Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Sende Eksik Olan Şey Ne?

8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Sende Eksik Olan Şey Ne?

Bu 8 soruluk psikoloji testi sen de eksik olan şeyi ortaya çıkartıyor!

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini en çok hangi durumun içinde buluyorsun?

2. Peki bir şeyleri değiştirmek senin elinde ama bu değişim sonucu hayatından da sevdiğin kişiler gidecek ne yaparsın?

3. Senin neye ihtiyacın var?

3. Senin neye ihtiyacın var?

4. Bu cümlelerden hangisini daha önce söyledin?

5. Peki düşündüğün zamanlarda kendini nasıl hissediyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini iyi hissetmek için bunlardan hangisini yapıyorsun?

7. Senin hayatında hangi karakterde insanlara yer yok?

8. Son olarak hayatından bir şeylerin düzeleceğine inanıyor musun?

Sen de eksik olan şey tam anlamıyla içinde bir şeyleri bitirememek...

Sen de eksik olan şey bir şeyi bitirip başka bir şeye başlayamamak. Önüne bir türlü bakamıyorsun. Yaşadığın hiçbir şeyi kolay atlatamıyorsun. Küçük veya büyük, her problem sen de iz bırakıyor. Özellikle bu problemler insanlardan kaynaklanıyorsa asla geçmiyor. İnsana, insanların sana hissettirdiklerine çok önem veriyorsun. Hayatında birilerinin varlığı, seni mutlu da etse mutsuz da etse güvendiğin insanların her zaman yanında olacağını bilmek seni rahat hissettiriyor. Alıştığın kişilerden kopamıyor ve sana ne kadar zarar verirlerse versinler onları affedecek neden arıyorsun. Bu özelliğin nedeniyle de hayatından birini çıkaramadığın gibi bir olayı da tam anlamıyla bitiremiyorsun. Kendi yoluna bakman gerektiğini çok geç fark ediyor ve fark ettikten sonra da işlerin daha da karmaşıklaştığını görüyorsun. Yapman gereken tek şey, sana zarar veren veya artık sana bir katkısı olmayan, giderek mutsuzlaşmana neden olan şeyleri hayatından çıkartmak. Bu bir insan bir iş bir düşünce de olsa ondan uzaklaşman senin için bir şeylerin başlangıcı olacaktır. Bu eksikliğini giderdiğinde kendine değerini de ortaya koymuş olacaksın.

Sen de eksik olan şey güven bağı...

Sen de eksik olan şey güven bağı... En yakınlarına bile tam anlamıyla bir şeyini paylaşamıyor hatta bazen kendine bile itiraf edemeyeceğin şeyleri düşünüyorsun. Kafandan atmak istediğin o düşünceler aklına geldikçe kendini suçluyorsun. İnsanlara güven veren bir izlenim var ama sen onlara ne kadar güveniyorsun bu tartışılır. Tam anlamıyla düşüncelerini söylemediğin herkes sana biraz yabancı... Onların seni anlamayacağını veya yargılayacağını düşündüğün için yaşadığın şeyleri ve düşüncelerini biraz üstü kapalı anlatıyorsun. Bu aşamadığın durum nedeniyle de aslında zamanla insanlardan uzaklaşmaya başlıyorsun. Bu eksiklik senin geçmişinden geliyor. Çok eskiden yaşadığın bazı durumlar nedeniyle ne insanlara güvenebiliyor ne de bir şeyi anlatıp rahatlamayı düşünüyorsun. Anlatmayıp içinde kalan her şey de sana yük oluyor. Güvenmeyi bildiğin zaman aslında daha sağlıklı ilişkiler kurmuş olacaksın. Belki bu biraz zamanını alacak ama bu güven duygusu geliştiğinde kendini daha huzurlu hissedeceksin.

Sen de eksik olan şey insanlara hak ettiği gibi davranamamak...

Sen de eksik olan şey insanlara hak ettiği gibi davranamamak... Kendini savunamadığın veya bazı olaylara karşılık veremediğin her an eksikliğini daha da çok hissediyorsun. Bazı şeylere hayır demek belki de senin başkalarına karşı daha net tavrını ortaya çıkartacaktır. Belki kırmamak belki üzmemek belki de çok fazla olayları büyütmemek için sustuğun her şey zamanla insanlara, daha başka konular hakkında konuşma gücü veriyor. Yani sen uğraşmamak için sustuğun her şeyi bir sürü sonra daha büyük bir şekilde görüyorsun. Hayatında kendi doğruların ve yanlışların var. Bu doğrulara göre hareket ettiğinde birilerine hak ettiği gibi davranman gerekecek. Sen bunu yapmadıkça da hayatında büyük küçük bir çok sorun yaşayacaksın. İnsanların sana nasıl davranması gerektiğini yine sen belirleyebilirsin. En başından oluşturduğun çizgiyi korumak, kimin o çizgiyi geçebileceğine kimin ise geride durması gerektiğini belirler. Bu eksiklik hayatının her alanında seni yanıltıp, güvenini sarsıyor. Rahatsız olduğun her şeyde tavrını net bir şekilde ortaya koyarsan, bir sonraki problemlerde daha farklı yaklaşımlar görebilirsin.

Sen de eksik olan şey anlayış...

Sen de eksik olan şey biraz anlayış... Hayatının bazı evrelerinde fazla fevrileşebiliyor ve öyle anlarda da kimseyi gözün görmüyor. Katı kuralların ve insanların durması gerektiği yeri, bilmesini istediğin için onlara az bir şans tanıyorsun. Seni kıran üzen veya mutsuz olmana neden olan herkesi etrafından uzaklaştırıyorsun. Bu aslında kendine yaptığın en büyük iyilikken aynı zamanda yalnız kalmana da neden olan şey. Belki bazı insanlara ikinci bir şansı tanımalı belki de yaptıkları şeyleri bazen görmezden gelmeyi bilmelisin. Sürekli bir hal alan davranışlara dur demek gerektiği kadar, içinde olduğu durumları da göz önüne alarak insanların bazı davranışlarına fazla anlam yüklememelisin. Kendini bu konuda tamamladığın zaman sen de aynı şekilde anlayış göreceksin. Kontrol edemediğin duygularınla seni kıranları aynı şekilde kırabiliyorsun. Bu özelliğinde senin yanlış kararlar almana neden olabiliyor. Anlayıp, dinledikten sonra kafanda bazı oturmayan şeyler varsa ondan sonra tavrını ortaya koymalısın. Fevri davrandığın her an aslında sana zarar olarak geri dönüyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
66
46
35
21
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın