Görüş Bildir
Haberler
Andy Warhol'un 1 Dolar'ı Resmettiği Tablosu, Açık Arttırmaya 26 Milyon Dolar'dan Girdi

Andy Warhol'un 1 Dolar'ı Resmettiği Tablosu, Açık Arttırmaya 26 Milyon Dolar'dan Girdi

Hande öçalan
26.06.2015 - 19:43 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 19:59

Andy Warhol'un 1 Dolar tablosu, önümüzdeki hafta Londra'daki bir müzayede evinde satışa çıkacak. Ve söz konusu 1 Dolar tablosunu satın almak için, 26 Milyon Dolar'a ihtiyacınız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önümüzdeki Çarşamba günü, ünlü müzayede evi Sotheby’s, aralarında Warhol'un tablosunun da bulunduğu, 143.2 Milyonla - 204.6 Milyon Pound arasında değeri olan, Francis Bacon'un Pope'u ve yaşayan sanatçılar Peter Doig, David Hockney, Paula Rego ve Howard Hodgkin'in eserlerinin de aralarında bulunduğu bir koleksiyonu satışa sunacak. Bahsi geçen Warhol tablosu da, Gümüş Sertifikalı ve müzayedenin çağdaş sanat koleksiyonundaki parçalar arasında en değerlilerinden biri olarak kabul ediliyor.

"Çağdaş sanat eserlerini hızlıca çözümleyebliyorsunuz, fazla tarih bilmenize gerek yok."

"Çağdaş sanat eserlerini hızlıca çözümleyebliyorsunuz, fazla tarih bilmenize gerek yok."

Benzer çağdaş sanat eserlerinin son yıllardaki ticari değerleri oldukça yüksekten uçmakta. Müzayedelerin bir çoğu da, yakın zamanda hayatını kaybetmiş sanatçıların işlerini koleksiyonlarına katmaya başladı.

Fine Art Fund Group yürütücü direkötörü Philip Hoffman, çağdaş sanata yatırım yapmak ve koleksiyonerlik üzerine görüşlerini şöyle belirtiyor; 'Çağdaş sanat şu an için son derece talep gören bir market. Son derece akıcı, çekici ve anlaşılması nispeten daha kolay bir alan. Eserleri hızlıca çözümleyebliyorsunuz, fazla tarih bilmenize gerek yok. Matisse ve Derain anlamak için bir sürü kitap okumanız gerekecekti. Ama mesela Warhol için konuşursak, onunla ilgili bir şeyler bilmek istiyorsanız, dolar tablosunu bilin, Monroe'yu bilin kafi.'

Bir diğer ünlü müzayede evi Christie’nin savaş sonrası ve çağdaş sanat direktörü Edmond Francey de, çağdaş sanat icra eden sanatçıların, eserlerinde hayatı işlediklerini ve koleksiyonerlerin de buna bayıldığını söylüyor. “Mesela ben gençliğimde Paris'teyken, o zamanlar insanlar 18. yy eserlerine hayranlardı ve kimse çağdaş sanat eseri biriktirmiyordu. şimdiyse insanlar, dünyayı, çağdaş sanatçıların gözünden algılamak ve bilmek istiyorlar.'

Koleksiyonerlerin Çoğunluğu Çin'den Geliyor

Koleksiyonerlerin Çoğunluğu Çin'den Geliyor

Market, müzayede sahiplerinin katkısının yanında koleksiyonerler vealıcıların da ilgisiyle büyümeye devam ediyor. En yeni milyonerler ve sanat takipçilerinin ise çoğunluğu Çin'den. İlgilendikleri eserler ise; Van Gogh, Monet, Picasso, Bacon ve Warhol gibi isimler.

The Guardian

Görseller: Sotheby's & Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0