Görüş Bildir
Haberler
Adeta Birer Zeka Timsali Diyebileceğimiz Dünyanın Akışına Yön Veren Birbirinden Başarılı Dâhiler

Adeta Birer Zeka Timsali Diyebileceğimiz Dünyanın Akışına Yön Veren Birbirinden Başarılı Dâhiler

Geçmişten günümüze yaptıkları işlerle dünyanın akışını değiştiren birçok insan var. Tam anlamıyla dahi diyebileceğimiz bu insanlar sadece arkalarından bıraktıkları miraslarla değil aynı zamanda düşünceleriyle de yıllarca unutulmayacaklar. Gelin bu birbirinden dahi kişiliklere beraber bakalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zeka kavramı kendi içerisinde birçok dala ayrılıyor takdir edersiniz ki. Bu dalların her birinde de tabiri caizse birer temsilcisi var.

Zeka kavramı kendi içerisinde birçok dala ayrılıyor takdir edersiniz ki. Bu dalların her birinde de tabiri caizse birer temsilcisi var.

Peki zekalarıyla adeta dünyaya yön veren insanları daha önce merak ettiniz mi?

Peki zekalarıyla adeta dünyaya yön veren insanları daha önce merak ettiniz mi?

Gelin bu birbirinden zeki insanlara beraber bakalım! 👇

1. Stephen Hawking

1. Stephen Hawking

Stephen Hawking her ne kadar 'en yüksek IQ puanına sahip insanlar' kategorisinde olsa da kendisi buna katiyen inanmıyor. İngiliz teorik fizikçi Hawking, evrenin en ucundaki nesnelerini tanımlamak kuantum fiziği bilimini, yer çekimini ve görelilik kavramını birleştirip 'kara deliklere' anlam verdi.

👇

2. Albert Einstein

2. Albert Einstein

Einstein, Alman bir filozofun olmanın yanı sıra başarılı bir fizikçi. Kütle-enerji eşdeğerlik formülü E = mc ^ gibi birçok popüler formülü tüm dünyada bilinmektedir. Einstein, görelilik ilkesini de dile getirdi. II. Dünya Savaşı'nda Başkan Franklin D. Roosevelt'e bir mektup yazdı. Bu mektup onları, ABD'nin araştırmaya başlaması gereken inanılmaz derecede güçlü bombaların potansiyel gelişimi konusunda yol çizmelerini sağladı. Bu mektup yavaş yavaş Manhattan projesine ve Einstein tarafından hiç desteklenmeyen atom bombasının icat edilmesine yol açtı.

👇

3. Marie Curie

3. Marie Curie

Marie Curie, radyoaktivite konusundaki araştırmalarıyla tanınan Polonyalı bir fizikçi ve kimyagerdi. Aslında, kendisi radyoaktiviteyi icat etti. Fizik ve kimya alanında Nobel Ödülü'nü kazanan ilk kadın ve iki kez kazanan ilk kişiydi. Radyasyonla çalışması olmasaydı, X-Işınlarımız olmazdı. Karanlıkta, radyoaktif elementler garip bir şekilde parlıyor gibi görünüyordu. Misafirleri şaşırtmak için toplantılar sırasında polonyum yaptı ve gece lambası olarak kullandı. Sonunda uzun süreli radyoaktif maruziyetinin sonucunda vefat etti çünkü ilk başta kimse bu riskleri bilmiyordu.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Leonardo Da Vinci

4. Leonardo Da Vinci

Da Vinci, tarihteki en ünlü ressamlardan biridir. Sadece bir ressam değil aynı zamanda bir heykeltıraş, müzisyen, jeolog ve mimardı. Ayrıca Da Vinci botanikçi, mucit ve matematikçiydi. Çılgın uçan makineler, zırhlı bir araç, konsantre güneş enerjisi ve makineler icat etti.

👇

5. Johann Goethe

5. Johann Goethe

En zeki insanlar listesinin başında, Einstein'ın 'dünyada her şeyi bilen son adam' olarak adlandırdığı Alman oyun yazarı Johann Goethe var. Goethe, insan kimyası bilimini keşfetti ve evrimle ilgili en eski teorileri ortaya attı. Tahmini IQ'su 210 ila 225 arasında değişmektedir. Ayrıca kendisi Faust'u yazdı.

👇

6. Nikola Tesla

6. Nikola Tesla

Sırp-Amerikalı mühendis ve bilim insanı Nikola Tesla, elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve kullanımında sayısız ilerlemeye öncülük etti. Kendi çalışmalarını yürütmeyi tercih etmesine rağmen, George Westinghouse ve Thomas Alva Edison için çalıştı. Alternatif akımlı elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımı, buluşları sayesinde artık mümkün. AC üretimi ve iletimi için tekniği tasarladı ve ilk alternatif akım (AC) motorunu yarattı. Şöhretine ve saygısına rağmen, rakibi ve eski işvereni Thomas Edison'un aksine, uzun vadeli finansal başarı elde etmek için sayısız yeniliğini asla kullanamadı.

👇

7. Thomas Edison

7. Thomas Edison

Thomas Edison sadece bir mucit değil, aynı zamanda kayda değer bir iş insanıydı. Fonografın yanı sıra alkali bir pili ve ardından ünlü ampulünü geliştirdi. Ek olarak, sinema filmleri için ilk kamerayı icat etti! Edison, 1.093 patentle (bireysel veya ortaklaşa) rekor kırdı. Ayrıca tarihteki ilk endüstriyel araştırma laboratuvarını kurdu. 30'lu yaşlarındayken, Thomas Edison dünyanın en tanınmış insanlarından biri haline geldi ve New Jersey'deki en tanınmış eserlerinden bazılarını ürettiği yer için 'Menlo Park Büyücüsü' lakabını kazandı. Yaratıcılığına ek olarak, Edison hem kendisini hem de yeniliklerini halka tanıtma konusunda uzman olan başarılı bir üreticiydi.

👇

8. Galileo Galilei

8. Galileo Galilei

Galileo, hareket ve astronomi bilimlerine, maddelerin kuvvetine ve bilimsel yöntem üzerine temel niteliğinde çalışmalar gerçekleştirmiş İtalyan doğa filozofu, astronom ve matematikçidir. Doğanın kitabının matematik dilinde yazılmış olduğunu ısrarı, doğa felsefesini nitel ve sözel yaklaşımdan, doğadaki gerçekleri matematiksel yöntemlerle araştırmak konusunda esaslı bir değişime yol açtı.

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. John Stuart Mill

9. John Stuart Mill

Mill, bir gazeteci olarak 19. yüzyılın reform çağının önde gelen isimlerindendi. Kalıcı ilgisi ise mantık ve etik teorisyenliği oldu. Kendi hayatını ise aşırı denebilecek bir sadelikte yaşadı. Ne onun yapıtlarının çağdaş İngiliz düşüncesi üzerinde yaptığı etki kolayca göz ardı edilebilir ne de onun kendi zamanının ele aldığı önemli sorunlarının özgürlükçü ve sorgulayıcı ruhunun değeri hakkında şüphe duyulabilir!

👇

10. Gottfried Wilhelm von Leibniz

10. Gottfried Wilhelm von Leibniz

Eserlerini Fransızca ve Latince yazan Sırp kökenli Alman matematikçi ve felsefeci. Hukuk ve felsefe eğitimi aldı. Biri görevi esnasında İngiliz Kraliyet Ailesi olan soylu ve büyük iki Alman hanesinde kahya olarak hizmet etti. Leibniz kendi devrinde Avrupa diplomasisi ve siyasetinde başlıca bir rol oynadı. Hem felsefe hem matematik tarihinde eşit derecede önemli bir yer işgal etmektedir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
8
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan Saatçi

Yaptığım IQ testinde geri zekalı çıkmıştım mk 😀 Forrest reisten halliceyim diyeceğim de adam bizden başarılı idi