Görüş Bildir
Haberler
'ABD'nin Desteğiyle İktidara Geldik' Demişti: Ethem Sancak AKP'den İhraç Ediliyor!

'ABD'nin Desteğiyle İktidara Geldik' Demişti: Ethem Sancak AKP'den İhraç Ediliyor!

AKP'nin Ethem Sancak'ı ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği bildirildi. Sancak'ın 'Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik' dediği iddia edilmişti. Bugün bu sözleri sarf etmediğini öne süren Sancak, 'Ben Tayyip Erdoğan'ın neferiyim. Davasında dik durduğu sürece ben de ona neferlik yapmaya devam edeceğim.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir dönem AKP'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) da görev alan iş insanı Ethem Sancak, dün Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada AKP'nin ABD'nin desteğiyle iktidara geldiğini söylemişti.

Basında yer alan haberlere göre Sancak, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Sancak ne demişti?

Sancak ne demişti?

Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO konferansında yaptığı konuşmada sırasında itiraf gibi açıklamalarda bulunmuştu. 

'Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik.

Aslında Türkiye NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde. Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir.

Geç bile kaldık. Biz çıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz için... Ben BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştım. Her şey hazır. Motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak için oluşturulmuş bir şeytani örgüttür.'

👇

Sancak'ın AKP'den neden ihraç edilmek istendiğine ilişkin sosyal medyada çeşitli yorumlar yapılıyor. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sancak'tan yeni açıklama: "Ben öyle bir şey söylemem"

Sancak'tan yeni açıklama: "Ben öyle bir şey söylemem"

Bugün Sözcü'den Fırat Fıstık'a konuşan Sancak, kendisine atfedilen ifadeleri kullanmadığını söyledi.

'Yaptığım konuşmada söyleyeceğimi söyledim. ‘Amerika AKP'yi kurdu, destekledi' diye asla öyle bir şey söylemedim. Öyle düşünmüyorum. Amerika'nın, NATO'nun 1950'den beri bizlere neler yaptığını, Menderes'e arka çıkıp sonra ona idama götürdüğünü… Süleyman Demirel'i 3 kere darbeyle gönderdiler. Tayyip Erdoğan halkın oyuyla seçilince içine sızmaya çalıştılar FETÖ'cülerle şununla bununla… Tayyip Erdoğan teslim olmayınca, bunlara cephe açınca ‘van minüt' olayıyla başlayan, onu düşürebilmek için her türlü yolu denediklerini, en sonunda 15 Temmuz'da darbeyle öldürmeye kalktıklarını söyledim. Söylediklerim bunlar. Güvenlik ve NATO üzerine basına kapalı bir söyleşiydi.'

Basın kapalı konuşmasının sızdırıldığını savunan Sancak, Disiplin Kurulu'na sevkinin bu konuşmayla ilgili olabileceğini, parti yönetiminden kendisine gerekçe söylenmediğini aktardı.

"Erdoğan dik durduğu sürece neferiyim"

"Erdoğan dik durduğu sürece neferiyim"

Disiplin Kurulu'na sevkine itirazı olup olmayacağını sorulan Sancak, 'Bu konuda benim bir hamlem olmayacak. Canları sağ olsun. Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok. Ben Tayyip Erdoğan'ın neferiyim. Davasında dik durduğu sürece ben de ona neferlik yapmaya devam edeceğim. Partiden ihraç edebilirler ama vatandaşlıktan ihraç edemezler. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Tayyip Erdoğan'ın davasına ve yücelttiği bayrağa hizmet edeceğim neferi olarak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
14
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akın

‘Ben BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştım. Her şey hazır. Motor yok.’ Fjdmdmdkd e motoru da sen yap o zaman sikik. Mangalda kül bırakmıyonuz yerli milli ... Devamını Gör

Resho

Aha yeni vatan hainleirini buldular. Malum muhalefetin hainleri yetmiyor adamlara.

KucukEniste

Hersey hazır motor yok ne demek ya en onemlı kısımlardan bırı Motor zaten BMC'yi nasıl aldıgını kaca aldıgını hatta Altay tankının ıhalesınde Koc Holdıng'ın ... Devamını Gör