Görüş Bildir
Haberler
Antik Yunan’ı Tekrar Yaşamak İsteyenlere Muhteşem Oyun Önerileri

Antik Yunan’ı Tekrar Yaşamak İsteyenlere Muhteşem Oyun Önerileri

Adorno
09.10.2021 - 14:00

Destansı antik Yunan dünyasını tekrar yaşamak isteyenler için sizi o dönemlere geri götürecek oyunları derledik! 

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hegemony Gold: Wars Of Ancient Greece

1. Hegemony Gold: Wars Of Ancient Greece

Longbow Digital Arts Inc. tarafından geliştirilen bu gerçek zamanlı strateji oyunu tamamen antik Yunanistan ile ilgili. Strateji kurma üzerine odaklanan oyun merkezine, Büyük İskender'in babası Makedon II. Philip'in askeri seferlerini alıyor.

2. Zeus: Master Of Olympus

2. Zeus: Master Of Olympus

Bir antik Yunan kentini yeniden kurmak istediğinizde, Zeus: Master of Olympus en öne çıkan oyunlardan biridir! Oyuna girdiğiniz an itibarıyla, Yunan tanrılarının, mitolojisinin ve efsanelerinin içine, büyük bir entrika ve macera dönemine girmiş olursunuz. Oyun, hikaye modu, görev modu ve sanal alan modu dahil olmak üzere oyuncular için çeşitli seçeneklere sahiptir.

3. Spartan: Total Warrior

3. Spartan: Total Warrior

Creative Assembly tarafından geliştirilen bu ''hack and slash'' (kes-biç) türündeki oyunda, Yunan savaş tanrısı Ares'ten başka kimsenin emri altına girmeyen Spartalı bir savaşçısınız. Ordu içindeki bir karakter üzerinden ilerleyen oyundaki amacınız antik Yunanistan'ı işgalci Roma İmparatorluğu'ndan korumak!

4. Age of Mythology

4. Age of Mythology

Daha sonrasında popüler Age of Empires oyun serisini yaratan ve geliştirmeye devam eden Ensemble Studios tarafından geliştirilen Age of Mythology, gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Tarihsel olaylardan çok mitolojiye odaklanan oyun odağına, Mısır, İskandinav ve Yunan mitolojisini alır. Özenle hazırlanan Age of Mythology'de antik Yunanistan'ın tüm binalarını ve şehir manzaralarını tekrar ayakta görme şansı bulacaksınız!

5. 0 A.D.

5. 0 A.D.

Wildfire Games tarafından geliştirilen bu oyun, M. Ö. 500 civarındaki antik Yunan tarihi konusunda oldukça gerçekçi olmasıyla öne çıkmaktadır. Sonrasında eklenen M.S. 1 ve 500 yılları arası ek senaryo ile de oyun iyice genişletilmiştir. O. A.D., sizi Yunan uygarlığı tarihinin en iyi ve kötü zamanlarına döndürecek ücretsiz, açık kaynaklı, gerçek zamanlı bir strateji oyunudur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 300: March to Glory

6. 300: March to Glory

Collision Studios tarafından geliştirilen oyun, yaratıldığı dönemde oldukça popüler olan ''300'' çizgi romanı ve filminden esinleniyor. ''300: March to Glory'' oyununda oyuncu ana karakter olarak, ünlü Thermoplae Savaşı öncesinde Sparta hükümdarı olan Leonidas'ı yönetmektedir. Oyuncuya tarihi yeniden yazma şansı veren oyun zamanında oldukça sevilmiştir.

7. Apotheon

7. Apotheon

Yunan mitolojisine bağlı bir hikaye etrafında gelişen Apotheon, antik Yunan seramik sanatına özgü ünlü siyah figür tekniğinden esinlenerek yaratılmış grafiklere sahiptir. Bu sebeple de oyuncuya muhteşem bir deneyim sunar. Oyuncular, tanrıça Hera'nın yardım ettiği genç savaşçı Nikandreos'u oynayarak, Olimpos tanrılarına karşı destansı bir savaş vermeye çalışır. Alientrap tarafından geliştirilen 2D aksiyon ve platform oyunu olan Apotheon, antik Yunan sanatına ve kültürüne büyük ölçüde bağlı kalır, aynı zamanda da oldukça eğlenceli bir oyun deneyimi sunar.

8. Titan Quest

8. Titan Quest

Iron Lore Entertainment tarafından geliştirilen oyun, Titanlar Savaşı'nı merkezine alıyor. Hikaye, eski hapishanesinden kaçtıktan sonra Titanları yenmek için antik Yunanistan, Mısır ve Çin'de kendi yarattığımız kahramanımızın yaşadığı maceraları üstüne kuruluyor. Oyun özellikle Diablo seveler tarafından oldukça beğenilmiş ve bir seriye dönüşmüştür.

9. God of War

9. God of War

Yunan mitolojisinin en tanınmış Yunan tanrılarıyla karşılaşan kahraman Kratos'un etrafında dönen oyun, Santa Monica Studios tarafından geliştirilmiştir. God of War, bir birinden güzel antik Yunan manzaraları içerisinde geçen kanlı, savaş dolu bir macera ve strateji oyunudur. Oyun çok sevilmesi üzerine bir seriye dönüştürülmüştür ve günümüzde halen geliştirilmeye devam etmektedir.

10. Assassin's Creed Odyssey

10. Assassin's Creed Odyssey

Peloponez Savaşları sırasında antik Yunanistan'da geçen oyun, antik Yunanistan hakkında yapılmış son zamanlardaki en gerçekçi oyunlar biridir. Oyuncular, oyun boyunca demokrasi karşısında despot yönetim, efsaneler karşısında bilim ve düzen karşısında kaos gibi birçok siyasi ve bilimsel temayla karşılaşır. Assassin's Creed serisinin 21. oyunu Odyssey oyuncular tarafından oldukça beğenilmiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın