Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' Adımına Yanıt: 'Ekran Başına Bekliyoruz'

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' Adımına Yanıt: 'Ekran Başına Bekliyoruz'

Emre Ordu
04.10.2022 - 09:43 Son Güncelleme: 04.10.2022 - 19:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını duyurmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba günü yapacağı grup toplantısına işaret eden Çelik 'herkesi ekran başına bekliyoruz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çok güçlü bir imza olacak"

"Çok güçlü bir imza olacak"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır' dedi.

Çarşamba günü herkesi ekran başına davet eden Çelik 'Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün katıldığı bir canlı yayında 'Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek' dedi. 

Saat 21.00'de sosyal medya hesabından açıklamasını yayınlayan Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifi hazırladıklarını duyurdu. 

Kılıçdaroğlu 'Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkarıyoruz. Yarından itibaren bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz. CHP grubu, eksiksiz, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracak' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu 'Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak?  ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
17
11
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Yahu Millet iş-aş derdinde. Hala kadınların başörtüsünü/özgürlüğünü siyasete alet ediyorsunuz. .

Vejdin Dayan

olay tam da bu zaten millete açtığını unutturmak için ortaya bir şey atacaksın bir hafta 10 gün onunla idare edecekler

Trabuzeni

Kesin olarak kanaat getirdim bu milletin bağırsakları kafatasının içinde beyinleriyse karın bölgesinde

yengegeldikmi

Baş örtülü oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar çoğaldı. Böyle olmalı zaten. İsteyen istediği gibi yaşamalı. Din, dil, ırk ayrımı olmadığı bir ülkede yaşa... Devamını Gör

omer ali

işsizlik oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar . enflasyon oranı son zamanlarda hiç olmadığı kadar yükseldi.toplumsal kutuplaşma son zamanlarda hiç olmadığ... Devamını Gör