Görüş Bildir
Haberler
Ankara’da Şehrin Kalabalığından Kaçıp Doğa İle Baş Başa Olacağınız Yerler

Ankara’da Şehrin Kalabalığından Kaçıp Doğa İle Baş Başa Olacağınız Yerler

Yeter Şirin
03.12.2023 - 12:02

Ankara sadece başkent olmasıyla değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ön planda. Ne kadar soğuk olsa da pek çok doğal alan ve nefes alınabilecek yerler mevcut. Yürüyüş, bisiklet sürme veya piknik yapmak için tercih edilen bu yerleri gelin birlikte inceleyelim.

Kaynak: https://www.polatlipostasi.com/ankara...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuğulu Park

1. Kuğulu Park

Kuğulu Park Ankara’nın gözbebeği dersek abartı olmaz. Adı gibi kuğuların ve ördeklerin havuzda yüzdüm bu ironik park biraz küçük olabilir ama Ankaralılar ve Ankara’ya gelenler üzerinde ki etkisi büyük.

Adres: Çankaya Kuğulu, Park, 06690 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Şehrin içinde, en kalabalığında, en merkezinde nefes alabilmek için harika bir park. Adeta huzur veriyor. Yeşilliği, kuğuları, kuşları, çocuk parkı, bol sayıda banklar son derece güzel. İçerisinde çay bahçesi kıvamında ama aynı zamanda yemek de olan bir yer mevcut. Ama biz tok olduğumuz için oturamadık. Ama gelen pide kokuları son derece iyidi☺️.”

2. Çayırhan Gölü

2. Çayırhan Gölü

Nallıhan Kuş Cennetinin hemen yanında bulunan Çayırhan Gölü gerek manzarası, gerek havası gerekse güzelliğiyle Ankaralıların sevdiği bir yer. Etrafında piknik, kamp ve yürüyüş yapabileceğimiz alanlar mevcut. Yanı başında bulunan kuş cenneti ve Nallıhan’ın enfes manzarası bu güzelliği daha da özel hale getiriyor.

Adres: Çayırhan, 3JRV+RP, 06922 Nallıhan/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Burası çok huzurlu ,sakin , sessiz bir yer ben ilk kez gelmiştim hazırlıksız  yakalandım😊 bir daha ki gelişimdi bir sandalye ve sıcak bir kahve ile gelicem mutlaka , burada manzaraya dalıp gitmemek imkansız çok güzel ve harika bir yer tavsiye ederim saygılar…”

3. Eğriova Yaylası

3. Eğriova Yaylası

Ankara - Bolu sınırında bulunan Eğriova yaylası Beypazarı’nın adeta bilinmeyen cenneti. Güzeliğiyle sizi büyüleyecek olan Eğriova Yaylası özellikle kampçıların gözden. Umarım diğer doğal güzelliklerimiz gibi bir kaderi olmaz ve tertemiz kalır.

Adres: Karaşar, Unnamed Rd,, 06730 Beypazarı/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Beypazarı’nda doğasıyla ve havasıyla çok güzel bir yayla…”

4. Seğmenler Parkı

4. Seğmenler Parkı

Ankara’nın simgesi olan Seğmenler Parkı bir şehrin sahip olması gereken bir park bence. Özellikle bahar ve yaz aylarında cıvıl cıvıl oluşu, kışın ise karın en çok yakıştığı parklardan biri…

Adres: Çankaya, 06680 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Bol yeşillikli güzel bir yer. Kamp sandalyesi ile oturmaya daha uygun. Herkes grup grup ayrılmış halde müzik dinleyenler ve gitar eşliğinde şarkılar söyleyenler var. Herkes kendi halinde güzel kafa dinlemeli bir yer. Akşam serinliği çökünce insan biraz üşüyor. Onun için yanınızda hırka vb şeyler götürmenizi tavsiye ederim.”

5. Sorgun Göleti

5. Sorgun Göleti

‘Sorgun Yozgat’ta değil miydi?’ diye düşündüyseniz Ankara’nın da böyle bir ilçesi var. Hem de öyle bir ilçe ki muhteşem manzaralı gölünde kamp yapabilir, kendinizi doğaya bırakabilirsiniz. Sorgun Göleti Tabiat Parkında belediyeye ait işletmeler mevcut. 

Adres: Sorgun, 06843 Güdül/Ankara

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Kafa dinlemek için iyi bir tercih. Belediye işletiyor. Gözleme evi tarzında iki küçük işletme mevcut. Tuvaletler her gün temizleniyor. Kamp ve piknik yapmak için uygun, güvenli alan.🏕️🔥🎵 …”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göksu Parkı

6. Göksu Parkı

Sabah yürüyüşleriniz, hafta sonu piknikleriniz, akşamları çocuklarla ya da arkadaşlarınızla yürüyüş yapmak isteyenlerin gözdesi Göksu Parkı. İçinde birçok kafe ve restoranın olmasının yanı sıra kendi sandalyenizi getirerek de bu keyifi yaşayabilirsiniz.

Adres: Göksu, 06820 Etimesgut/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Özellikle sabah yürüyüşleri için müthiş bir yer.    Piknik alanları, çocuk parkları mevcut. İçerde pek çok cafe var. Cafe tercih etmeyenler sandalyelerini, çayını, kahvesini getirip yeşil alanlarda keyifli vakit geçirebilirler. Tertemiz. Otoparkı var ve sadece 20 TL. Haftasonları oldukça kalabalık.”

7. Mogan Gölü

7. Mogan Gölü

Ankara’nın yoğun ve kasvetli günlerini biraz olsun unutabileceğiniz Mogan Gölü sabah yürüyüşlerinizin, hafta sonu pikniklerinizin ya da sadece manzaraya karşı oturup çay içebileceğiniz bir yer. 

Adres: Gölbaşı/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Yılın ilk karını göl kenarında yakaladık... Sabahları güzel bir yürüyüş öğlenleri arkadaşlarla mükemmel bir piknik ve akşamları sevgilinizle yapılacak yürüyüşü düşünürsek çok güzel bir yer göl kenarında oturan insanlar oltalarını atıp kısmetini bekleyen amcaları görünce insan bir huzur buluyor. Moganı seviyorum her şeyiyle çok güzel bir mekan ben öğrenci olarak gelmiştim Ankara'ya yurdum Gölbaşı’na çıktı bu yüzden şanslıyım saydığım seçeneklerden çok daha fazlasını yapıyorum her gün umarım siz de şanslı insanlardan olup en az 1 gün de olsa Mogan’da geçirirsiniz iyi eğlenceler…”

8. Eymir Gölü

8. Eymir Gölü

Yaz kış her haliyle güzelliği büyüleyen Eymir Gölü Ankara’nın göbeğinde size sanki şehir dışında stres atacağınız bir yer hissi veriyor. Biraz daha bakımla daha güzel hale gelebilir ve kışın ayrı güzel oluyor.

Adres: Oran, 06450 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Eymir Gölü'nün etrafındaki yürüyüş yolu ve rotası her bir metresinde farklı bir bakış açısı yeni bir Panorama ve güzellik sunar. Eymir Gölü her zaman çok kalabalık. Gidilecek en güzel zamanlar soğuk, yağmurlu, karlı mevsimler; sabah erken ve akşam geç vakitleri olduğunu söyleyebilirim.”

9. Altınköy Açık Hava Müzesi

9. Altınköy Açık Hava Müzesi

Park o kadar büyük ki sadece parkı gezmek bile bütün zamanınızı alabilir. Özellikle çocukların hayvanlarla bir arada olması, değirmenler, su kuyuları gibi ince dokunuşlar bence parkı daha güzel hale getirmiş. Giriş fiyatının oldukça uygun oldu bu yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Adres: Beşikkaya, 2022. Sk, 06230 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Ankara'da doğal yaşam alanı. Hayvanlar ile iç içe güzel keyifli vakit geçirmeye birebir. Çocuklar için ideal.”

10. Soğuksu Millî Parkı

10. Soğuksu Millî Parkı

Kızılcahamam sadece teras kaplıcaları değil Soğuksu Millî Parkıyla da oldukça ünlü aslında. Akciğerlerinizin kendine geleceği, sonbahar ve kışın güzelliğini doyasıya yaşayacağınız bu güzel park biraz soğuk bu yüzden termal içlik en kesin çözüm.

Adres: Susuz, İstanbul Yolu, 06105 Yenimahalle/Kızılcahamam/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ormanların içinde  piknik alanlarının, çardakların, mangal alanlarının bulunduğu çok amaçlı bir yer. Dik dağları var ve tırmanmanızı tavsiye ederim. Ormanın içinde restoranlarda var ister kendiniz mangalınızı yapın ister hazır yiyin. Tavsiye ederim.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ömer Özbek Kuş Cenneti

11. Ömer Özbek Kuş Cenneti

Ankara Gölbaşında bulunan Ömer Özbek Kuş cenneti ankaranın yine pek bilinmeyen yerlerinden. Genellikle tahrip edilse de sabah erkenden gittiğiniz zaman kuşların buradaki en güzel hallerini görebilir hatta bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Adres: Yağlıpınar, Çöl Ova Bölgesi, 06830 Gölbaşı/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ankara'ya çok yakın bir kuş cenneti. Ama insanlar burada bile ateş yakmış, av yapmış. İnanılır gibi değil. Sabah erken güzel kuş fotoğrafları çekilebilir.”

12. Ahlatlıbel Atatürk Parkı

12. Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ankara’nın en eski parklarından olan Ahlatlıbel Atatürk Parkı eski müdavimlerinin ve yeni misafirlerinin oldukça keyifli zamanlar geçirdiği bir park. Çocuklar için oyun alanları, piknik yapmak için alanlar ve yemyeşil manzarasıyla Ankara’nın ünlü gri şehir tanımını bence tamamen değiştiriyor.

Adres: Ahlatlıbel, Çankaya Bld. Dinlenme ve Spor Tesisleri, 06805 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Ankara'da nezihçe keyifli vakit geçirilebilecek en güzel yerlerden biri.”

13. Nallıhan Kuş Cenneti

13. Nallıhan Kuş Cenneti

Ankara’nın bir başka kuş cenneti olan Nallıhan Kuş Cenneti ve yine burada bulunan Kız Tepelerini görebilirsiniz. Özellikle Nisan - Ağustos ayları arasından kuşların nasıl güzel bir manzara oluşturduğunu görebilirsiniz. Kız tepelerinin renklerini ve manzarasını anlatacak cümlem inanın yok.

Adres: Davutoğlan, Ankara Nallıhan Yolu, 06920 Nallıhan/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Manzara, tabiat harika mutlaka görülmeli diye düşünüyorum. Yalnız yol kenarında durup kuşların izlendiği yerlere hep çöp atılmış neden her güzel yeri böylesine pisletiyoruz. Bizim insanımız neden kendi değerlerine güzelliklerine sahip çıkmıyor anlamıyorum. LÜTFEN GİDERSENİZ ÇÖPLERİNİZİ ATMAYIN!!!.”

14. Uyuzsuyu Şelalesi

14. Uyuzsuyu Şelalesi
www.neredekal.com

Yerel halkın Ilıcasu'da dediği Uyuzsuyu Şelalesi’nin adı kadar ilginç bir hikayesi de bulunuyor. Eskiden koyunlar uyuz olunca köylüler koyunları bu suyun altında yıkarlarmış ve koyunlar iyileşirmiş. 

Adres: Çulhalar, 06920 Nallıhan/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ankara istikametinden Nallıhan şehir merkezini geçtikten sonra Bolu Göynük yönünde Karasu köyüne girip 7-8 km toprak zorlu bir yoldan çıkarak ulaşılmakta. Yol toprak ve oldukça dar olduğu için arazi tarzı yüksek araçlarla girilebilir. Diğer araçlarla oldukça dikkatli olunmalı. Yol bu şekilde olduğu için tabiatta sakin ve doğal kalmış keşif arayanlar için tercih edilebilir. Şelalenin aktığı aylarda denk gelinirse çok güzel manzaralarla karşılaşılır.”

15. İnönü Mağaraları

15. İnönü Mağaraları
www.neredekal.com

Ankara civarında piknik alanı olarak kullanılsa da bence doğa harikası bir yer. Frigler döneminden kalma mamaların bulunduğu bu alanda bulunan göl yaz aylarında oldukça serin oluyor.

Adres: Yukarı, 06844 Güdül/Ankara

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Güzel bir atmosfer ilk gittiğimde düzenlenmemişti şimdi girişler ücretli olmuş ama içeride su ve oturulacak yerler mevcut . Tabiki daha da geliştirilebilir yinede Ankara'dan hafta sonu piknik için tercih edilebilir bir yer.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Karagöl Tabiat Parkı

16. Karagöl Tabiat Parkı
www.neredekal.com

Manzarası, havası ve şehirden biraz uzak olması Karagöl Tabiat parkını tercih etmek için sadece birkaç sebep… tepeden göl manzarasına siz de hayran kalacaksınız.

Adres: Yeşilkent, 06760 Çubuk/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Park harika ancak her köşede mangal yapan dayılar mevcut. Gençlere çok hitap eden bir yer değil. İnsanlardan uzaklaşmak isterseniz. Soldan düz devam edip bi süre sonra sormanın içine patika bir yol ayrılıyor , tepede çok güzel bir göl manzarası mevcut.”

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
6
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın