Görüş Bildir
Haberler
7 Soruda Psikolojini Mahveden Şeyi Söylüyoruz!

7 Soruda Psikolojini Mahveden Şeyi Söylüyoruz!

Zaman zaman kendimizi en dipte hisseder ve bunun sebebini de bulamayız. Aslında sebebi tam da önümüzde durur. Senin psikoloji mahveden şey ne?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şu an hayatının en mutlu günlerini mi yaşıyorsun?

2. Pekii seni ne yaparken göremeyiz?

3. Hayatında en çok neyi düşünüyorsun?

3. Hayatında en çok neyi düşünüyorsun?

4. Sence daha önce, şimdikinden daha iyi bir hayat mı yaşıyordun?

5. Pekii hayatında hissettiğin şey ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir şeylerden artık vazgeçmen gerektiğini nasıl anlarsın?

7. Son olarak şimdiye kadar yaptığın her şeye baktığında ne diyorsun?

7. Son olarak şimdiye kadar yaptığın her şeye baktığında ne diyorsun?

Sürekli beklenti içinde olmak!

Senin psikolojini mahveden şey sürekli bir beklenti içinde olmak. İnsanlardan, hayattan, yaşadıklarından sürekli bir şeyler bekliyorsun. Senin de yapabileceğin şeyleri başkasından bekliyorsun. Böyle bir beklentiye girmek senin mutsuzlaşmana neden oluyor. Sürekli kendine 'Neden' diye sorduğun soruların cevapları kimse de yok. Bazı şeyler olması gerektiği için oldu. Bunu kabullenmen gerekiyor. İnsanlardan bir şey beklemek, sen belli etmeden bir şeyleri görmelerini istemek zor... Hayatının her alanında net bir insan olmalısın. Ne istediğini bildiğin ve onun peşinden gittiğin zaman zaten her şeyin sahibi olmuş olacaksın. Önüne bir şeylerin gelmesini beklemek, ya da ummak senin sadece olduğun yerde kalmana neden olur.  Kendine yetmeyi öğrendiğin zaman daha mutlu biri olacaksın. Etrafındaki kişilerden beklemek değil de kendi mutluluğunu kendin yaratmayı bilmelisin. Birinin seni çok sevmesi yine seni mutlu eder ama sen kendini sevmedikten sonra başkasının seni sevmesi sana yetmez. Psikolojini düzeltecek tek şey yine sensin. Kendine yetmeyi öğrendiğin ve insanlardan bir şey beklemeyip, kendi şansını kendin yarattığın zaman daha mutlu biri olacaksın.

Çabuk umutsuzluğa kapılmak!

Senin psikolojini mahveden şey çok çabuk umutsuzluğa kapılmak. İyi şeyler yaşadığında her şey yolundaymış gibi geliyor. Daha sonra en küçük bir kötü olay yaşadığın her şeyi silip atmana neden oluyor. Oysa senin hayatındaki şeyler o kadar değersiz değil. Çabuk modunu düşürüyor ve bunu başkalarının yapmasına da müsaade ediyorsun. Bu nedenle de hiçbir şekilde mücadele edemiyorsun. Senin zayıf noktan ile psikolojini mahveden şey aynı şey. Umutsuzluğa kapılıp, hayatını çok kötü olduğunu düşünmek belki de seni giderek kötü etkiliyor. Daha zor toparlanmana neden olan bu durum bazen tekrar ayağa kalkacak gücü bile bulmana engel oluyor. Kendi kendini bir yere hapsediyor ve her şeyin çok kötü olacağını düşünüyorsun. Oysa yaşadığın problemlerin çözülemeyecek bir tarafı yok. Yani herkes hayatında zor zamanlardan geçebilir, asla başıma gelmez dediği şeyleri yaşayabilir. Önemli olan bu yaşadıklarından sonra nasıl toparlandığıdır. İnsanlar işte o zaman seni güçlü olarak görürler. Yaşadıklarından dolayı kendini bir yerlere kapatır ve sürekli olumsuza kendini odaklarsan zaten bir şeylerin iyi gitmesi mümkün olmaz. Her yaşadığın şey bir gün geçmişinde sadece anı olarak kalacak. Yaşanılan şeyler için şimdiki anını kaçırmamalısın.

Düşüncelerden kurtulamamak!

Senin psikolojini mahveden şey düşüncelerinden kurtulamamak. Fazla takıntılı birisin. Bir işin başını da sonunu da çok fazla düşünüyorsun. Kendi kafanda oluşturduğun senaryoları düşünüyor ve zamanla onlara inanıyorsun. Bu senaryolarda genellikle olumsuzlukların yer aldığı senaryo oluyor. Hayatına giren insanlar, seni kıranlar, üzenler, bilerek canını yakanlar... Bunların hepsi belki de bu tarz düşüncelere sahip olmana neden olmuş. Tam anlamıyla birine güvenmen zorlaşmışken aynı zamanda güvendiğin insanlardan da hep bir şey beklemişsin. Yani 'çok güveniyorum' dediğin biri yarın seni yanıltırsa buna şaşırmazsın. Çünkü kendini buna her zaman hazırlıyorsun. Geçmişini, geleceğini düşünmeyi bir kenara bırakıp, şu anki kendine odaklanmak seni daha mutlu biri yapacak. Senin bir şeyleri düşünüyor olman o şeylerin olmadığı veya olacağı ihtimalini vermez. Sen şu an yaşadıklarını, şu an ki hislerine odaklanmalısın. Psikolojini dış etmelerle beraber biraz da sen mahvetmişsin. Başkalarının dertlerini kendi sırtından at. Sen kendi problemlerinle yüzleş ve iyi, kötü bir sonuca ulaştır.

İnsanları fazla gözünde büyütmek!

Senin psikolojini mahveden şey insanları fazla gözünde büyütmek. Bazı kişileri çok fazla önemsiyor ve hayatının odak noktasına koyuyorsun. Kendini unutma derecesine geliyor ve odağındaki kişiler seni terk edince de ne yapacağını bilemiyorsun. Birine güvenmek, birine bağlanmak ve birinin her zaman yanında olacağına inanmak güzel duygular. Ama bunun yanında diğer senaryoyu da düşünmen gerekiyor. Onların bir gün gittiği senaryoyu... Kendini hiçe saydığın ve hayatında sadece o kişi varmış gibi davrandığın her an aslında senin psikolojini mahvediyor. Onlar gittiği veya artık eskisi olmadıklarını anladığın an kendi içine kapanıyor ve uzun sürede eski haline dönemiyorsun. Başardığın şeyleri, başarabileceklerini, şimdiye kadar yaptığın her şeyi bazı insanların yanında küçük görüyorsun. Onların hayatlarının yanında, sen kendi hayatını sorgulayan bir tavra bürünüyorsun. Kendi hayatında yaşadığın her şey sana ait. Hayatında yaptığın şeyler de yapmadığın şeyler de seni bu yerlere getirdi. Belki zor belki de basit bir şekilde ilerledin ama yıllarca bir yerler varmak için çabaladın. İnsanları gözünde büyütmek yerine, herkesle eşit olduğunu ve kimsenin senden farklı olmadığını düşünmek seni daha iyi hissettirecektir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
19
15
11
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

İnsanları fazla gözünde büyütmek!

Gizem Yenikler

İnsanları fazla gözünde büyütmek!