Görüş Bildir
Haberler
Acemi Cadı Ayşegül'den Şarkıcılığa: Yaptıklarıyla Gündemden Düşmeyen Merve Boluğur'un Kariyerini İnceliyoruz

Acemi Cadı Ayşegül'den Şarkıcılığa: Yaptıklarıyla Gündemden Düşmeyen Merve Boluğur'un Kariyerini İnceliyoruz

31.07.2022 - 17:39

Acemi Cadı dizisinin Ayşegül'ü olarak tanıdığımız Merve Boluğur, o yıllardan bu yana gündemden düşmemeyi başaran isimlerden biri. Dizide Ayşegül karakterinin gülüşü, karakterize bir özellik olarak hâlâ hatırlandığı gibi Merve Boluğur da kendine has kişiliği ve yaptıkları ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Gelin, Merve Boluğur'un başarılı kariyerinin tüm detaylarını birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acemi Cadı'nın Ayşegül’ü.

Acemi Cadı'nın Ayşegül’ü.

16 Eylül 1987 tarihinde İstanbul'da doğan Merve Boluğur, Yugoslav göçmeni bir annenin ve İzmirli bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesinde hazırlık eğitimine başlasa da bu eğitimi yarım bıraktı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim almaya başladı ve oyunculuk tutkusu bu senelerde kendini gösterdi. Acemi Cadı adlı televizyon dizisinde başrol olan Merve Boluğur, dizide Ayşegül karakterine hayat verdi. Tatlı ve samimi konuşma tarzıyla gençlik dizisine renk kattı.

Daha sonra başka bir yapımda yeniden Ayşegül ismiyle gündeme geldi.

Daha sonra başka bir yapımda yeniden Ayşegül ismiyle gündeme geldi.

Başta Gossip Girl'ün bir uyarlaması olduğu ama dizinin yapımcılarından olumlu yanıt gelmeyince senaryosunun değiştirildiği konuşulan Küçük Sırlar dizisinde Merve Boluğur, yeniden Ayşegül isimli bir karakteri canlandırdı. Dizide kendisine Sinem Kobal, Burak Özçivit, Birkan Sokullu, İpek Karapınar, Kadir Doğulu gibi ünlü isimler eşlik etti. Dizi, kaliteli senaryosu ve sürükleyici hikâyesiyle televizyonda izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Kuzey Güney'in Zeynep'i ve Muhteşem Yüzyıl'ın Sultan'ı oldu.

Kuzey Güney'in Zeynep'i ve Muhteşem Yüzyıl'ın Sultan'ı oldu.

Kuzey Güney'de Zeynep karakterini canlandırırken Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte rol alan Merve Boluğur, kızıl saçlarıyla ilgi çekmeye devam etti. Daha sonra yetenekli oyuncu, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nurbanu Sultan karakterine hayat verdi. Oyunculuk kariyerindeki son çalışması olan İçimdeki Fırtına adlı yapım, 6 bölüm devam eden bir dizi oldu. Merve Boluğur, bu diziden sonra oyunculuk kariyerine devam etmek istemediğini belirtti ve daha mutlu olacağı başka işlerin peşinde olduğunu söyledi.

Kırmızı ruj deyince akla ilk o geliyordu.

Kırmızı ruj deyince akla ilk o geliyordu.

Maybelline New York'un ilk Türk marka yüzü olan güzel oyuncu; siyah saçları ve dolgun kırmızı dudakları ile oldukça ilgi çekti. Bu nedenle uzun yıllar boyunca marka ile iş birlikleri devam etti. Rexona, Burger King, Cornetto, Orkid Discreet gibi markalarda da reklam yüzü olarak yer alan Merve Boluğur, televizyonda sıkça gördüğümüz bir yüz hâline geldi. Daha sonra cesurca bir adım attı ve kendi adında bir kozmetik markası kurdu. Markanın ilk ve en ses getiren ürünü de tahmin edeceğiniz üzere kırmızı ruj oldu.

Murat Dalkılıç ile "Boya Gitsin" dedi!

Murat Dalkılıç ile "Boya Gitsin" dedi!

2017 yılında Murat Dalkılıç ile evlenen Merve Boluğur, eşi ile düet yaptı. Boluğur, kalbinden gelen sesin 'Şarkı yap.' dediğini belirtti. Bunun üzerine kendi şarkısını çıkarmak için çalışmalara başladı. Murat Dalkılıç ile evliliği iyi gitmeyen Boluğur, bu hayalini seneler sonra gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrılık sonrası cesur pozlar verdi.

Ayrılık sonrası cesur pozlar verdi.

Murat Dalkılıç'la ayrılıkları sonrası Merve Boluğur'un verdiği pozlar, 'Kaybettiğin kıza dön de bir bak istedim.' dercesine herkesi kendine hayran bıraktı. Sosyal medyada paylaştığı gönderiler, dilden dile dolaşırken estetik yaptırıp yaptırmadığı merak konusu oldu. Kendisi elbiselerde daha dolgun durması için göğüs estetiği yaptırdığını itiraf etti. Yine de estetik sevmediğini ve yaptırdığı estetiği gereksiz gördüğünü de dile getirdi. Şimdiki aklı olsa yaptırmazmış mesela.

En tarz kadın oyuncu.

En tarz kadın oyuncu.

2022 yılında ise Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü kazanan Merve Boluğur, 2017 yılında Yılın En Tarz Kadın Oyuncusu ve Yılın En Tarz Oyuncusu ödüllerini birden kazandı. İki ödül birden alan Merve Boluğur, sosyal medya hesaplarından takipçileriyle bu mutluluğunu paylaştı. Yeni tarzıyla zaten gündemde olan Boluğur, böylece adından bir kere daha söz ettirmeyi başardı. Birkaç defa makyajsız görüntülenen ve makyajsız hâliyle de gayet güzel olan Boluğur, hayatta artık biraz daha sade olmaya çabaladığını ifade etti. Kendisinin doğal hâlini sevdiğini ve bu şekilde gayet iyi hissettiğini sözlerine ekledi.

Son zamanlarda sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık gündem oluyor.

Son zamanlarda sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık gündem oluyor.

Merve Boluğur, geçtiğimiz günlerde YouTube'da Şşşşşttttt isimli şarkısını yayınladı. Şarkı yayınlandıktan sonra şarkıyı söyleme biçimi ve sözlerinden dolayı Ajdar'ın kadın versiyonuna benzetildi. Sosyal medyada ilginç dans pozlarıyla da bir ara gündeme gelen Boluğur, Yıldız Tilbe'nin Alaçatı sahnesinde yeni şarkısını seslendirdi. Sahne performansından sonra oldukça sert eleştiriler aldı ama eleştirilere serinkanlılıkla cevap verdi. Öz güvenli olduğunu ve sesi hakkında abartıldığını iddia etti. 'Yıldız Tilbe'nin sahnesine çıkıyor olmak, benim için gurur verici.' diye ekledi. Aynı zamanda Yıldız Tilbe'nin şarkısı ile ilgili yorumunu merak edenlere 'Yıldız Tilbe'nin şarkım hakkında yorumunu duymadım.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
29
19
8
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın