Görüş Bildir
Haberler
Senin Nasıl Bir Tatile İhtiyacın Var?

Senin Nasıl Bir Tatile İhtiyacın Var?

Bütün bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atmamız, biraz olsun kafamızı dinlememiz ya da doyasıya eğlenmemiz için geri saydığımız günler var. Bu günlerden biri de tatiller... Senin bu yaz, nasıl bir tatile ihtiyacın olduğunu söylüyoruz!

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim!

2. Şimdi de yaşını öğrenelim!

3. Öncelikle bu yıla bir puan ver desek...(1=en az, 5=en çok)

4. Bu yıl "Hiç yaşamasaydım." dediğin bir şey yaşadın mı?

5. Peki tatile gittiğinde uyandın ve penceren baktığında hangi manzarayla karşılaşmak istersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söyle bakalım bu yıl içinde hayatına kaç yeni kişi girdi?

7. Bu kişiler arasında "Hiç tanımasaydım." dediğin biri oldu mu?

8. Senin kafanı karıştıran şey ne?

9. Son olarak bu hislerden hangisi seni kötü hissettiriyor?

Senin huzurlu bir tatile ihtiyacın var.

Senin ihtiyacın olan tatil kafanı dinleyebileceğin ve huzur dolu bir tatil. Biraz zor ama sana çok şey katan bir yıl geçirmişsin. İyi kötü bir sürü anın olmuş. Belki hayatın boyunca unutamayacağın şeyler yaşamış belki de hayatın boyunca hatırlamak isteyeceğin şeyler yaşamışsın. Senin yorgunluğunu alacak ve kendine gelmeni sağlayacak tek tatil yalnız başına çıkacağını ve sadece birkaç gün kafanı dinleyeceğin bir tatil olabilir. Kimsenin olmadığı bir yerde, bir koyda belki de henüz keşfedilmemiş bir yerde dinlenmeye ve arınmaya ihtiyacın var. Kötü düşüncelerden, geride bıraktıklarından, yaşadıklarından kurtulman gerekiyor. Çok fazla düşünüyor ve bu düşüncelerde de çoğu zaman boğulduğunu hissediyorsun. Yani senin şu an tam da birkaç gün düşünmeye ihtiyacın var. Bazı şeyleri sonlandırmak, bundan sonra hayatına nasıl devam edeceğini bulmak için düşünmelisin. Döndüğünde kendini daha mutlu ve enerjik görmek ve bazı şeyleri değiştirmek için çabalıyorsun. Sen şu an psikolojik olarak zor zamanlardan geçiyorsun. Belki de bunu düzeltmenin tek yolu kendini dinleyebileceğin anlar yaratmaktan oluşuyor.

Arkadaşlarınla eğlenebileceğin bir tatile ihtiyacın var.

Arkadaşlarınla eğlenebileceğin bir tatile ihtiyacın var.

Senin sınırsız eğlenebileceğin ve yıllar sonra bile bu günleri hatırlayacağın bir tatile ihtiyacın var. Sadece birkaç günlüğüne kendini, hayatını, sevdiklerini, problemlerini unuttuğun ve sadece o anı yaşadığın günlere ihtiyacın var. Biraz yıpranmış, biraz kırılmış ve biraz da karar vermekte zorlandığın bir yıl yaşamışsın. Kendine sürekli 'Neden?' diye sorduğun günlerden geçmişsin. Hiçbir cevap bulamadığın bu soruyu hala kendine soruyorsun. Senin iyi hissetmen bu soruyu hayatından çıkartman ile başlayacak. Bazen yaşamamız gerek şeylerin nedenini, sonucunu düşünmek o şeyden kurtulmamızı engeller. Belki de şimdi ne yapacağını düşünmek sana çok daha iyi gelebilir. Bu nedenle zaten zor geçen bir kıştan, yaza geçerken bırakman gereken şey; düşüncelerin... Seni hiçbir yere vardırmayan şeyleri düşünmekten kendini kurtarmalı ve hayatının her zaman iyi taraflarına odaklanmalısın. Düşündükçe daha da dibe batıran düşünceler seni sadece olduğun yerde kalmana neden olur. Senin birkaç arkadaşınla yeri gelince hüzünleneceğin yeri gelince de hayatın boyunca unutamayacağın anlar yaşadığın bir tatile ihtiyacın var. Şimdiden planla istersen...

Yeni yerler göreceğin bir tatile ihtiyacın var.

Yeni yerler göreceğin bir tatile ihtiyacın var.

Senin ihtiyacı olan tatil her şeyi geride bırakıp yeni yerler göreceğin bir tatil. Şu anki hayatını, arkadaşlarını, aileni belki de kendini geri bırakıp, yeni yerler görmek ve yeni insanlar tanımak istiyorsun. Hayatında bazı şeylerden sıkılmış ve bunalmışsın. Yeni bir şeylere ihtiyacın var. Hayatını, arkadaşlarını seviyorsun belki ama artık bazı şeyleri değiştirmek istiyorsun. Yaşamının sürekli aynı şekilde ilerleyeceği veya hiçbir şekilde farklılık olmayacağı düşüncesi seni korkutuyor. Çünkü sen kafanda kurduğun ve hep hayal ettiğin yaşama sahip olmak istiyorsun. Kimsenin henüz bilmediği bir yeri dolaşmak, orada yeni birileriyle tanışmak, uzun uzun kendini anlatmak ve karşındaki kişinin hayatını merak etmek seni heyecanlandırıyor. Herkes gibi sıradan bir tatil yapmak yerine, kendini bulacağın ve hayatın boyunca hatırlayacağın bir tatil yapmayı tercih ediyorsun. Senin ihtiyacın olan bu tatil, aynı zamanda senin bambaşka biri olmanı da sağlayabilir. Daha fazla isteklerine yönelmeni ve kendi mutluluğun için çabalaman gerektiğini fark edebilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
16
11
10
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Yeni yerler göreceğin bir tatile ihtiyacın var.

Bu sene 18. yaşıma giriyorum, arkadaşlarımla eğlenerek geçirdiğim mükemmel bir tatil olacak :)