Görüş Bildir
Haberler
Kişilik Tespiti Testine Göre Seni Hangi Duygu Yönetiyor?

Kişilik Tespiti Testine Göre Seni Hangi Duygu Yönetiyor?

Hepimizi yönlendiren ve bir karar verirken daha baskın rol oynayan duyguları vardır. Bu duygular karşısında belki yanlış yapmaktan kurtulur belki de bile bile yanlış yapabiliriz. Bu kişilik tespiti testine göre seni yöneten duygu ne?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Geleceğini düşündüğünde hangi duyguyu hissediyorsun?

4. Pekii arkadaşların hakkında ne düşünüyorsun?

4. Pekii arkadaşların hakkında ne düşünüyorsun?

5. Yalnız olmak istediğin bir yer seç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekii bir işin sonu kötüye gidiyorsa, sence burada kim suçludur?

7. Sence sen bu hayatta neyi hak ediyorsun?

8. Strese girdiğin anlarda nasıl oluyorsun?

9. Pekiii sen neden hata yapıyorsun?

10. Son olarak insanlardan en sık duyduğun cümle ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kontrol"

Seni yöneten duygu 'kontrol.' Hayatındaki her şeyi kontrol etmeye çalışan birisin. Bu her şeye duygularında dahil. Başına ne geleceğini bilmeden veya bir gününün nasıl olacağını bilmeden hayatına devam edemezsin. Çünkü belirsizlikler ve sonunu görememek seni endişeye sürüklüyor. Korkarak adım atıyor ve korkarak karar veriyorsun. Bu durum belki de bazen seni yanlış yollara sürüklüyor bazen ise istediğinden seni mahrum bırakıyor. Elinde kontrol olmadığını bilmek veya risk alarak devam etmek sana göre bir şey değil. Sadece kendini değil etrafındaki herkesi de kontrol altına almaya çalışıyorsun. Senden habersiz bir şey olmasını istemediğin gibi konuların da odak noktası olmak istiyorsun. Sen her zaman mantıkla yaklaşan birisin. Bu nedenle insanların sana danışması çok olağan bir şey. Her konuda fikrini sormaları sana sonsuz güvendiklerini ortaya çıkarıyor. Seni yöneten duygu kontrolken bazen her şeyden bunalmanı sağlayan duygu da kontrol... Çünkü sen de herkes gibi bazen kendini serbest bırakmak ve düşünmek istemiyorsun.

"Vicdan"

Seni yöneten duygu vicdan. Her zaman vicdanının sesini dinliyor ve kendini mutlu hissettiğin zaman huzurlu oluyorsun. Bilerek yanlış olan bir şeyi yapmaz ve sadece sen istiyorsun diye bir başkasının canını yakacak bir şey de yapmazsın. Adımlarını düşünürsün belki ama burada en önemli düşünme aracın vicdanın. Hislerine çok fazla güveniyorsun. Sadece hislerine güvenerek ilerliyorsun. Çünkü bildiğin şey, için rahat olursa yanlış yapmazsın. Yani verdiğin kararların ardından bir huzursuzluk hissediyorsun bunun pişmanlığını illa ki yaşarsın. Ama kararından eminsen vicdanın rahat demektir. Senin karar mekanizmanda vicdanın. Her adımını her sözünü tekrar tekrar düşünüyorsun. Etrafında kalıcı ve gerçek dostlar olmasının sebebi de senin samimi duyguların. Affedilebilirliğin yüksek olduğu için kolay kolay insan silmez ama bir kere silince de bir daha dönüşün olmaz. Seni yöneten duygu vicdanının olduğu sürece hayatında yanlış adım atman pek mümkün değil.

"Sevgi"

Seni yöneten duygu sevgi... Sen sevgiyle her şeyi başarabileceğini ve her şeyin de güzel olabileceğine inanan birisin. Karşındaki kişi ne kadar kötü olursa olsun sen onun içinde bir yerde sevgi olduğuna inanıyorsun. Bu nedenle kimseye ön yargılı yaklaşmıyorsun. Çünkü şu an o kişi kötüyse yaşadığı her şey onu bu duruma itmiştir. Empati yeteneğinin çok yüksek olması insanları daha kolay anlamana ve yardımcı olabilmeni sağlıyor. İçinde çok büyük insani duygular taşıyorsun. Etrafındaki herkese yardımın dokunabilir, herkesi mutlu edebilir ve herkesle kolay anlaşabilirsin. Seninle iletişimin kötü olması için ekstra bir çabaya gerek var. Bunu karşındaki kişi yapmıyorsa, herkesle arkadaşlık kurabilirsin. Karar verirken, karşında kim ve ne olursa olsun önceliğin hislerin. O kişiye karşı hissettiğin sevgi senin olumlu yaklaşmana neden oluyor. Çok fazla hissettiğin sevgi hayatının her anında senin doğru adım atmanı sağlıyor. Çünkü sen hayatta bir tek sevginin insanı iyileştirebileceğini düşünüyorsun. Seni yöneten ve hayatını daha mutlu yaşamanı sağlayan tek duygu sevgi...

"Korku"

Seni yöneten duygu korku. Bir şeyleri veya birini kaybetmekten korkan birisin. Hayatının elinden kayıp gitmesinden, yaşadığın güzel şeyleri bir daha yaşayamamaktan, etrafındaki herkesin seni terk etmesinden, geleceğinin hayal ettiğin gibi olmamasından korkuyorsun. Bu korkuda senin adım atmanı engelliyor. Bir şeyi ne kadar istersen iste, emin değilsen o şeye kavuşman da pek mümkün olmuyor. Çünkü emin olmadan adım atmak istemiyorsun. Seni elindekilerden alıkoymasından ve yanlışa sürüklemesinden korkuyorsun. Bazen hata yapmak, yanlış olduğu bile bile bir yolda ilerlemek biz biz yapar. Sen sahip olduklarını kaybetmemek için adım atmaktan korkarken aslında isteklerinden de vazgeçmiş oluyorsun. Herkesin hata payı vardır kendi hayatında. Etrafındaki kişilere zarar vermediğin sürece bir şeyleri denemek seni sadece güçlendirir. Korku duygusu bir şeyleri kaybetmemek adına seni yönetirken, aynı zamanda hayatını doyasıya yaşamana da engel oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
34
26
15
13
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın