Görüş Bildir
Haberler
TV
Akıllardan Hiç Çıkmayan 20 Efsane Dizi

etiket Akıllardan Hiç Çıkmayan 20 Efsane Dizi

Eren Ç.
05.04.2014 - 02:27 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 15:01

Önemini yaşı 24-25 ve daha üstü olanların çok daha iyi anlayacağı bu diziler hayatımızın bir parçasıydı. Çünkü bunların her biri tam bir aile dizisiydi saati geldiğinde herkes hazırlığını yapmış ekran başına geçmiştir bile. Özellikle internetin bu denli yaygın olmadığı dönemden bahsediyorum yani tekrarını izleme şansı bugünkü kadar erişilebilir değildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) BİZİMKİLER

1) BİZİMKİLER

Pazar akşamlarının vazgeçilmeziydi. Tam 13 sezon boyunca severek izlediğimiz Türk dizi tarihinde en uzun yayınlanan dizisidir. Kapıcı Cafer, Horozcu Katil, Davut Usta, Apartman yöneticisi Sabri Dönmez ,'Seviiim Koş!' Cemil Abi ...

2) SIDIKA

2) SIDIKA

Sıdıka, Abisi Samim ve Annesi üçlüsünün efsane sahneleri hepimizin yüzünü güldürmeyi başarırlardı. Baturalp hocamızı da unutmayalım tabi:)

3) KAYGISIZLAR

3) KAYGISIZLAR

Memnun Kaygısız ilk karısı Sabriye, ikinci karısı Terbiye ve üçüncü karısı Kafiye'yle birlikte 36 çocukla birlikte asker arkadaşı İsmail'in evine yerleştiği dizi. Memnun'un bakkala gidip Ülker Çikolatalı Gofret'i yediğini hatırladıkça canım çeker belki de birçoğumuza o gofreti sevdiren isimdir:)

Tabi Eleman'ı, Kültigin'i ve Kürşat-Alper ikilisini de unutmamak lazım.

4) MAHALLENİN MUHTARLARI

4) MAHALLENİN MUHTARLARI

Dizinin ilk  yıllarında Temel, muhtar beyin kızı Fadime'nin peşinden koşturup durdu. Ta ki Fadime çıkan yangında ölene kadar. Zaman zaman kafasına terlik, süpürge, çiçek fırlattı Fadime. 

Temel artık yeni Fadime'sini bulmuş Şirin'in peşinden koşuyordu. Çok koşturdu peşinden ve muradına erdi. Son bölümde ikiz çocuğu olacağını öğrendikten sonra bitti dizi. Ve Temel'in başrol oyuncusu değerindeki maymunu Çaydanlık. Onu da unutmamak gerekir.

5) ÇİÇEK TAKSİ

5) ÇİÇEK TAKSİ

Ramazan Baba (Ramço), Ömer, Erdal, Kenan, Abuzer, Manolya, Kazım ... İlk olan daha değerlidir ya şimdiki taksici dizilerine hiç benzemiyordu Çiçek Taksi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) PERİHAN ABLA

6) PERİHAN ABLA

7) AVRUPA YAKASI

7) AVRUPA YAKASI

İffet(İfot), Tahsin, Aslı, Volkan, Burhan, Gaffur, Sacit, Makbiiile... geriye kalanların da tek tek hepsi harikalardı. 6 sezon boyunca bizleri kahkahalara boğdular bizleri.

8) AYRILSAK DA BERABERİZ

8) AYRILSAK DA BERABERİZ

Berna ile Teoman iyi bir aile kurmak için evlenmişler; ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle ilk celsede boşanmışlardır. İkisi de ortak satın aldıkları evden ayrılmak istemeyince, salonu bir paravanla ortadan ikiye ayırarak, boşanmış olarak aynı evde yaşamaya devam ederler. Aslında birbirlerini hâlâ sevdikleri ancak söylemekten çekindikleri için, eski eşlerinin başka biriyle ilişkiye girmelerini istemez ve birbirlerini sürekli kontrol ederler. Teoman'ın en iyi arkadaşı Feridun Bitir her bölümün başında yalan dolan dolu yeni bir iş planı/projesiyle Teoman'a gelir ve Yırttık abicim, yırttık!der; ancak bu planın bir ucu da Dijital Binali'ye dokunduğundan bölümün sonunda kendini Binali'nin adamları Mozart Yakup ve Dozer Mehmet tarafından pataklanmaktan alıkoyamaz.

9) HATIRLA SEVGİLİ

9) HATIRLA SEVGİLİ

Dizinin hikâyesi siyasî görüşlerinin farklılıkları sebebiyle araları açılmış iki eski dost olan Rıza ve Şevket'in çocuklarının birbirlerine aşık olmasını ve aşklarının ilgili dönemin siyasî gelişmeleriyle nasıl ettiklendiğini anlatmaktadır. İlk sezonda bu aşkla birlikte, 27 Mayıs Darbesi öncesi, Adnan Menderes'in uçak kazası, 27 Mayıs Darbesi, Adnan Menderes'in idam edilişi ve 27 Mayıs Darbesi sonrası günleri aktarırken, karakterlerin üzerinden konu ilerlemiş ve ilk sezonun ikinci kısmından itibaren konu 1960'ların sonları ve 1970'lerin başlarındaki sol öğrenci grupları ve daha sonrasında yaşanan çeşitli siyasî gelişmelere ve olaylara (örneğin 12 Mart Darbesi gibi) yer vermiştir

10) BİR İSTANBUL MASALI

10) BİR İSTANBUL MASALI

İstanbul'da yaşayan zengin Arhan ailesi büyük bir malikane yaşamaktadırlar. Malikanenin soylu ve zengin sahipleri Arhan ailesi ve malikanenin bulunduğu büyük bahçenin bir köşesinde, malikane hizmetlileri için yapılmış küçük beyaz bir evin sakinleri olan Kozan ailesi fertleri arsında yaşanan bir aşk hikayesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11) DELİ YÜREK

11) DELİ YÜREK

Haydarinna rinna rinna raninnaaaay. Vurdulu kırdılı dizilerin atası olur. Tam bir Yusuf Miroğlu efsanesi.

12) BİR DEMET TİYATRO

12) BİR DEMET TİYATRO

Tek cümleyle özetlersek; dönemin en kaliteli oyuncularının bir araya geldiği efsane yapım.

13) BİZİM EVİN HALLERİ

13) BİZİM EVİN HALLERİ

9 sezonda tam 1.680 bölüm yayınlanan Türkiye'nin ilk günlük dizisi.

14) TATLI HAYAT

14) TATLI HAYAT

ABD yapımı 'The Jeffersons' adlı sitcom dizisinin Türkiye uyarlaması olan dizinin başrollerinde Türkan Şoray, Haluk Bilginer, Asuman Dabak, Neco gibi yıldız isimler vardı. İhsan ve Sevinç Yıldırım çifti.

15) İKİNCİ BAHAR

15) İKİNCİ BAHAR

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar (Şener Şen) ile Hanım (Türkân Şoray) adlı işe ihtiyacı olan iki çocuklu dul bir kadının hayat mücadelesi içindeki, her türlü zorluk içinde işte ve aşkta ‘‘İkinci Bahar’’ı yaşamaya başlamalarının hikayesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16) YILAN HİKAYESİ

16) YILAN HİKAYESİ

Memoli- Zeyno aşkı hala hatırımızda yerini alıyor.

17) YABANCI DAMAT

17) YABANCI DAMAT

Nico ve Nazlı'nın Türk-Yunan dostluğunu pekiştirecek aşklarını anlatan dizi.

18) YEDİ NUMARA

18) YEDİ NUMARA

Birbirlerine çılgınlar gibi aşık, ama çocukları olmayan bakkal Vahit ve eşi Zeliha, yıllar önce köyden İstanbul'a kaçmışlardır. Vahit, babasını ikna ederek kelepir bir ahşap evi satın almıştır. Vahit ve Zeliha, bu evi yıllarca öğrenci gençlere kiralayarak hem geçimlerine katkı sağlarlar, hem de öğrencilere bir ana gibi sahip çıkan Zeliha'nın çocuk özlemini dindirmeye çalışırlar.

Günlerden bir gün, 7 numaralı ahşap evin üst katını çevre mühendisliği öğrencisi dört kız tutar. Birbirlerini yurtta tanımışlar ve hemen kaynaşmışlardır. Hepsi Anadolu'nun büyük kentlerinden, üniversite okumak amacıyla İstanbul'a gelmişlerdir. Bir gün, Bakkal Vahit'in memleketteki ağabeylerinden ikisinin oğullarının da İstanbul'da üniversite kazanacağı tutar. Başka ağabeyinin oğlu da, babasını üniversiteyi kazandım diye kandırarak ticarette büyük atılımlar yapmak amacıyla 'Akarı yok kokarı yok, temiz iş.' felsefesi ile amca oğullarının arasına karışır. Katıksız taşralı olan ve daha önce İstanbul'a dair hiçbir fikirleri olmayan bu üç delikanlı da, 7 numara'nın alt katına yerleşirler.

19) ELVEDA RUMELİ

19) ELVEDA RUMELİ

XIX. yüzyıl Osmanlı Devleti'ni anlatan ve Rumeli topraklarında yaşayan müslümanlara yapılanları anlatan güzel bir tarihi dizi. Sadece tarihi değil duygusallığı , dramatizmi ve komedisini barındıran bir diziydi.

20) KÜÇÜK İBO

20) KÜÇÜK İBO

Vee asıl bombayı sona bıraktım KÜÇÜK İBOOO

İbo, küçük yaşta anne ve babasını kaybettiği için amcası Hasan'ın yanına sığınır. Yengesi Cemile tarafından sürekli zulüm görmektedir. Okumayı çok ister; ancak amcasının gücü ancak kendi çocuklarını okutmaya yetmektedir. İbo ise gündüzleri kahvede çalışıp, geceleri saz çalıp söyler. İdolü, İbrahim Tatlıses'tir. Mahalleli tarafından oldukça sevilmektedir. İbo'nun yengesi, amcasını en yakın arkadaşı Mehmet'le aldatmaktadır. İbo, bir gün onları yakalar ve hikayenin en merak uyandırıcı olayları gelişmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

+1 Süper Baba

+1 Süper Baba

+2 Çılgın Bediş

+2 Çılgın Bediş

+3 Baskül Ailesi

+3 Baskül Ailesi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
319
160
36
33
25
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seda Özmen

bir de ruhsar :)

Desperate Housewife

leyla ile mecnun olmayan anlamsız bir liste