Görüş Bildir
Haberler
Filyos Gezi Rehberi: Koyları, Altın Sarısı Kumsalı ve Masmavi Deniziyle Karadeniz'in Dinlence Yeri

Filyos Gezi Rehberi: Koyları, Altın Sarısı Kumsalı ve Masmavi Deniziyle Karadeniz'in Dinlence Yeri

Özge Tepe
29.03.2023 - 22:38

Zonguldak'ta yer alan Filyos, altın sarısı kumsalları ve masmavi deniziyle dikkat çekiyor. Karadeniz'in tipik iklim özellikleri ve yer şekilleri ile Filyos ziyaretçilerini yeşile ve maviye hapsediyor. Burası, Karadeniz'deki deniz turizminin yaygın yapıldığı oldukça turistik bir yer. Eşsiz havası ve doğası sayesinde Filyos, Karadeniz Bölgesinin en turistik yerleri arasında. Sayısız tarihi ve turistik noktası, Filyos'u doyasıya gezebilmeye olanak tanıyor. 

Bu içeriğimizde Filyos hakkında tüm merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

İşte Filyos gezi rehberi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filyos Hakkında Bilgi

Filyos Hakkında Bilgi

Filyos, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı bir belde. Bu bölgede yerleşim tarihin çok eski dönemlerine dayanıyor. Günümüzdeki Filyos yerleşiminin hemen kuzeydoğusunda eskiden Teion adlı bir yerleşim bulunuyordu.

Kent, tarihte Romalılar tarafından yeniden inşa edildi. Bu sayede de Roma eyaletlerine bağlı ticaret ve balıkçı yerleşimi özelliği kazandı. Burası iç kesimlerle ticaret yapabilmeye de olanak tanıdığından önemli bir yerleşimdi. 

15. yüzyılın başlarında Osmanlı topraklarına katılan Filyos ve çevresi, eski önemini yitirerek küçük bir kaza seviyesine geriledi. Osmanlı kaynaklarında burası 'Hisarönü' olarak geçiyor. 18. yüzyılın ikinci yarısında Karadeniz Bölgesindeki zengin ormanlık arazilerden ve İstanbul ile tersanenin ihtiyaçlarının taşındığı odun iskelelerinden biri olan Filyos, bazen Bolu'ya bazen de Viranşehir'e bağlı olarak geçerken 1924 yılında Zonguldak'a bağlandı.

Demiryolu ve fabrikalarla birlikte Filyos, Cumhuriyet döneminde gelişmeye başladı. Şimdilerde ise Karadeniz'deki deniz turizminin yaygın yapıldığı oldukça turistik bir yer.

Filyos Nerede? Filyos'a Nasıl Gidilir?

Filyos Nerede? Filyos'a Nasıl Gidilir?

Filyos, Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak iline bağlı Çaycuma ilçesinin bir beldesi. Çevre şehir merkezlerinin Filyos'a uzaklığı şu şekilde:

  • Zonguldak il merkezine 25 kilometre

  • Çaycuma ilçesine 23 kilometre

  • İstanbul'a 421 kilometre

  • Düzce'ye 144 kilometre

  • Ankara'ya 272 kilometre

  • Bursa'ya 450 kilometre

Filyos'a karayolu ile ulaşmak mümkün. Aynı zamanda uzak şehirlerden gelecekseniz Çaycuma Havalimanına inerek buradan transfer hizmetiyle de Filyos'a ulaşabilirsiniz.

Filyos'un konum bilgisine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Filyos'ta Gezilecek Yerler

Filyos'ta Gezilecek Yerler

Karadeniz'in bu turistik bölgesinde hem tarihi hem de doğal pek çok doku var. Buraya geldiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Filyos Kalesi

  • Çayır Köyü Su Mağarası

  • Filyos Sahili ve Plajları

Filyos Kalesi

Filyos Kalesi

Zonguldak Filyos’ta bulunan ve Romalılar tarafından yapıldığı düşünülen Filyos Kalesi, kentin denize hakim bir noktası olan bir burun üzerinde kurulu. Güçlü ve heybetli bir görünüm kazandırmak düşüncesiyle yapımında iri taşlar kullanılmış.

Burası uzunca bir yıl harabe kalmış. Daha sonra 2003 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onarım çalışması yapılmış.

Adres: 67970 Filyos/Çaycuma/Zonguldak

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyündeki bu su mağarası, muhteşem bir doğa harikası. 300 metre uzunluğundaki mağara botla gezilebilen bir yer altı nehrine sahip. Mağara ağzında oluşan göllenmelerde de alabalıklar yaşıyor.

Mağaranın önünde piknik alanı da bulunduğundan bölgenin adı Çayır Köyü Mesire Yeri olarak da geçiyor.

Adres: 67900 Çayır/Çaycuma/Zonguldak

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filyos Plajı

Filyos Plajı
web.archive.org

Filyos'a gelmişken buranın mutlaka sahilinde gezmelisiniz. Eşsiz sahilde yürüyüş yapabilir; plajlarda yüzebilirsiniz. Aynı zamanda deniz kıyısına yakın konumlanan restoranlarda Karadeniz yemekleri tadabilirsiniz.

Adres: 67660 Filyos/Çaycuma/Zonguldak

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Filyos'ta Yeme İçme

Filyos'ta Yeme İçme

Filyos'ta denize sıfır konumlanan sayısız restoran var. Buralarda Filyos tatilinizi renklendirebilir; eşsiz Zonguldak yemeklerini tadabilirsiniz. 

Filyos'ta gitmeniz gereken restoranlardan bazıları şu şekilde:

Çapari Restaurant

Çapari Restaurant

Burası Filyos'ta en meşhur yerlerden biri. Burada dilerseniz alkollü içecekler eşliğinde yemek yiyebilir dilerseniz de normal bir akşam yemeği tercih edebilirsiniz. Konumuyla ve menüsündeki yiyeceklerin lezzetiyle Çapari Restaurant'ı mutlaka denemelisiniz.

Adres: Öteyüz Mahallesi Kaledibi Mevkii Filyos Beldesi, 67660 Çaycuma/Zonguldak

Telefon: 03726231171

Çalışma Saatleri: 11.00 - 00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Kaliteli leziz bir balık yiyeceksiniz kesinlikle tavsiye ederim, isletme sahibi Alpay beyin ilgi alakasina çok memnun kalacaksınız. Kesinlikle tavsiye ederim'

Canlı Balık Restaurant

Canlı Balık Restaurant

Filyos Canlı Balık Restaurant da burada en sık tercih edilen yerlerden biri. Leziz ve taze balıkları ile ziyaretçilerine eşsiz lezzetler sunan Canlı Balık Restaurant'a da Filyos gezinizde uğrayabilirsiniz.

Adres: Filyos, Belediye Sk., 67660 Filyos/Çaycuma/Zonguldak

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Amasranın en güzel deniz mahsülü restaurantlarından biri. Turşu ile lezzetlendirilmiş salatasını tek geçiyorum. Balıklar ve mezeler leziz ve taze. Manzara muhteşem. Personel ilgili ve güleryüzlü. Alkol servisi mevcut. Kredi Kartı geçerli. Fiyatlar Istanbula göre çok makul. Yolunuz düşerse mutlaka  Canlı Balık Restauranta uğrayın'

Masal Bungalov

Masal Bungalov

Filyos'taki Masal Bungalov, ahşap evleri ve olanakları ile dikkat çekiyor. Kendine ait bir evde konaklamak isteyenler için burası birebir. Bungalovların içerisinde tüm ihtiyaçlar için gereklilikler bulunuyor. Yeme içme açısından da eşsiz lezzetler yer alıyor.

Adres: Filyos Hisarönü Mah. Gazi Hakan Mızrak Cad. 21/1 Filyos/Çaycuma/Zonguldak

Telefon: 05323470675

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Bayramda gittiğim Masalbahçesi bungalovlar için soyleyebilecegim tek şey, harika bir mekandı,  kendim çok fazla temizliğe önem verdiğinden dolayı ilk dikkat ettiğim bir şey odaların temizliği ve çarşafın temizliğiydi çarşafların bembeyaz olması işletmecinin ne kadar temiz olduğunu gösteriyordu. Ülkü hanım bizi her konuda çok fazla yardımcı oldu kahvaltı istediğimiz saatte yapabilmemizi yanı sıra kahvaltıda o kadar çok duyuyorduk ki akşam yemeğine kadar acıkmıyorduk neredeyse. Pide lahmacun için soyleyebilecegim tek şey harika olduğu. Bayram yoğunluğunu rağmen bu kadar temiz ve düzenli , yardımsever harika bir işletmecilik için Masalbahçesi ailesine ve özellikle Ülkü Hanıma çok teşekkür ederim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Derya Resort

Derya Resort

Filyos'taki Derya Resort, merkezi konumuyla dikkat çekiyor. Konforlu ve temiz bir yerde tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği Derya Resort, denize sıfır mükemmel konumu ve leziz yemekleri ile de beğeniliyor.

Adres: Hisarönü Mah. Park Cad. No.5 Filyos, Çaycuma, 67900 Çaycuma/Zonguldak

Telefon: 05433720767

Web Sitesi: http://www.deryaresort.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Konumu denize 0 ve sabah inanilmaz  bir manzaraya uyaniyorsunuz.3 gun muazzam bir gunbatimina sahit oldum. Otel calisanlari cok guleryuzlu ve ilgililer. Ayrica odalar temiz ve mutfagi var sok oldum'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
soner kara

Rakı-Balık-Helva üçlüsünün başkenti. Kana dolanan alkol sonrası girilen güzel denizlerden