Görüş Bildir
Haberler
7 Kişiyi Isıran Köpekler Kuduz Çıktı: Bir Mahalle 6 Aylığına Karantina Altına Alındı

7 Kişiyi Isıran Köpekler Kuduz Çıktı: Bir Mahalle 6 Aylığına Karantina Altına Alındı

Mardin’in Derik İlçesinde 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, 15 Şubat’ta Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yaşandı. Okuldan dönerken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Abdullah Çakı (5), Ali Osman Karabat (10), Resul Yıldız (11), Mehmet Yıldız (14), Kübra Ölçer (21), Mülkiye Ölçer (45) ile Ergül Esen (35) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Mahallelinin müdahalesiyle köpek uzaklaştı, ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Mahallelinin müdahalesiyle köpek uzaklaştı, ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalelerinin ardından Derik, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılan yaralılara, kuduz aşısı yapıldı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yakalanan köpeğin Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda alınan numunesinin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapılan tetkiklerinde kuduz olduğu tespit edildi.

Giriş ve çıkışlar yasaklandı

Giriş ve çıkışlar yasaklandı

Bunun üzerine İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mahalleye 6 ay süre ile her türlü hayvan, hayvansal madde ve ürünlerin giriş ve çıkışı yasaklandı. Komisyonda ayrıca, veteriner hekim izni olmadan hiçbir hayvanın kesilmeyeceği, mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulandığının çevre il ve ilçelere bildirilmesi, kuduz köpekle teması olan herkese koruyucu aşılarının yapılması, mahalle giriş ve çıkışlarına ‘kuduz risk bölgesi’ tabelası asılması ve belediyece sesli uyarılar yapılarak hayvanların serbest dolaşmasının yasak olduğunun bildirilmesi kararlaştırıldı.

'Okula gitmekten korkuyorum'

'Okula gitmekten korkuyorum'

Mahalle sakinlerinden Yusuf Tutmaz, köpeğin kuduz olduğunu bugün öğrendiklerini belirterek, ”Ben liseye gidiyorum, köpeklerin korkusundan okula gidemiyorum. Tüm köpeklerin toplanmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
14
6
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dd

Ama abisiii azcık mama haracını verip kafasını okşarsan seni ısırmaz ki onlarr. Yiaa toplatmaya ne gerek var kuduzlu köpüşleriii. Yiaaa güvenlikli sitemde ko... Devamını Gör

thelinguist

hayvan dusmani yaratik seni

k ktl

Son zamanlarda bu tarz icerikleriniz artti sebebi nedir sayin onedio? Zaten yeterince hayvan dusmani varken algi yaratmaya calismaniz hic hos olmadi.. Soruml... Devamını Gör

dd

Söz konusu köpekler olduğunda malum partinin çıkar telefonu diyen dayıları gibisiniz. Gerçekten çok haklısın herşey insanın suçu. Ama burada suçlu olan insan... Devamını Gör

macerası

yA tOpLaTmAyIn PaTiLi DoStLaRıMıZı EwEwEwaweewee