Görüş Bildir
Haberler
Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Aralık Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.12.2017 - 19:40 Son Güncelleme: 04.12.2017 - 13:03

Merhabalar,

Bu ay Satürn'ün burç değiştirmesi ile beraber 2017'ye yakışır bir kapanış yapacağız. Merkür retrosu da geçmişe bakıp gözden geçirmemiz ve ders çıkarmamız gereken konuları şöyle bir karşımıza getirirken, hayatlarımızda yeni bir sayfa açacağız.

''İlacın kendindedir farketmiyorsun, illetin kendindendir görmüyorsun, zannedersin ki sen küçük bir parçasın, halbuki sen büyük bir âlem saklarsın” diye ne güzel demiş! 

Çok heyecanlı bir süreç başlıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hayata şimdiki aklınla atılma zamanı, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayın senin için son derece güzel getirileri var. Fazla uzatmadan başlayalım...

Ay senin için biraz gergin başlıyor. Dolunay'a yaklaştığımız şu günlerde Yönetici gezegenin Mars'ın, sağı solu belli olmaz Uranüs ile yapacağı zıt açı, Aralık ayının özellikle 1-2-3-4 tarihlerinde fazlaca etkili olacak. Bunun meali nedir? Şudur: İkili ilişkilerde, bu üç gün içerisinde, gerginliklere çok açık olacaksın demek. Beklenmedik anlarda ani tepkiler verebilir ve alabilirsin. Zaten üzerinde yoğun dolunay enerjisi de varken, daha sakin kalmanı tavsiye ederim. Ayın 3'ünde gerçekleşecek olan dolunay bir takım bilgileri ifşa edecek. İlişkilerdeki gerginliğin bu tarz bir konudan kaynaklanmaması için biraz dikkatli olmakta fayda var. Örneğin; telefonundaki bazı mesajlaşmalar yakın arkadaşların tarafından görülebilir, dedikodular ortaya çıkabilir ve bazı yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Kısacası üçüncü kişilerin de dahil olacağı - hakikati görmenin zor, enerjinin yüksek olduğu bu dönemde ikili ilişkilerde ani çıkışlar yaşanabilir. Kesinlikle ani kararlar vermemeni öneriyorum. Zira iletişimcimiz, ara bulucumuz Merkür de durağan pozisyona gelmişken, bir ay boyunca sonuçlanmalar gecikecek. Dolayısıyla bence bu ayın başında yaşanabilecek dramalara hemen kapılma. Otur, düşün, her zaman olayların farklı bir boyutunun olabileceğini de unutma. Biraz sabretmek, biraz da akışına bırakmak lazım. 

İlk hafta ile ilgili bir diğer tahminim de kısa yolculuklar üzerine. Ani seyahatler ve ziyaretler söz konusu olabilir; fakat bu süreçte yine aksiliklere açık olduğunu bilmelisin ve bilet-bavul-trafik gibi detaylara ekstra dikkat etmelisin. Bir süredir görüşmediğin akrabalar ile yeniden iletişime geçmen, konuların açılması olasılıklardan biri. Aileden kadın figürlerle alakalı beklenmedik haberler alabilirsin.

Her zamanki klasik tembihlemeleri yaptığımıza göre şimdi gelelim asıl meselelere. Etkisi bir hafta sürecek olan dolunayın gerginliği hemencecik bitecek, lakin ayın geri kalanında 2017'ye yakışır muazzam bir kapanış var! Satürn, burç değiştirerek Oğlak'a geçiş yapıyor. Bunun, senin için anlamı ise şu: Önümüzdeki iki buçuk sene boyunca kariyer açısından hayatının en fırsatlarla dolu dönemini yaşayacaksın. Fakat bu; daha çok sorumluluk, daha çok çalışma demek! Satürn, sert bir öğretmendir. Önce sınavı yapar, ardından dersi verir. Notu kıttır, ama adildir. Bu yüzden Satürn Oğlak burcundan geçerken sana gül bahçesi tadında harika bir iş, dolgun bir maaş sunacak demiyorum! Satürn, iki buçuk yıl boyunca sana kendini gösterebileceğin, emeklerini ortaya koyabileceğin fırsatlar verecek. Bu süreçte en vurgulu konu ise 'adalet' olacak. Eğer hakkıyla çalışırken, karşılığını alabileceğin bir dönemde olacaksın. 20 Aralık tarihinden itibaren Oğlak burcuna geçerek haritanın tam üzerine sert adımlarla çıkan Satürn, öncelikle zayıf-adaletsiz-geleceksiz olan ne varsa yıkacak ve kendini tam anlamıyla ortaya koyman için güvenilir fırsatları önüne koyup kalıcı bir süreci başlatacak. Bu süreç senin tam olarak 'ben toplumun gözünde neyim, neler üretiyorum, ne kadar takdir topluyorum, beş yıl sonra kendimi nerede görüyorum' gibi sorular soracağın bir içsel irdeleme süreciyle başlayacak. Gerisi emek, ter, çaba ve mükafat :) Sana geçtiğimiz aylarda sıkça bahsettiğim 'büyük resmi görme, esnek olma, 'öteki' olanları anlama' gibi konularla alakalı dersini aldığına ve vizyonunu genişlettiğine inanıyorsan, bu sürecin de gayet verimli olacağına güvenmelisin.

Satürn'ün bu değişimi; bir süredir hayatında olan gelecek planları - eğitim konusundaki zorluklar - yolculuklar, yurtdışı kararları gibi meselelerde de etkili olacak. Yani eğitim sıkıntıları, yurtdışı ve geleceğe dair tıkanıklıklar teker teker açılıyor. 

Özellikle 6 Aralık tarihinde bu yönde kararlar almak isteyebilirsin. Akademisyen gibi sana yol gösterecek insanlarla iletişime geçmen ve destek alman olası. Ayın 10'undan 18'ine kadar da yine bu tarz konularda (eğitim, gelecek planları, yolculuklar vesaire) -özellikle geçmişte kaçırdığını düşündüğün fırsatlar yeniden karşına gelebilir. 

Eğer 'ben öğrenci de değilim, bir kariyerim de yok' diyorsan bile; hepimiz toplumun gözünde bir yerdeyiz! Sana biçilen rolden memnun olup olmadığını, değiştirmek ya da geliştirmek isteyip istemeyeceğini düşünebilirsin bu süreçte. Belki de yaptıkların ve emeklerin için hakettiğin saygıyı, takdiri, övgüyü görmüyorsan; artık tavrını değiştirme vaktin gelmiştir. Daha dik durmak, daha çok sesini çıkarmak gibi... Hepimiz hayat yolunda birer çalışan ve birer öğrenciyiz. Sınırlarımızı aşacağız. Sen bu geçtiğimiz iki buçuk sene boyunca zihninde o sınırları aşmaya çalıştın, artık aksiyona dönüştürme vakti. Kendi kimliğini gösterme, duyurma vakti. Zor olacak, ama iyi olacak!

Bir süredir devam eden mahkeme, dava gibi dertlerin varsa; onların çözülmesine en uygun tarihler de özellikle 24-25-26 Aralık civarı gözüküyor, sevgili Koç. 

Aşk konusunda ileriye dönük adımlar atmak için uygun süreç de 25'i ve sonrası! Ciddi meseleleri konuşmak, beraber planlara girişmek için muazzam bir gün. Lakin bunu 25'inden önce yapmanız pek sağlıklı olmayabilir. 

Bu ay zaten aşk meşk gibi konulardan ziyade, kendi hayatın üzerine düşüneceğini tahmin ediyorum sevgili Koç. Senden ricam şu ki; geçmişin pişmanlıklarını düşünürken kendine çok hoyrat davranma. Dersler çıkarıldı, böyle düşün. Artık dönüşüm vakti.

Kendinle savaşın bitiyor, Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu ay son yıllardaki sıkıntılarına nokta koymaya gelen gezegen hareketlerini barındırıyor. Sana geçtiğimiz aylarda da bahsetmiş olduğum Satürn transiti Yay burcundaki işini bitiyor ve bu da senin özellikle ruhani anlamda rahatlaman -ilişkilerdeki krizlerin çözülmesi ve para meselelerinde sıkıntıların sonlanması anlamına geliyor. Bunun iki buçuk yıllık büyük ve uzun vadeli bir etki olduğunu belirtmeli ve şimdi ayın getirilerine geçmeliyiz.

Bu ay İkizler burcunda karma karışık bir dolunay ile başlıyor. Kafalar karışık! Senin özellikle maddi kazançlar konusunda hareketlenmeler yaşayacağın açık. Herhangi bir girişimde bulunmadan önce (buna büyük alışverişler de dahil), en azından ayın 18'ine kadar beklemeni öneririm. Mutlaka harekete geçmen gereken durumlarda (banka yahut para ile alakalı belgeler imzalamak, resmi başvurularda bulunmak gibi) en azından çok dikkatli olmalısın ve ayın 11'inden sonrasını tercih etmelisin. Ay boyunca Merkür retrosu etkili olduğu gibi, bir taraftan da Neptün'ün o her şeyi bulandıran eli senin için finansal konuları baya yanıltıcı bir hale bürüyecek. Kısacası; bu ay para konusuna dikkat. Ay sonuna doğru ise gelişmeleri ve iyileşmeleri göreceksin.

Yine ilk hafta içerisinde sağlığına, varsa kullandığın ilaçlara ve alkol kullanımına dikkat etmeni öneririm. Eğer kadın hastalıklarından muzdaripsen yine şifalı bir dönem ayağına geliyor. Ufak tefek de olsa rahatsızlıkların için doktora görünmeyi ihmal etmemelisin.

Bu ayın sana getirebileceği en güzel fırsatlardan biri de sağlığına yönelik, sevgili Boğa. Sana geçtiğimiz aylarda bahsettiğim 'bağımlılık' temalı ve genelde duygu durumunu da etkileyen her kötü alışkanlığı bırakmak için muazzam bir fırsat var önünde. Bazen sigara-alkol-yahut sağlığa zararlı gıdalar gibi küçük şeylerden bağlarımızı koparabildiğimizde; duygusal anlamda da ne kadar güçlü olup bizi zehirleyen ilişkilerden ve insanlardan uzaklaşmanın kolay olduğunu görürüz. Bu ay sana, daha önce bahsettiğim 'ruhsal dönüşüm, küllerinden doğma, kangren olmuş zararlı parçaları kesip atma' konulu meseleleri halletmen için son bir fırsat... Satürn, 30 yıl boyunca bir daha bu alanda seni rahatsız etmeyecek. Köklü, derin, ruhsal bir dönüşüm bu. Çocukluğundaki acılar da olabilir, ilişkilerde yaşadığın kırgınlıklar da olabilir... Şimdiye değin hayatında biriktirdiğin negatif travmaları şifalandırma ve onlardan işe yarar şeyler çıkarma vakti. 'Neden bunlar hep beni buluyor' diye sormak yerine, 'neden hep böylelerine meylediyorum?' diye sorgulamak, bakış açını değiştirmen adına ilk adımlardan olabilir. Kim bilir, belki de o adımları çoktan atmışsındır bile! Bu ay karakter anlamında tamamlanmayı hissedeceksin ve çürükleri kesip atacaksın, Boğa. 

Herhangi bir eğitim almakta isen (buna dil eğitimleri de, mesleki kurslar da dahil), ayın 21'i ve 25'inde çok güzel fırsatlar ve haberlere denk gelebilirsin. Eğer düşünüyorsan, yine kurslara ve eğitimlere başlamak için uygun zamanlar. Üniversite okudun ama yarıda mı bıraktın? Yahut yüksek lisans hayalin vardı ama olmadı mı? Açık öğretime başvurmayı düşündün ama bir türlü denk mi gelmedi? Pastacılık kursuna mı gitmek istiyorsun? Bu ay sonundan itibaren ciddi anlamda kendini geliştirecek eğitim konularında somut adımlar atabilirsin. Artık gerçek dünyanın gerçek dertleri ile gerçekçi bir şekilde başa çıkmak vakti. Kendinle olan sorunlarından ve ilişki dramalarından bu şekilde uzaklaşabildiğini de göreceksin. Kısacası seni gayet aktif, dolu bir sene bekliyor, sevgili Boğa. Olmaz olmaz deme, gözlerin fırsatlara karşı açık olsun.

Aşk konusundan da bahsedelim haydi... Ay boyunca libidon gayet yüksek olabilir, romantik vakitler geçirebilirsin. Fakat duygularının kabarması ile kıskançlık hissine kapılmamalısın. Bazen 'fazla tutku' ilişkinin tadını tuzunu kaçırabilir, unutma! Uzun mesafe ilişkin varsa, 21 Aralık'ta çok güzel haberler alabilirsin. Yine 21 Aralık civarında sevgilinle bir seyahate çıkmak da söz konusu olabilir. 

Seni son derece güzel bir yıl bekliyor. Kapanışı da yumuşak bir şekilde yapıyorsun. Retro varken sakin kalmaya bak. Geçmişe dönüp düşünmek sadece ders çıkarmak için mantıklı -kendini cezalandırmak için değil!

Çileni doldurdun, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ay Yay burçlarına verdiğim müjdeyi sana da vermek istiyorum. Satürn nihayet Yay burcundan çıkıyor! 'Peki bundan bana ne?!' diyeceksin. O yüzden hemen açıklayalım...

Sana aylar boyunca bahsettiğim, 'ilişkilerde sınanma, olgunlaşma, ne istediğini anlama' süreci nihayet bitiyor demek bu. Satürn göklerin acımasız fakat adil öğretmenidir. İnsana yalan öpücükler vermez; hatta bilakis, hakikatin sert tokatını atar! İşte bu Satürn, 2014 yılından beri seni ilişkiler konusunda adeta test ediyordu. Bazen çok arzulatarak, bazen mantıklı düşünmeye iterek, bazen de yanlışlarını ve zaaflarını göstererek... Adeta sevdiklerinle, arzularınla test oldun. Eğer bu süreci atlatmış bir ilişkin varsa; bil ki o ilişki Satürn'den onayını almış, uzun soluklu ve güvenilir bir ilişkidir. Eğer bu süreçte bazı ilişkiler de yitip gittiyse, bil ki o ilişkiler zaten sana uzun vadede bir yararı olmayacak olanlardı. Şimdi, eğer yalnızsan, 'bugünkü aklımla severim şimdi' diyebileceğin bir ruh halinde olacaksın. Stabil ilişkilerin, doğru düzgün aşkların vakti geliyor. Yaşasın!

Lakiiiin, bundan önce gelelim asıl meseleye. Şu günlerde gökyüzünde ışıldamakta olan dolunay senin burcunda ve sana fazlasıyla gergin bir enerji veriyor. Açıkçası bu enerji yine romantik ilişkilere yansıyabilecek potansiyelde. Özellikle 3-4-5 tarihlerinde ikili ilişkilerde sular fazlasıyla bulanabilir. Gerçekleri görmenin zor olacağını - geçmişten insanların da dahil olabileceği, yeniden gündeme gelebileceği karmaşık bir hafta olacağını bilmelisin. Sana tavsiyem suların durulmasını beklemen yönünde olacak. Zira 18 Aralık'ta yaşanacak olan yeni ay, ilişkiler konusunda sana çok güzel, temiz bir sayfa açıyor. Özellikle 25 Aralık, ilişkileri ciddiyete dökmek, belgeler imzalamak, geleceğe dair planlar ve paylaşımlar yapmak için çok uygun bir zaman. Lakin 20 ve öncesinde herhangi bir şekilde büyük sözler vermemek, planlar yapmamak lazım. Özellikle 87-88 doğumlu bir İkizler yükselen isen, ilişkilerde ciddi bir seviye atlamak söz konusu olacak. 

Kısacası bu ayın konsepti senin için ilişkiler. Buna birebir çalıştığın iş ortaklarını da dahil edebilirsin. Güvene dayalı, ortaklık ima eden her ilişki adına güzel bir süreç başlıyor. Bundan bahsetmişken elbette kariyer konusuna da değinelim. Genel olarak Merkür retrosundan en çok etkilenen burçlardan biri olduğun için çok da hızlı gelişmeler beklememelisin fakat ay genel olarak, özellikle de 21-22-25 Aralık tarihlerinde güzel etkiler taşıyor. Finans sektöründeysen güzel fırsatlar karşına çıkabilir. Para konusunda borç harç meseleleri, banka kredileri, burs gibi meseleler de başvuru ve her türlü sonuçlanma için en uygunu 25'i ve sonrasını beklemek. Büyük alışverişleri de ay sonuna ertelemekte genel olarak fayda var.

Bu ayın ilk haftasında dolunay enerjisi arkadaşların ile aranda ego kaynaklı bir gerginlik de yaratabilir. Eğer yalnızsan, arkadaş grubundan aşklı dramalı bir durumun arasında kalman ihtimaller arasında. Bu sebepten dolayı sakin kalmak gerektiğini yeniden hatırlatıyorum zira gerçekleri görmek biraz zor olacak. Eve dönmek, aile ile vakit geçirmek bu süreçte sana tahmin ettiğinden daha iyi gelebilir. Uzun süredir görüşülmeyen aile fertleri ve eski dostlarla arayı kapatmak için uygun zaman. 

Kötü alışkanlıkları bırakmak ve şifalanmak için güzel bir süreçtesin, İkizler. Bu ay kendine biraz zaman vermelisin. İnsan, insanın aynasıdır, derler. İkili ilişkilerde yaşanabilecek sorun ya da anlaşmazlıkların uzun vadede senin karakterine ve gelişimine faydalı olacak tecrübelere dönüşeceğini bilmelisin. Senin için harika bir sene başlıyor. Bu yumuşak kapanışta etrafına zarif davranmayı unutma.

Aynaya bakma vakti, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu ay senin için yepyeni bir dönemi adeta başlatıyor. Fakat öncelikle bu yazacaklarımı dramatize edip hemen şişinmeyeceğine dair bir söz istiyorum. Bildiğimiz gibi geçen ay Jüpiter'in sana bir yıl boyunca aşk ve eğlence konusunda mükemmel zamanlar getireceğini söylemiştim. Bu ay için işler biraz karışıyor açıkcası. Satürn'ün zıt burcun Oğlak'a geçişi sana ikili ilişkiler konusunda yepyeni bir algı getirecek.

Satürn, gökyüzünün sert öğretmenidir. Geldiği yerde zayıf, temelsiz, güçsüz gördüğü şeyleri yıkar ki yerine daha güçlü, sağlam, net ve dayanıklı olanı kurabilesin. Dolayısıyla Satürn senin ikili ilişkilerini etkilemeye geliyor, bu da, güven vermeyen, geleceksiz, gereksiz ilişkiler için çatırdamalara işaret ediyor. Eğer ilişkine güveniyorsan; kesinlikle bu süreçten korkmamalısın. Aksine, sağlam ilişkileri Satürn maddi hale getirir -imza attırır, düğün yaptırır, ortak kazançlar sağlar. İlişkiler için açıkçası tek kelime ile harika bir testtir. Bu iki buçuk yıl sürecek olan geçişte, senin için gerçekten doğru olan insanı bulacaksın. Lakin sanma ki bu hemen yarın gerçekleşecek bir etki... :) Satürn'ün anahtar kelimeleri: güven, emek, sabır... Dolayısıyla karşında sevgisini sadece boş sözlerle değil; hareketlerle ve emeklerle gösteren birini bulman gerek. Artık Yengeç dramalarına (eğer bekarsan) bir son verme vakti. Zira, dediğim gibi, Jüpiter sana aşk ve eğlence konusunda bolca flört gönderirken, bunların doğal seçilim ile uzun vadeli düzgün bir ilişkiye dönüşüp dönüşmeyeceğine Satürn karar verecek. Açıkçası bence gayet güzel bir sayfa açılıyor senin için. Sakın bu dönemlerde 'ondan hoşlanmıştım, neden olmadı? Kimi istesem yarıda kalıyor' gibi düşüncelere kapılma. Zira bu iki buçuk yıl içerisinde kuracağın ilişki körü körüne çocukça arzuladığın değil; ihtiyaç duyduğun ve sana iyi gelen niteliklerde biri ile olacak. Gayet güzel, ne dersin? :) Bence 21 ve 25 Aralık tarihlerini bir kenara not etmelisin. Son derece güzel haberler alabilirsin. Devam eden bir ilişkin varsa, gelecek planları yapabilirsiniz.

Şimdi aşkı ve önümüzdeki yavaş yavaaaaş geçecek olan iki buçuk yılı bir kenara bırakalım ve bu aya dönelim. Bu ay İkizler burcunda sert bir dolunay ile başlıyor. Senin sezgilerinin tavan yapacağı, dedikoduların ifşa olacağı, maskelerin düşeceği bir hafta seni bekliyor. Garip rüyalar görebilirsin. Sezgilerin bu süreçte yanıltıcı olabilir Yengeç. Hakikatin gün yüzüne çıkması biraz zaman alacak. Geçmişte yaşadığın olayların etkisi ile nostaljik bir ruh haline bürünüp fazla defansif davranman söz konusu olabilir. İnsan ilişkilerinde ani tepkiler vermeden önce, şu ilk haftayı atlatana kadar sabırlı ve sakin kalmanı öneririm.

Bu ay içerisinde en şanslı olacağın konu kesinlikle kariyer. İş arkadaşlarından, özellikle kadınlardan, destek görebilir ve grup çalışmalarında çok daha verimli olabilirsin. 

Yeniden sana dönecek olursak bu ay kesinlikle değerlendirmen gereken bir etki var ki o da 18 Aralık'taki yeni ay. Kötü alışkanlıklarını bırakabilir, sağlık adına yeni bir başlangıçta bulunabilir, kendi kendi şifalandırabilirsin. Aile ve ev içinde ise ilk iki hafta biraz gerginliklere açık. Özellikle ailedeki kadın figürlerle alakalı anlayışlı ve empati dolu davranırsan iyi olur. 2017'ye çok güzel bir kapanış yapıyorsun. 2018'de enerji ve curcuna dolu zamanlardan önce biraz enerji topla bakalım.

Sınav bitti, Aslan!

Sevgili Aslan,

Sana bir süredir ne kadar olumlu yazmaya çalışsam da sürekli olumsuz geri dönüşler aldım. Bir türlü yüzünü güldüremedim. Lakin bu sefer, şu sürekli bahsettiğim Satürn meselesi gerçekten bitiyor! O kadar güzel bir haber ki bu!

Eğer hatırlarsan, geçtiğimiz aylarda sana, neredeyse 2 senedir 'kendine verdiğin değer, kurduğun kimlik' üzerinden sınanmalar yaşadığından, egonun zedelendiğini hissettiğinden ve en çok da 'neden değerliyim / ne kadar değerliyim' sorgulamasında olduğundan bahsetmiştim. Artık bu süreç bitiyor. Otuz yıl boyunca da geri gelmeyecek. Şimdi hazır Merkür retrosu da başlamışken geri dönüp bakma ve bu sorgulamalardan ne öğrendiğini düşünme vakti. Önemli olan varılan yer değil, yolculuğun kendisidir bazen. Bu yolculuktan, içinden geçtiğin süreçten, kötü hislerden ne öğrendin? Her şeye rağmen yaşadığını, atlattığını ve kendine olan sevginin başkaları tarafından belirlenemeyeceğini mi? Gerçek gücün başkalarının sözlerinde değil, kalbinde olduğunu mu? Yahut 'ne kadar seviliyorum' diye endişelenirken, kendini daha da çok sevdirmek adına gerçek arzularından ve kimliğinden uzaklaştığını mı hissettin? Kapanışı güzel bir şekilde yapacaksın bu ay. Bu 'değer, ego' meselesini bir daha gündemin olmayacak şekilde çözeceksin. Sezgilerine ve içgüdülerine güven derim. Şimdi dönelim ayın başına ve diğer dünyevi meselelere....

Sevgili Aslan, bu ayın başında gerçekleşmekte olan İkizler dolunayı maalesef ki dostluk ilişkilerinde biraz dramaya sebep olabilir. Kesinlikle sakin kalmanı tavsiye ediyorum çünkü inan her şey ayan beyan ortadaymış gibi gözükse de, hakikat tahmin ettiğinden baya farklı olacak. Merkür retrosu varken, bir de İkizler dolunayı ışıldıyor; üstüne bir de Neptün'ün her şeyi belirsizleştiren o eli değiyor! Yanılgıya çok açık bir süreç bu anlayacağın. Arkadaşlarınla ilgili tartışmalar ya da gerginlikler söz konusu olunca biraz beklemeli ve sular durulduğunda harekete geçmelisin bence. Ayrıca ay boyunca sosyal medya hesaplarına, İnternet üzerinden paylaşımlarına ve her türlü mesajlaşmalara dikkat etmekte fayda var. 

18 Aralık tarihi sana aşk getiriyor! Son derece güzel bir haber. Lakin geçmişten sevgililer de söz konusu olabilir. Bu senin kararına kalmıştır elbette fakat bazen ileriye bakmak daha iyi olabilir. Eğer zaten sevgilin varsa, daha önce gittiğiniz bir yere yeniden seyahat edebilirsiniz ve nostaljik güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Eğer sevgilin yoksa yeni birileriyle tanışabilirsin.

Fakat ayın asıl güzel yerleri 21'i ve 25'i! Kariyer adına harika zamanlar başlıyor. Hatta senin için kariyer anlamında dopdolu ve başarılı olacağı şimdiden belli olan 2018'in ayak sesleri bunlar. İşsizsen iş bulabilir, zaten bir işin varsa daha fazla sorumluluk almaya başlayabilir ve hepsinden de önemlisi: İş arkadaşlarının fazlasıyla desteğini görebilirsin. Bu ay senin için son derece eğlenceli geçerken, ay sonundaki kariyer gelişmeleri de işin adeta balı! 

Bu ay senin için son derece yoğun -aşk konusu, kendinle alakalı sorgulamalar, eskiler, kariyer derken adeta omuzlarından bir yük inercesine huzurlu bir dönem seni bekliyor.

2018 yıllık yorumunda yüzünü daha da güldüreceğim. Bu ayın tadını çıkar!

Yepyeni bir yolculuk başlıyor, Başak!

Sevgili Başak, 

Bu ay senin için son derece verimli bir kapanış ve bir başlangıç niteliğinde. Öncelikle bitişe bakalım: İçsel ruhani sıkıntılar, geçmişten gelen ve çoğunlukla ailevi dertler, bilinçaltı takıntıları, evdeki huzursuzluk... Bu kategorilerden birine giren bir meselen varsa, onunla vedalaş. Zira artık tamamlanma vakti. Çileni doldurdun. Belki yeterince üzüldüğünü hissedecek ve artık 'eh be yeter!' diyecek, belki de artık gerçekten de kafaya takmadığını hissedeceksin. Asıl fark etmen gereken şu ki; kendini başkaları (özellikle de aile ve geçmişten insanlar) için harap etmenin aslında kimseye faydasının dokunmadığı. Zira düşen bir uçakta dahi, başkasına yardım etmeden önce kendi maskeni takman gerekir. Sen oksijensiz kalıp bayılırsan, sevdiklerine de yardım edemezsin. Dolayısıyla artık belki biraz daha bencil davranmaya başlamanın, çevrene bile iyi geleceğini göreceksin. Affetmek büyük bir erdem bu arada. Geçmişin acılarını 2017'ye göm, orada kalsınlar. Çünkü senin için gerçekten de yepyeni bir dönem başlıyor.

Ama önce ayın başına gitmeli ve dünyevi, ufak tefek meselelerden bahsetmeliyiz. Ayın başından itibaren etkili olan İkizler dolunayı ve maalesef ki seni çok etkileyecek olan Merkür retrosu işleri gerim gerim geriyor. Muhtemelen patron, öğretmen ya da baba gibi senden statü olarak yüksek biri ile çatışmalar yaşayabilirsin. Elbette hakkın olanı her zaman talep etmelisin ve kimsenin seni yapmadığın - sorumlu olmadığın şeylerle itham etmesine müsade etmemelisin. Fakat şunu da aklında bulundur lütfen; bu dolunay enerjisi sırasında, yani ilk hafta boyunca, hakikat görünenden çok farklı olacak. Karşındaki insanın niyetini anlamayabilirsin. İyi niyetle yapılan şeyler, kötü yansıyabilir. Ani tepkiler vermeden ve köprüleri yakmadan önce biraz suların durulmasını beklemek mantıklı olacaktır. Hele hele söz konusu kişi hayatında önemli bir role sahipse!

Dolunayı atlattıktan sonra da retronun etkileri devam ediyor elbette. Bu aile içerisinde ya da yaşadığın evde bir takım iletişimsizlikler demek. Eski konular tekrar tekrar gün yüzüne çıkabilir. Görüşülmeyen akrabalar, misafirler yahut ev sahibi - kiracı meseleleri yaşanabilir. Biraz dişini sıkıp sabret derim zira 18 Aralık'ta güzel bir yeni ay ile beraber ev hanesi adeta temizleniyor. Sonrası zaten ilk paragrafta bahsettiğim meseleler: Kapanış, ferahlama, yeni bir başlangıç, affetme... Özellikle bir aile büyüğün ile bu tarihlerde güzel konuşmalar, şifalı sohbetler edebilirsin. Küslerin barışması için harika bir fırsat. Aile büyüklerini ziyaret için ideal. 

Ayın en bereketli dönemleri ise sonunda saklı. Hem maddi, hem manevi! 21 ve 25 Aralık tarihlerini hem aşk, hem de para için değerlendirmelisin. Eğer iş yerin ile alakalı sunmak istediğin yeni projeler, fikirler varsa bu tarihler muazzam. Patron gibi yöneticilerle toplantılar bu tarihlerde verimli geçecektir. Anlaşmazlıkların son bulacağı ve çokça da 'adalet' hissinin yerine geleceği çok güzel bir hafta olacak, sevgili Başak. Sana tavsiyem, ay başında yaşanası gerginlikleri atlattıktan sonra, talep ve şikayetlerini bu tarihlerde konuşman. Sesini çıkarmaktan korkma, gayet güzel.

Yine 21 ve 25 Aralık aşk açısından da son derece harika. Mutlaka sosyalleş, dışarı çık. Sevgilin varsa, zaten süper! Harika vakitler geçirebilirsiniz. Artık kabuğu kırıp, geçmişi geçmişte bırakma ve keyiflenme vakti. 2018 senin için çok daha kolay ve ferah olacak. Yıllık yorumlarda yüzünü daha da güldüreceğim. Bu ayın başını sağ salim atlat da geri kalanın tadını çıkar!

Artık kazanma vakti, Terazi!

Sevgili Terazi,

Önce klasik Yengeç burcu anne tembihlerimi yapayım: Bu ayın ilk haftasında eğer herhangi bir yolculuğa çıkacaksan, biletini bavulunu her türlü ıvır zıvırını iki kere kontrol et. Yolda da dikkatli ol. Alkol, ilaç kullanımına da temkinli yaklaşmak lazım. Eğer bir ödev - sunum gibi bir mesele söz konusu olursa da, yine aksiliklerden kaçınmak adına ekstra titizlenmek senin yararına olur. Zira ortalık karışık, çok karışık! 

Ay başındaki İkizler dolunayı öğretmen, patron gibi yahut 'akıl hocası' gibi gördüğün insanlarla ilişkilerinde bazı gerginlikler yaratabilir. Hakikat görünenden çok farklı olacak ve yanlış anlaşılmalara çok açık bir süreç yaşanacak. Bu yüzden ani tepkiler vermemek, drama yaratmamak lazım. Bu süreci doğru yönetebildiğin takdirde, 18 Aralık'a doğru hayatına ve geleceğine yönelik çok güzel kararlar alıp, fırsatlar görebileceksin. Bu fırsatları görebilmek için vizyonu geniş tutmak, karamsarlık yahut kararsızlık ile ziyan etmemek lazım. Eğer daha önce bürokratik gibi basit ama engelleyici sebeplerden dolayı yarım kalmış bir işin varsa; bu ay sana ikinci fırsatlar çıkaracak. Hevesini kaybettiğin meseleler yeniden karşına çıkabilir. Senin yerinde olsam onları havada kapardım! Kariyer ve eğitim anlamında 18 Aralık ve sonrası çok bereketli kısacası. Gözün kulağın açık olsun. 

Hafta başında maalesef ki romantik ilişkiler konusunda da bir gerginlik ihtimali görünüyor, sevgili Terazi. Biraz dengesiz davranıyor olabilirsin -hepsinden de önemlisi, düzgün davranmaya çalışıyorken işleri istemsizce zora sokuyor olabilirsin. Akışına bırakmayı öğrenmek lazım bazen. Akışına bırakınca 'kaba, umursamaz, kötü' olduğun yanılgısına kapılmamalısın. Evrende zaten küçücük zerreleriz ve çoğu olay bizim irademiz ve kontrolümüz dışında olup bitiyor bile. Bazen akışa güvenmek ve kendimizi ilahi plana teslim etmek, en büyük tevazu.

Ay sonuna doğru daha da güzelleşiyor. 21 - 25 Aralık tarihleri arasında aşk konusunda gayet güzel vakitler var. Evlilik, nişan gibi olaylar için uygun zamanlar. Evde de çok güzel vakitler geçirebilirsin. Bu ayın bereketi aynı zamanda sana hediyeler - ödüller şeklinde de gelecek gibi duruyor. Sen yine de buna güvenim büyük alışverişler yapma -alışverişler için uygun zaman 25'i ve sonrası. İş hayatında da büyüklerin desteğini arkana alabilir ve taleplerini dile getirmekten çekinmediğin bir ruh haline bürüneceksin. Senin için artık ilişki dramalarını bir kenara bırakıp, uzun süredir hayalini kurduğun hayatına dair gerçek somut adımları atma vakti geldi. Şans gezegeni Jüpiter bir sene boyunca maddi olarak yanında olacak. Ufak tefek aksiliklerle yolunu kapatan -kapatmasa bile zorlaştıran Satürn'ün o ayakkabıya kaçmış çakıl taşı etkisi de Aralık ayının sonunda azalarak bitecek. Artık ciddi anlamda hayatını sadece zihninde değil, aksiyonlarında da şekillendirmeye başlayacaksın. Bu ay gümbür gümbür gelen 2018' e güzel bir geçiş sadece. Retroyu geçmişe dönüp dersler çıkarmak şeklinde değerlendirmek gayet iyi olur. Ayrıca ilkokul yahut çocukluk arkadaşlarınla buluşmak isteyebilirsin. Özellikle 9-12 tarihlerinde sosyal ortamlarda çok güzel etkiler var. Tadını çıkar! Yıllık yorumlarda görüşmek üzere :)

Zorlu günler geride kaldı, Akrep!

Sevgili Akrep,

Sana karşı her zaman lafı dallandırıp budaklandırmadan yazmayı seviyorum açıkçası. Yine net bir giriş yapayım: Bu ayın başında cinlerin tepende. Kendini aksi, sinirli ve gergin hissedebilirsin. Sanki insanların gerçek yüzlerini görmüşsün de, sırları öğrenmişsin de falan filan gibi triplere girmen olası. Hemen tembihleyelim: Hakikat görünenden çok farklı olacak. Gökyüzünde İkizler dolunayı varken, bir taraftan da Merkür retrosu başlıyor ve Neptün'ün o değdiği yeri bulanıklaştıran etkisi de işin içine karışınca... İnan bunun içinden o Akrep sezgilerinle dahi çıkamazsın. Dolayısıyla bu ilk hafta etkili olacak olan gerginliklere teslim olup sert tartışmalar yaşamak, köprüleri yakmak pek akıllıca değil. Sabretmek lazım. Özellikle ilk hafta paraya dair alacağın haberlere hemen güvenme derim. Yani 'kredi çıktı madem, şu işe girişeyim' kafası ilk hafta için çok çok tehlikeli! Şu dolunay haftasını güzelce atlatınca zaten sana çok güzel bir haberim var...

Satürn, Yay burcundan çıkıyor. Bu ne demek? Artık çileni doldurdun, özellikle maddi kazançlar anlamında feraha çıktın demek! Elbette ki hemen üstüne paranın yağmasını bekleme. Bu sadece engellerin kalkması demek... Artık yavaş yavaş 2018 içerisinde paranın nasıl da arttığını ve 'bereket' kelimesinin tam anlamıyla ne demek olduğunu kavrayacaksın. Ama bu bitiş, ve özellikle de 18 Aralık tarihindeki yeni ay ile ferahlama adeta omuzlarındaki yükü kaldıracak. Şunu belirtmeliyim ki; ay boyunca, özellikle mesleki ve maddi anlamda daha önceden kaçırdığını düşündüğün fırsatlar yeniden karşına çıkabilir. Gurur yapma, hevesini yeniden toparla ve onları havada kap derim. Özellikle 20'si sonrası, hatta 21-25 Aralık arası... Son derece güzel ve uzun vadeli planlara dair haberler alabilirsin. Yakın akrabalarından güzel destekler görebilir, ufak bir yolculuğa çıkabilirsin. 

Aşk anlamında da rahatlık 20'sinden sonra başlıyor. Adeta bereket meselesi iyice kendini bu alanda da, duygularında da hissettirecek. Sadece kısmetler yahut yeni insanlarla tanışmak değil bu; hani birini seversin ve anlaşırsın ama bir türlü kendini ilişkiye kaptıramazsın ya... İşte o kafandaki engeller, setler kalkıyor. Eski ilişkilere bir şans daha vermek isteyebilirsin. Bazı insanları 'bugünkü aklınla seversin' belki. Evrenin sana ikinci bir şans verdiği bir ay olacak bu. Sevgilin varsa da yine sorunları çözmek, ilişkiyi güzel bir seviyeye taşımak için harika zamanlar. Sonrası zaten Jüpiter'in bereketiyle iyice gevşeyerek geçecek bir 2018. Ama önce şu ikizler dolunayını atlatmaya bak. Ani bir tepki ile boşu boşuna harcama güzelim ayı!

2018 yıllık yorumunda görüşmek üzere. Daha da güzel haberlerim olacak!

Bitti, Yay! Nihayet bitti! 😅

Sevgili Yay,

Bitti! Nihayet bitti! Yansın şölen ateşleri, dans etsin gençler!

Şimdi sana neyin bittiğine dahi kısa bir bilgilendirme geçmeliyim. Gerçi sen, özellikle de yükselen Yay isen bunu zaten fazlasıyla hissetmişsindir ama olsun, bir özet geçip hayatımızın koca bir bölümünü kapatalım bakalım. Bir vtr'miz var, gelsin!

Satürn her burçta yaklaşık 2,5 yıl kalan; retrosu şusu busu derken tam döngüsünü 30 yılda tamamlayan bir gezegendir. Lakin biz ondan bir 'gezegen' diye bahsetmeyeceğiz. Biz ondan, geldiği yeri inim inim inleten, zalim, sert bir öğretmen olarak bahsedeceğiz. Sınıfa girdiği gibi 'kaldırın önünüzdekileri, sınav yapacağım!' diyen, bazen sıra dayağına çeken lakin her zaman ama her zaman adil olan; cezalandıran ve mükafatlandıran bir Mahmut Hoca'dır Satürn. Satürn, geldiği yerde, gördüğü zayıf, temelsiz, gereksiz, delüzyonal her şeyi yok eder. Yok edici gezegendir ve klasik astrolojide bu sebepten pek sevilmez. Oysa güçlü, sağlam ve kalıcı bir şeyler inşa etmemiz için de eski ve zayıf olanın yıkılması şarttır. İşte bu sert Tanrı Satürn, 2014'te Yay burcuna geldi. Özellikle yükselen Yay burçlarının (bu tarihlendirme örneği yükseleninizin derecesine göre farklılık gösterebilir), hayatındaki zayıf olan ne varsa yıktı geçti. İlişkiler, meslekler, dostluklar, sinirler harap oldu. Kalan sağlar ise bizimdir! Satürn, adaletin ve zamanın temsilcisi olarak bizi aslında zararlı olan her şeyden kurtarırken pek sevimli gözükmemiş ve hissettirmemiş olsa da, karmamızı temizledi. Kısacası borcumuzu ödedik!

Satürn transiti orta yaş krizine denk düşer. Dolayısıyla eğer henüz gençseniz ve bu zorlu süreci şimdiden atlatmışsanız, kesinlikle çok şanslısınız. Özellikle 87-88 doğumluysanız, hayatınızda gerçekten güçlü temeller attınız bile. Bunun için illa ev bark almış olmanız gerekmiyor. Disiplin, neler istediğini bilmek, zaaflarını görmüş olmak gibi erdemler kazandınız! Artık Yay burçları için yepyeni bir hayat başlıyor. Hayatta kaldınız! 

Satürn 2014'ten beri bazen çok zorluk vererek dayanıklılığınızı sınadı, bazen de 'şans' görünümünde sorumluluklar vererek gücünüzü ve sabrınızı... Bu ayın 20'sinde Oğlak burcuna geçerken, özellikle 88 sonu doğumlulara son bir çeki düzen verecek, sevgili Yay. 'Okuduğumuzu anladık mı, neler öğrendik' tadında bir süreç seni bekliyor. Kesinlikle öğrendin, geçmişe bakıp hatırlamalı ve dik durmalısın.

Şimdi Satürn konusunu bir kenara bırakıp ayın diğer getirilerine geçiyorum. Zira bu ay ortalık feci karışık. Öncelikle İkizler burcunda bir dolunay yaşayacağız ve bu özellikle romantik ilişkilerimiz konusunda suları baya bulandıracak. Dedikodular, ortaya dökülen sırlar söz konusu olabilir lakin bunlara kesinlikle hemen atlamamalısın çünkü hakikati duru bir şekilde görmenin çok zor olduğu bir süreç bu. Ayrıca kendi bilgi güvenliğine, sosyal medya kullanımına ve paylaşımlarına da dikkat etmeni öneririm. Bu ay başından itibaren yanlış anlaşılmalara çok açık bir süreç var. 18 Aralık yeniayı ise neyse ki ilgimizi ilişkilerden ziyade kendimize yöneltmemizi isteyecek. Bu süreçte geçmişin pişmanlıklarına dönüp bakma ihtimali yüksek; aman kendimize pek hoyrat davranmayalım. 

22 Aralık ve 25 Aralık tarihlerini şimdiden bir kenara not al derim. Maddi kazançlar konusunda oldukça sağlam gelişmeler yaşayabilirsin. Özellikle 25 Aralık tarihi son derece bereketli. Ay içerisinde alışveriş yapmak pek iyi bir fikir değil - özellikle elektronik ve iletişime dair ürünler almak için bence ay sonunu, özellikle 25 Aralık'ı değerlendirmelisin. 

Bu ay kadersel olarak yepyeni bir kapıyı açıyorsun, Yay. Kariyer açısından ay sonu güzel. Lakin ilişkiler maalesef ki biraz 'karışık'. Bu konular birbirinden ayrı değil, inan. Bizi adeta kendimizle, kendi varlığımız, karakterimiz ve hayatımızla sınayan Satürn giderken, İkizler'deki dolunay ile en zor ve sert konuda test oluyoruz: Karşımızdakilerle. İlişkiler, aşk, o malum kişiler bizim aynamızdır zaten. Dolayısıyla bu dolunay haftasının verdiği kafa karışıklığını karşımızdakini yargılayarak, köprüleri yakarak değil de; kendimizde eksiklikleri zayıflıkları (ya da neden karşımıza eksik ve zayıf birini almayı tercih ettiğimizi) düşünerek atlatmak bu dönüşümümüzün bir parçası. Satürn, bize tıpkı bir Oğlak gibi sabırlı olmayı öğretti. Sabretmeliyiz, son defa. Artık bitti, oyunun en zor seviyesini geçtik!

Kendine dönüş vakti, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ayın önemli gezegen hareketlerinden biri senin burcunu fazlasıyla ilgilendiriyor. Zira alemlerin acımasız hocası Satürn, bu ayın 20'sinde Oğlak burcuna geçiyor. Bu hem bir bitiş, hem de taptaze bir başlangıç demek... Ama önce ufak bir bilgilendirme yapalım.

Sevgili Oğlak, senin burcunun yöneticisi olan Satürn her burçta yaklaşık 2,5 yıl kalan; retrosu şusu busu derken tam döngüsünü 30 yılda tamamlayan bir gezegendir. Lakin biz ondan bir 'gezegen' diye bahsetmeyeceğiz. Biz ondan, geldiği yeri inim inim inleten, zalim, sert bir öğretmen olarak bahsedeceğiz. Sınıfa girdiği gibi 'kaldırın önünüzdekileri, sınav yapacağım!' diyen, bazen sıra dayağına çeken lakin her zaman ama her zaman adil olan; cezalandıran ve mükafatlandıran bir Mahmut Hoca'dır Satürn. Satürn, geldiği yerde, gördüğü zayıf, temelsiz, gereksiz, delüzyonal her şeyi yok eder. Yok edici gezegendir ve klasik astrolojide bu sebepten pek sevilmez. Oysa güçlü, sağlam ve kalıcı bir şeyler inşa etmemiz için de eski ve zayıf olanın yıkılması şarttır. Dolayısıyla ayın 20'sinden itibaren -özellikle yükselenin de Oğlak ise- seni etkisi altına alacak olan Satürn, sana fazlaca sorumluluk getirecek diyebiliriz. Şimdi moralini bozmuş olmalıyım, zira Oğlak karamsarlığı ile de hemen karalar bağlaman olası. Fakat hemen 'ben değil bir arkadaş' ekolünden örnekle kısa bir açıklama yapayım;

Yükselenine ve güneşine 1. dereceden Satürn'ün giriş yaptığı bir kişi, tam da Satürn transitinin başladığı dönemde işini, ilişkisini ve hatta evini dahi kaybetmişti. Hayatında tam anlamıyla 'yıkım' yaşanmıştı. Söylemeye gerek yok lakin elbette ki Satürn'ün yıktığı bu iş, aşk ve her şey; fazlasıyla temelsiz ve zayıftı. Kısa süre içerisinde daha çok sorumluluk ve emek gerektiren fakat daha parlak bir geleceği olan iş buldu, daha iyi bir evi daha fazla emeklerle doldurdu ve hayatına artık daha sağlam insanları almaya başladı. Oyunu 'Satürn' gibi, sert, kalıcı, adil bir şekilde oynamayı öğrenmişti. Satürn transiti bittiğinde ise bu yaşanan kayıpların aslında adeta birer lütuf olduğunu gördü. Bazen bize acımasız gerçekleri suratımıza bağıracak birine ihtiyaç duyarız -sırf kendi iyiliğimiz işte. 'Yalan öpücüklerdense hakikatin sert tokatını tercih ederim' diyenlerdensen eğer, sana mükemmel fırsatlar açacak ve hayatındaki tüm gereksiz ıvır zıvırı süpürüp götürecek bir süreç başlıyor.

Fakat öncelikle ilk hafta deneyimleyeceğimiz ikizler dolunayından ve getirilerinden bahsedelim. İlk hafta sana iş yerinde beraber çalıştığın insanlarla gerginlikler getirebilir. Arka planda çokça dedikodunun döndüğünü ve hakikati görmenin zorlaşacağı bir süreç olduğunu da bilmelisin.  Bu süreçte sosyal medya hesaplarına, internet üzerinden her türlü paylaşımına ve bilgi gizliliğine dikkat etmeni öneriyorum. Önemli konuları konuşmak, ciddi şeyler yayınlamak, imza atmak vs. için ay boyunca uygun tarihler 20 aralıktan sonra olacak. Eğer alışveriş yapmak, büyük şeyler almak niyetindeysen en bereketli tarihler 22 ve 25 aralık!

Bu ay içerisinde seni uyarmak istediğim bir diğer konu da sağlık. Şifalı bir sürece giriyorsun fakat tekrar eden bir hastalığın varsa tekrar nüksetme ihtimali var. Yeni tedavilere başlamak, kötü alışkanlıkları bırakmak için şifalı süreç 18 aralıkta başlıyor.

Aşktan bahsetmeyeceğimi mi sandın? Merkür retrosuyla beraber eski defterler yeniden açılabilir. Fakat unutma ki giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir... :) Bu ay içinde aşk konusunda büyük gelişmeler beklememek senin için iyi olur ama ay sonunu kesinlikle bekle; özellikle 25 26 aralık tarihlerini! Sadece romantik vakitler değil; sürüncemede kalmış geleceği belirsiz ilişkiler söz konusuysa, olaylar ciddileşmeye, ciddi adımlar atılmaya başlanabilir.

Kısacası güzel bir ay başlıyor. Satürn seni hayata dair gerçek adımlar atmaya itecekken -ki sen zaten oğlak burcu olarak Satürn'ün dilinden en iyi anlayanlardan birisin-, uyku sorunlarının, depresif düşüncelerin, içsel sorunların dağıldığını da göreceksin. Senin yılın başlıyor ancak ağır tempolu bir yıldan önce bu ay sana yumuşak bir geçiş olacak.

Hayat sana güzel, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay dolunay sana fazlasıyla drama yaşatacak. Baştan belirteyim! Aşk ve dostluk konuları vurgulu olarak eski defterler açılabilir ve ego çatışmaları söz konusu olabilir. Alacağın haberlere pek güvenmemeni tavsiye ederim. Yalanlara yahut daha yumuşak bir tabirle yanlış anlaşılmalara maruz kalabilirsin. Sakin kalmak önemli, köprüleri yakarsan muhtemelen ayın 18'i gelmeden pişman olursun, benden söylemesi!

Ay boyunca kısmetin açık; uzun süredir görüşmediğin dostlarınla yeniden denk gelebilir ve sosyal ortamlara girebilirsin. Eski günleri yad etmek, okul arkadaşları ile görüşmek için ideal zamanlar. Aynı şekilde bu yeniden iletişim kuracağın insanlardan hem kariyer, hem de aşk konularında güzel bağlantılar yakalayabilirsin. Bu ay senin için kısmetler ve fırsatlar dışarıda, çık ve sosyalleş derim. Eğer yalnızsan, daha önce belki inceden flört ettiğin fakat nihayete erdiremediğiniz biriyle yeniden yollarınız kesişebilir. Fakat bence ciddi bir şeylere başlamak için ayın 20'si ve sonrasını beklemek gerek. Sen bu geçtiğimiz iki yıl sürecinde sosyallik, topluluklar ve ilişkiler konusunda yeni bir bakış açısına sahip oldun açıkçası. İnsanlar geldi ve insanlar elendi; dolayısıyla şu noktadan itibaren hayatına girecek insanların senin için ilk niteliği güvenilirlik ve zeka olmalı. İnce eleyip sık dokumak, söz konusu daha önceden tanıdığın insanlar olunca biraz zor olabilir. Bu noktada sezgilerine güvenmeni tavsiye ederim. Eğer zaten bir sevgilin varsa, onunla geçmişe dair konuşmalar yaşayabilir, eski günleri yad edebilir ve birbirinizin sosyal ortamlarına daha fazla girebilirsiniz. 

Eğer yazılım, basın yayın, iletişim gibi bir sektörde çalışıyorsan yine haberler iyi. Kazançlar ve yeni projeler kapıda. Bu noktada yine daha önceden kaçırılmış fırsatlara dikkatini çekmek istiyorum. Örneğin iş yerinde daha önce bir proje fikri sundun ve kabul görmedi mi? Bu ay içerisinde yeniden gündeme gelebilir ve bu şartlar altında kabul edilebilir durumda olabilir. Bu yüzden fazla gurur ve ego yapmadan girişken olmak lazım. Lakin yine retro etkisi altında olduğunu unutmadan, her türlü elektronik eşyana dikkat etmelisin. Elektronik ortamdaki yazışmalarda da yanlış anlaşılmalara açık olacağını bilmeli ve daha net bir iletişim için titizlenmelisin. 

Ayın ilk iki haftası aile büyükleri ile ilgili sorunlara çok açık bir dönem. Lakin ayın sonuna doğru onlardan özellikle dış dünyadaki hayatınla, kariyerinle ilgili destek görebilirsin. Hayata dair uzun vadeli kararlar almaya ay sonuna doğru başlarken, ailenin desteğini arkanda hissetmek senin için son derece iyi olacak. 20'sinden sonra hayatına yeni insanların ve özellikle de ömürlük dostların katılacağını düşünüyorum, sevgili Kova. İnternet üzerinden kurulabilecek bu dostlukların, gelecekte yapmak istediğin projelere dair çok olumlu destekler içereceğini göz önünde bulundurmalısın. Dolayısıyla benzer hobilere, zevklere sahip olduğun insanlarla bir arada olmaya çalışman sana bu ay açılacak kapıların yolunu şimdiden yapmak demek. Hayat sana güzel! 2018 daha da ferah olacak. Yıllık yorumlarda görüşmek üzere!

Artık minik bir japon balığı değil, bir köpek balığı gibi açık denizlerde salınma vakti!

Sevgili Balık,

Bu ay tabir-i caizse adeta kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyeceğin bir süreç yaşanacak. Dur hemen panikleme! Şöyle izah edeyim; iç dünyan ilk hafta İkizler dolunayından dolayı biraz çalkantılı halde seni darlayacakken, ay boyunca yaptığın işler ve kimliğinle insanlardan takdir ve övgü göreceksin. O yüzden ilk haftanın dolunay darlanmasını çok da kafaya takma derim. Geçmişten gelen meseleler, özellikle aile ile alakalı krizler yaşanabilir. Pireyi deve yapabilirsin. Hepsinden de önemlisi, gerçekler tahmin ettiğinden çok daha farklı olabilir ve insanların niyetlerini doğru okuyamayabilirsin. Bu çok karmaşık ve buğulu geçecek olan bir haftayı fazla darlanmadan sakin bir şekilde atlatırsan -özellikle de iç meseleleri dış dünyaya, iş yerine falan yansıtmamayı becerebilirsen, seni harika bir ay bekliyor. Fakat dediğim gibi; ayın ilk haftası çok gergin. Aile büyükleri ile gerginlikler yaşanabilir, kariyer anlamında endişelerin tavan yapabilir, yanlış anlaşıldığını hissedebilir ve yanlış anlayabilirsin. Taaa onlarca yıl geride kalmış olayları dahi hatırlayıp yeniden gündeme getirme gibi eğilimlerin olabilir. İnan, bu ay bu şekilde ziyan edilmeyecek kadar kıymetli. Çünkü çok özel görünümler var. 

İki buçuk yıldır haritanın tepesinde dolanan heybetli Satürn, sana sorumluluk üzerine sorumluluk verdiği gibi övgüyü, takdiri ve en önemlisi de tatmini esirgiyordu. Artık Satürn daha on yıl boyunca uğramamak üzere seni toplum karşısındaki rolünle 'benim sıfatım ne, insanlar beni nasıl görüyor' gibi sorgulamalarını da alıp gidiyor. Bu noktadan sonra, özellikle 20'si ve sonrasında ferahlamayı, endişe ve anksiyetenin azalmasını ve özgüven kazandığını hissedeceksin. Sesin daha gür çıkmaya başlayacak ve hakkın sana teslim edilmesinden ziyade, dile getirerek talep etmeyi artık çok daha rahat bulacaksın. Övgü ve takdir görecek, toplum gözünde kişisel tatmine ulaşacaksın. Bunun için illa çok da yüksek bir kariyer sahibi olmak gerekmiyor. 'Toplum gözünde' olmak için ünlü bir şarkıcı ya da siyasetçi olmak şart değil... Toplum hepimizi bir yere koyuyor ve bu hiyerarşide kendimize verdiğimiz değeri çoğunlukla dış dünyadaki patron-müdür-ırgat gibi pozisyonlarımız üzerinden oranlıyor ve kendimizi yıpratıyoruz. Artık 'ben çok iyi bir öğrenciyim, neden bana not vermediniz? Ben çok iyi bir çalışanım, bu bu bu işleri ben yaptım, bakınız!' diye öne çıkma zamanı. Dediğim gibi, illa bir kariyer olması gerekmiyor! Kimliğini kendin yaratabileceğin bir sürece giriyorsun. 'Ben bir fotoğrafçıyım, işte bunlar da çektiğim fotoğraflar, işte Instagram hesabım' gibi küçük ama sana sıfat katan, üretimini somutlaştıran girişimlerin değeri emin ol dünyanın gösterdiğinden daha fazla. Harekete geçeceksin ve gümbür gümbür gelecek olan 2018'in sesi şimdiden yolları açmaya başlayacak.

Özellikle 18'i ve sonrasında, daha önceden kaçırdığını düşündüğün fırsatlar yeniden karşına çıkabilir. İş yerinde olumlu gelişmeler var. Aynı şekilde aile büyüğü yahut patron-öğretmen gibi insanların desteğini alabilirsin. 20-25 tarihleri arasında ise özellikle yazılım-iletişim-teknoloji-basın yayın gibi alanlarda çalışıyorsan iş arkadaşlarından çok güzel destekler görebilir yahut bu alanda dostlarınla yeni girişimlerde bulunabilirsin. Kariyer ve gelecek planlarına yönelik harika fırsatlar olacak ay sonuna doğru. Yeter ki bu ayı, ilk haftanın dolunayının bulanıklığı ile ziyan etme.

Aşk da var... Yine ay sonuna doğru İnternet üzerinden insanlarla tanışman mümkün. Yine de ilişkilerin hemen aşka dönüşmesini beklememek ve gerçekçi davranmak senin için iyi olur. Eğer zaten bir sevgilin varsa, onunla özellikle 25'inde güzel vakitler geçirebilirsiniz. Düğün, nişan gibi seviye atlatacak olaylar için de 25'i ve sonrası gayet uygun tarihler. 

Bu ay boyunca çokça destek göreceksin, özgüvenin 2018'e tazelenerek seni hazırlayacak. Yumuşak bir geçiş, bomba gibi bir yıl seni bekliyor sevgili Balık. Omuzlarından yükleri attın ve en çok da kendinle olan davanı kapattın. Artık minik bir japon balığı değil, bir köpek balığı gibi açık denizlerde salınma vakti! 2018'in yıllık yorumunda görüşmek üzere!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2157
875
264
226
163
156
128
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lare

Ocak ayı yorumunu ne zaman yayınlayacaksınız

deniz

ocak ayını yayınlamayacak mısınız :(

Buse Yılmaz

2018 yorumunu ne zaman paylaşacaksınız?