Görüş Bildir
Haberler
Antalya G20 Liderler Zirvesi'ne Hazırlanıyor

Antalya G20 Liderler Zirvesi'ne Hazırlanıyor

ATKN
17.10.2015 - 21:31

Kasım ayında G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya'da, tüm kurumlar yoğun bir çalışma yürütüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zirve, işadamı Fikret Öztürk'ün sahibi olduğu ve geçen yıl hizmete alınan Regnum Carya Golf&Resort; Otel'de yapılacak

G20 Liderler Zirvesi, 15 ve 16 Kasım'da Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde yapılacak.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin liderlerinin geleceği Antalya'da, Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve ildeki çeşitli kurumların katılımıyla oluşturulan G20 Lojistik Görev Gücü Heyeti, titiz ve yoğun bir çalışma yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdiden Antalya Havalimanı çıkışını G20'ye üye ülkeler ile misafir ülkelerin bayraklarıyla donattı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, havalimanından Belek Turizm Merkezi'ne uzanan 32 kilometrelik karayolunda asfalt, köprü, kaldırım ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Telefon, internet ve elektrik sorunu yaşanmaması için de gerekli güçlendirme yapıldı.

Havadan, karadan, denizden koruma

Havadan, karadan, denizden koruma

Söz konusu dönemde en önemli unsurlardan biri güvenlik olacak. G20 Liderler Zirvesi nedeniyle Belek, 'yüksek güvenlikli bölge' ilan edildi. Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki karayolu, yüz ve plaka tanımalı yüzlerce MOBESE ile donatıldı.

Zirvenin yapılacağı bölge, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik tarafından, havadan, karadan ve denizden korumaya alınacak.

Liderlerin bulunduğu dönemde bölgede uçuş yapılmaması için hava sahası oluşturuldu.

Zirve boyunca Belek'teki golf alanları ve otellerdeki güvenlikli bölgeye, 11-17 Kasımda akredite olmayan hiç kimse giriş yapamayacak.

Tüm otel çalışanları ve sahipleri, tesis içi lojmanda konaklayan aileler, tesis için dükkan sahipleri ve çalışanları ile ekmekçi, tamiratçı gibi tedarikçiler de akreditasyon sistemine tabi tutulacak.

Bu arada liderlerin veya lider eşlerinin ziyaret etme ihtimaline karşı Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu'nda da güvenlik kameraları güçlendirildi.

Oteller tüm etkinliklere kapatıldı

Oteller tüm etkinliklere kapatıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zirvenin gerçekleştirileceği Belek'teki Üçkumtepesi, Taşlıburun ve İskele mevkilerinde yer alan 5 yıldızlı 31 otelin, 11-17 Kasım'da tüm etkinliklere kapatılması istendi. Bu tarihlerde kapalı olan 9 otel dışındaki 22 otel, zirveye ve ülke heyetlerine hizmet verecek.

Liderlerin kalacağı otellerde alternatifli odalar hazırlandı

Liderlerin kalacağı otellerde alternatifli odalar hazırlandı

G20 Liderler Zirvesi, iş adamı Fikret Öztürk'ün sahibi olduğu ve geçen yıl hizmete giren Regnum Carya Golf&Resort Otel'de yapılacak.

Zirveyi izleyeceği tahmin edilen yaklaşık 3 bin basın mensubu için de Regnum'un yakınında bulunan Kaya Palazzo Otel ayrıldı.

Liderlerin rahat edebilmesi için otellerde ciddi çalışmalar yapılıyor. Konuk ülke heyetlerinin her biri için bir otel ayrıldı. Ülkelerin teknik heyetlerinin liderlerinin kalacağı otellerdeki incelemeleri de devam ediyor. İsteklere göre odalar yeniden dizayn ediliyor.

Genel olarak liderlerin kullanması muhtemel asansörler filmle kaplandı, camlar kurşun geçirmeyen camlarla değiştirildi. Bazı otellerde istek üzerine liderlerin kalacağı odalardaki hareketli mobilyalar kaldırıldı veya sabitlendi.

Ana binadaki odalar tercih edildi

Ana binadaki odalar tercih edildi

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış bölge otellerinde, lükste ve konforda sınır tanımayan villalar bulunuyor. Fakat liderler için villalar güvenlik gerekçesiyle tercih edilmedi. Bunun yerine ana binadaki kral daireleri veya süit odalar tercih edildi. 

Bu arada oteller, konaklama yapılacak ülke liderlerinin önceki kaldığı otellerle iletişime geçerek liderlerin neler istediği konusunda bilgi aldı ve alternatifli odalar hazırlandı.

G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle kasım ayında tüm kongre ve spor turnuvaları iptal edilen otellerde fiyatların bir miktar arttığı da belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Antalya için tarihi fırsat'

'Antalya için tarihi fırsat'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, G-20 Liderler Zirvesi'nin Antalya için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Zirvenin Belek ve Türkiye açısından bugüne kadar gerçekleştirilmiş en başarılı organizasyon olması için çalıştıklarını kaydeden Kızıldağ, 'Bu toplantı Antalya için tarihi bir fırsat. Yüzlerce, binlerce gazete ve televizyonda Antalya ismi geçecek. Bu ciddi bir reklam. Türkiye'nin yerini bilmeyen insanlar Türkiye'yi öğrenecek. Bu bizim için gurur kaynağı. Bu konuda emeği geçen, mesai harcayan, elini taşın altına koyan herkese turizmciler adına teşekkür ediyorum' dedi.

Zirveye katılacak liderler

Zirveye katılacak liderler
Zirveye katılacak liderler

ABD Başkanı Obama - Rusya Devlet Başkanı Putin - Fransa Cumhurbaşkanı Hollande

Dünya ekonomisinin yaklaşık 90'ını, ticaretinin yüzde 80'ini ve nüfusunun 3'te 2'sini temsil eden G-20, farklı kıtalardan gelişmiş ve yükselen ekonomileri aynı platformda bir araya getiren, kapsayıcı yapısıyla uluslararası ekonomik düzlemde profili giderek yükselen bir oluşum olarak kendisini gösteriyor.

Küresel ekonomik ve mali krize çözüm çabaları kapsamında G-20, 2008 yılından itibaren liderler düzeyinde toplanmaya başladı.

Bu çerçevede Zirveye, ABD, İngiltere, Rusya Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri ile Türkiye'nin davet ettiği ülkelerin liderlerinin katılması bekleniyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
13
12
8
6
3
0