pastasının kenarlarından sarkan kurdeleler vardır. Her kurdele, pastanın içindeki bir sembole tutturulmuştur ancak bir tanesi sahte bir alyansa bağlıdır. Eğer bir kişiye alyansın olduğu pasta servis edilirse, o kişinin sıradaki evlenecek kişi olduğuna inanılır.

14. İspermeçet balinası dişi vermek

14. İspermeçet balinası dişi vermek

Fiji'de damat ve ailesi, damat aileden evlilik için izin isterken gelinin babasına ispermeçet balinası dişi vermesi gerekiyor. Bu uygulama kırsal alanlarda daha yaygın olsa da, Fiji'nin her yerinde uygulanmaktadır. 'Tabua' olarak bilinen diş, Fijice'de 'kutsal' anlamına gelir.

15. Düğünden kaçmak

Venezuela'da yeni evli çiftlerin düğün resepsiyonundan misafirleriyle vedalaşmadan gizlice uzaklaşmaları bir gelenektir. İlginç bir şekilde, bu geleneğin iyi şans getirdiğine inanılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
7
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın