Görüş Bildir
Haberler
Aksiyonun ve Gerilimin Tavan Yaptığı Son 50 Yılın En İyi Aksiyon Filmleri

Aksiyonun ve Gerilimin Tavan Yaptığı Son 50 Yılın En İyi Aksiyon Filmleri

Merhabalar. 1970'li yıllardan 2010'lu yıllara kadar pek çok aksiyon filmini izledik ve hepsini de ayrı ayrı çok sevdik. Bu içerikte son 50 yılın en iyi aksiyon filmlerini sizler için listeledim.

Keyifli seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dirty Harry (1971)

1. Dirty Harry (1971)

Kendisine 'Akrep Katili' diyen bir deli şehri tehdit ettiğinde, çetin ceviz San Francisco Polis Müfettişi 'Pis' Harry Callahan ise çılgın psikopatın izini sürmek ve ortaya çıkarmakla görevlendirilir.

Yönetmen: Don Siegel, Clint Eastwood

Oyuncular: Clint Eastwood, Andrew Robinson, Harry Guardino

2. Assault on Precinct 13 (1976)

2. Assault on Precinct 13 (1976)

Bir otoyol devriyesi subayı, iki suçlu ve bir karakol sekreteri, feshedilmiş bir Los Angeles karakolunu kana susamış bir sokak çetesinin kuşatmasına karşı savunur.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Austin Stoker, Darwin Joston, Laurie Zimmer

3. Convoy (1978)

3. Convoy (1978)

Film, C.W. McCall'un aynı adlı country şarkısından uyarlanmıştır. Filmde tır şoförlerinin, görevini kötüye kullanan bir ilçe şerifinden intikam almak üzere birleşerek uzun bir konvoy oluşturmaları ve seslerini böylece duyurmaya çalışmaları anlatılır.

Yönetmen: Sam Peckinpah

Oyuncular: Kris Kristofferson, Ali MacGraw, Ernest Borgnine

4. Enter the Dragon (1973)

4. Enter the Dragon (1973)

Bir Shaolin dövüş sanatçısı, bir dövüş turnuvasına katılma kisvesi altında, aynı zamanda tapınağından eski bir keşiş olan bir afyon lordu hakkında casusluk yapmak için bir ada kalesine gider.

Yönetmen: Robert Clouse

Oyuncular: Bruce Lee, John Saxon, Jim Kelly

5. Coffy (1973)

5. Coffy (1973)
images.squarespace-cdn.com

Seksi bir zenci hemşire, kız kardeşi uyuşturucunun son kurbanı olduktan sonra şehir içi uyuşturucu satıcılarına karşı kanunsuz adaleti yerine getirir. Fahişe kılığına girer ve kardeşinin intikamını alır.

Yönetmen: Jack Hill

Oyuncular: Pam Grier, Booker Bradshaw, Robert DoQui

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Warriors (1979)

6. The Warriors (1979)

The Warriors olarak bilinen bir sokak çetesi, haksız yere saygın bir çete liderine suikast düzenlemekle suçlanınca, Bronx'tan Coney Island'daki evlerine dönmek için savaşmak zorundadır.

Yönetmen: Walter Hill

Oyuncular: Michael Beck, James Remar, Dorsey Wright

7. Aliens (1986)

7. Aliens (1986)

Uzay gemisinde acımasız uzay yaratıkları tarafından gerçekleştirilen kıyamet benzeri bir saldırıdan sağ kurtulduktan elli yedi yıl sonra, Memur Ripley hiper-uykudan uyanır ve dinleyecek herkesi yırtıcı hayvanlar hakkında uyarmaya çalışır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn

8. Die Hard (1988)

8. Die Hard (1988)

New York'ta bir polis memuru, Los Angeles'taki Nakatomi Plaza'daki bir Noel partisi sırasında, görüşmediği karısını ve teröristler tarafından rehin alınan birkaç kişiyi kurtarmaya çalışır.

Yönetmen: John McTiernan

Oyuncular: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

9. The Killer (1989)

9. The Killer (1989)

Hayal kırıklığına uğramış bir suikastçı, kazara kör ettiği bir şarkıcının görme yetisini tekrar geri kazanmak için kazancını kullanma umuduyla son bir darbeyi kabul eder.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Chow Yun-Fat, Danny Lee, Sally Yeh

10. Yes, Madam! (1985)

10. Yes, Madam! (1985)

İki şanssız hırsız, kısa süre önce öldürülen bir adamın otel odasına girer ve bir üçlü patron tarafından aranan gizli bir mikrofilmle pasaportunu çalar. Bunun üzerine HK ve İngiltere'den sert iki kadın polis davayı alır.

Yönetmen: Corey Yuen

Oyuncular: Michelle Yeoh, Cynthia Rothrock, John Sham

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Royal Warriors (1986)

11. Royal Warriors (1986)

Hong Kong polisinden Michelle Yip, yumuşak huylu bir Kung Fu uzmanıdır. Hava güvenliğinden Michael Wong ise bahtsız, kendi içine kapanık, sürekli konuşan biridir ve ona aşıktır. Yamamoto sessiz ve katıdır, karısı ve kızıyla vakit geçirmek için Tokyo polisinden ayrılır. Bu üçü, bir mafya mahkûmunu Tokyo'dan Hong Kong'a uçuran bir uçakta yaşanan bir kaçırma olayını engellediklerinde bir ittifak kurarlar. 

Yönetmen: David Chung

Oyuncular: Michelle Yeoh, Michael Wong, Hiroyuki Sanada

12. Commando (1985)

12. Commando (1985)

Emekli Özel Kuvvetler albayı Matrix, 10 yaşındaki kızı ile taşrada yaşamaktadır. Bir gün onu bir göreve zorlamak için kızını kaçırırlar. Görevi bir Latin Amerika ülkesinin başkanını öldürmek ve böylece zalim bir diktatörün tekrar işbaşına gelmesine önayak olmaktır.

Yönetmen: Mark L. Lester

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya

13. Terminator 2: Judgment Day (1991)

13. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Sarah Connor'ı öldürmeyi başaramayanın tıpatıp aynısı olan bir cyborg, şimdi 10 yaşındaki ergen oğlu John'u çok daha gelişmiş ve güçlü bir cyborg'dan korumalıdır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

14. Speed (1994)

14. Speed (1994)

Genç bir polis memuru, hızını 50 milin üzerinde tutarak bir belediye otobüsünde patlayan bombayı önlemelidir. Ona yardım edecek olan kişiyse otobüs şoförünün yerine geçmek zorunda kalan ve ehliyeti aşırı hız nedeniyle alınmış olan Annie'dir.

Yönetmen: Jan de Bont

Oyuncular: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock

15. Cliffhanger (1993)

15. Cliffhanger (1993)

Gabe Walker yıllar önce deneyimsiz bir dağcının ölümüne sebep olduğunu düşünerek inzivaya çekilen bir dağcıdır. Ancak Gabe, dağa düşen bir uçağın enkazına ulaşmak ve sağ kalanları kurtarmak üzere yeniden dağlara dönmek zorunda kalır.

Yönetmen: Renny Harlin

Oyuncular: Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Fugitive (1993)

16. The Fugitive (1993)

Karısını öldürmekle haksız yere suçlanan Dr. Richard Kimble, tecrübeli bir ABD Şerifinin liderliğindeki ülke çapındaki bir insan avının hedefi olurken gerçek katili bulmalıdır.

Yönetmen: Andrew Davis

Oyuncular: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward

17. Point Break (1991)

17. Point Break (1991)

Bir FBI ajanı, banka soyguncusu olabilecek bir sörfçü çetesini yakalamak için kılık değiştirir. Filmde Reeves, grubun lideri ile karmaşık bir ilişki geliştirirken bir grup banka soyguncusunun kimliklerini araştırmakla görevli gizli bir FBI ajanı olarak rol alıyor.

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Oyuncular: Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey

18. True Lies (1994)

18. True Lies (1994)

Korkusuz, dünyayı dolaşan, teröristlerle savaşan bir gizli ajanın hayatı, teröristler nükleer savaş başlıklarını Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçırırken karısının bir ikinci el araba satıcısıyla ilişkisi olabileceğini öğrendiğinde alt üst olur.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold

19. Charlie's Angels (2000)

19. Charlie's Angels (2000)

Gizemli bir patrona sahip dedektifler olan üç kadın, Dylan, Alex ve Natalie, dövüş sanatları, teknik beceriler ve seksilik kullanarak çalınan sesli kimlik yazılımını geri alır.

Yönetmen: McG

Oyuncular: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu

20. Mission: Impossible 2 (2000)

20. Mission: Impossible 2 (2000)

Sean Ambrose, bilim insanları tarafından üretilen 'Chimera' isimli ürkütücü bir virüsü elde etmeye çalışmaktadır. Bu virüsün piyasadaki paha biçilmezliğini kullanıp milyarlar kazanmak ister. IMF ajanı Ethan Hunt ise 'Chimera' adlı genetiği değiştirilmiş bu hastalığı bulup yok etmesi için Sidney'e gönderilir.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandiwe Newton

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Fast and the Furious (2001)

21. The Fast and the Furious (2001)

Los Angeles polis memuru Brian O'Conner, yok etmesi için gizlice gönderildiği sokak yarışı dünyasında, aşık olduğunda sadakatinin gerçekte nereye kadar gideceğine karar vermelidir.

Yönetmen: Rob Cohen

Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez

22. Spy Game (2001)

22. Spy Game (2001)

Muir, Vietnam'da iyi bir nişancı iken Bishop'u seçmiş ve ona bildiği her şeyi öğretmiştir. Şimdi emekli CIA ajanı Nathan Muir, Tom Bishop'a, onu Çinli tutsaklardan kurtarmak için teşkilat politikalarına karşı çalışırken verdiği eğitimi hatırlıyor.

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack

23. Minority Report (2002)

23. Minority Report (2002)

Özel bir polis biriminin, katilleri suçlarını işlemeden önce yakalayabildiği bir gelecekte, o birimden bir polis memuru gelecekteki bir cinayetle suçlanır. Film, 2054 yılında Washington'da geçmektedir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

24. The Bourne Identity (2002)

24. The Bourne Identity (2002)

Kurşunlarla yaralanmış ve hafıza kaybı yaşayan bir adam, suikastçılardan kaçmak için yarışmadan ve hafızasını geri kazanmaya çalışmadan önce bir balıkçı teknesi tarafından yakalanır.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Franka Potente, Matt Damon, Chris Cooper

25. Kill Bill: The Whole Bloody Affair (2011)

25. Kill Bill: The Whole Bloody Affair (2011)

Gelin, düğün provasında kendisine ihanet eden, başından vuran ve doğmamış kızını alıp götüren eski patronu ve sevgilisi Bill'i öldürmek zorundadır. Ama önce Ölümcül Engerek Suikast Timi'nin diğer dört üyesine acı çektirmesi gerekiyor.

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Drive (2011)

26. Drive (2011)

Gizemli bir Hollywood aksiyon filmi dublörünün, kaçış şoförü olarak hizmet verirken komşusunun kocasının bir rehin dükkanını soymasına yardım etmeye çalıştığında, başı gangsterlerle derde girer.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

27. John Wick (2014)

27. John Wick (2014)

John Wick emekliye ayrılmış eski bir tetikçidir. Tam emekliliğin tadını çıkarıyorken kötü bir hastalık yüzünden karısını kaybeder. Ondan hatıra kalan tek şey köpeğidir. Ancak Wick, köpeğini öldüren ve arabasını alan gangsterlerin izini sürmek için emeklilikten dönmek zorunda kalır.

Yönetmen: Chad Stahelski, David Leitch

Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen

28. Mad Max: Fury Road (2015)

28. Mad Max: Fury Road (2015)

Kıyamet sonrası bir çorak arazide bir kadın, bir grup kadın mahkûmu, psikotik bir şekilde ibadet eden bir kişiyi ve Max adında bir serseriyi yanına alarak anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

29. Atomic Blonde (2017)

29. Atomic Blonde (2017)

Gizli bir MI6 ajanı, Soğuk Savaş sırasında bir ajan arkadaşının öldürülmesini araştırmak ve çifte ajanların kayıp listesini kurtarmak için Berlin'e gönderilir. Yeni görevi için Berlin istasyon şefi David Percival ile işbirliği yapar ancak Lorraine'in gelişi gizli kalmaz.

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman

30. Logan (2017)

30. Logan (2017)

Mutantların neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte, yaşlı ve yorgun Logan sakin bir hayat sürmektedir. Ancak bilim adamları tarafından takip edilen mutant bir çocuk olan Laura yardım istemek için ona geldiğinde, onu güvenli bir yere götürmesi gerekir.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini beğeniyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın