Görüş Bildir
Haberler
7'den 70'e Hepimizin Çok Sevdiği Jackie Chan'in En İyi 20 Filmi

7'den 70'e Hepimizin Çok Sevdiği Jackie Chan'in En İyi 20 Filmi

Jackie Chan 7'den 70'e ülkece çok sevdiğimiz bir oyuncu. Vurdulu kırdılı filmleri, ekranda yansıttığı sempatik tavırları ile herkesin beğenisini kazanan başarılı bir aktör. 

1954 Hong Kong doğumlu olan başarılı aktör aynı zamanda müzikle de ilgilenen ve albümleri olan bir sanat ustası adeta. Bugüne kadar onlarca farklı filmde yer alan başarılı aktör uzun yıllara rağmen de hala formundan bir şey kaybetmiş değil. Bunu da son filmi Rush Hour 4 ile yakından görebileceğiz :)

Taekwondo, Çin dövüş sanatları ve Hapkido ile yakından ilgilenen Jackie Chan'in en iyi 20 filmini sizler için derledim. 

Keyifli seyirler :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Rush Hour (1998) / Bitirim İkili

20. Rush Hour (1998) / Bitirim İkili

Hong Kong polis departmanın başarılı elemanlarından biri olan Dedektif Lee, son yürüttüğü görevde Çin kültürü için büyük bir önem arz eden değerli bir hazineyi hırsızların elinden kurtarmış; böylece üstleri tarafından milli bir kahraman olarak addedilmiştir. Kısa bir süre sonra gizli ve tehlikeli bir göreve atınan Lee, Amerika’ya gidecek; burada Çin konsolosu Han’ın kaçırılan kızını bulmakla görevlendirilecektir. Lee için son derece mühim olan bu görev, kendisine göz kulak olması için gönderilen Amerikan polis James Carter’ın gelişiyle çeşitli talihsizliklerle dolu eğlenceli bir maceraya dönüşecektir. 

Dönemin en sevilen komedilerinden biri olan Bitirim İkili, ardından çekilen devam filmleriyle eğlenceli bir seriye dönüştürülmüştü.

IMDb: 7.0

19. Shanghai Noon (2000) / Şangaylı Kovboy

19. Shanghai Noon (2000) / Şangaylı Kovboy

Cho Wang bir Çin İmparatorluğu gardiyanıdır. Bir gün ülkenin en önemli simalarından biri olan Pei-Pei, kaçırılır. Wang'ın görevi ise onu geri getirmektir. Arayış esnasında büyük ekibini kaybeden Wang, kendisini yokluğun ortasında bulur. Son derece nevrotik bir hırsızla tanışır. Hırsızın adı Roy O'Bannon'dır. İkisi de birbirinden zıpçıktı olan bu karakterlerin başına ardı ardına ilginç olaylar gelecektir.

IMDb: 6.6

18. Chinese Zodiac (2012)

18. Chinese Zodiac (2012)

Jackie Chan'in hem yönettiği hem de başrolünü oynadığı film, Uzakdoğu'nun mistik öğeleri üzerinden giden macera dolu bir yolculuğu ele alıyor. 1860 yılında Fransız ve İngiliz orduları, Çin İmparatorluğu'nun Yaz Sarayı’nda bulunan ve Chinese Zodiac olarak adlandırılan 12 bronz hayvan heykelini ele geçirmiştir. Asian Hawk ise uzun yıllar sonunda, bu heykelleri bulup ülkesi Çin'e geri getirmekle görevlendirilir. Asian Hawk, Parisli bir kadın ve Çinli bir öğrenci ile çıktığı bu yolculuk sırasında çeşitli engellerle karşılaşacak ve ne pahasına olursa olsun görevini başarıya ulaştırmaya çalışacaktır.

Uzun zamandır merakla beklenen aksiyon dolu Chinese Zodiac'ın başrollerinde Jackie Chan'in yanısıra Oliver Platt ve Laura Weissbecker bulunuyor.

IMDb: 6.1

17. Armour Of God (1986) / Tanrının Zırhı

17. Armour Of God (1986) / Tanrının Zırhı

Hong Kong'da yaşayan baş kahramanımız (Jackie Chan) efsanelerde anlatılan kutsal silahları, karanlık bir tarikatın elinden alabilmek için Avrupa'da zorlu bir maceraya atılır.

IMDb: 7.1

16. Project A (1983) / A Projesi

16. Project A (1983) / A Projesi

Gaddar korsanların hakimiyeti altında olan Hong Kong denizlerinde, korsanların sözü geçmektedir.Sahil güvenliği ortadan kaldırmak isteyen korsanlara karşı, Mi Young isimli sahil güvenlik çalışanı onlara müsade etmeyecektir ve bu kötü adamlar ile mücadele edecektir.

IMDb: 7.4

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Rush Hour 2 (2001) / Bitirim İkili 2

15. Rush Hour 2 (2001) / Bitirim İkili 2

Çok ses getiren ilk filmi 'Bitirim İkili' ile tanıdığımız Lee ve Carter tekrar iş başındalar! Fakat bu kez Carter tatilini geçirmek için Hong Kong'a gidiyor. Her zaman olduğu gibi herhangi bir belaya ratladığında rahat duramayan Lee, bu kez oldukça büyük bir belanın kokusunu alıyor. Carter tatilini yaparken Lee azılı bir çetenin peşine düşüyor ve Carter'ı da tatilinden etmeyi başarıyor!

Eski bir ajan olan Ricky, bağlı bulunduğu çetenin terör faaliyetleri doğrultusunda adreslerine paket göndererek çoğu kişiyi öldürür. Lee ve Carter'a ise bu işe bir dur demek düşer. Hong Kong'ta başlayıp Los Angeles'ta devam edecek olan bu macera her zamanki gibi hem tehlikeli hem de eğlenceli durumlara gebe oluyor.

IMDb: 6.6

14. New Police Story (2004) / Geçmişin İntikamı

14. New Police Story (2004) / Geçmişin İntikamı

Hong Kong polis departmanının şefi Wing, bütün ekibini bir çete saldırısnda kaybedince suçluluk duygusuyla kendini alkole verir. Geçmişinde problemler olan genç bir adam ise, kendini polis memuru olarak tanıtarak Wing'le çalışmaya başlamıştır. Amacı, onu tekrar eski haline döndürmeyi başarmaktır. Böylece çete lideri Joe'dan intikamlarını alabileceklerdir.

IMDb: 7.0

13. Police Story 2 (1988) / Süper Polis 2

13. Police Story 2 (1988) / Süper Polis 2

Cinayet bürosunun başarılı polislerinden Kevin Chan, cinayet bürosundaki görevinden alınarak rütbesi indirilip trafik şubesinde görevlendirilir. Chan'in bundan sonraki tek hedefi uzun zamandır takibinde olduğu bir suçluyu parmaklıkların arkasına tıkmaktır.

IMDb: 7.2

12. Twin Dragons (1992) / İkiz Ejder

12. Twin Dragons (1992) / İkiz Ejder

İyi yürekli iki serseri Boomer ve Tyson, Hong Kong 'un acımasız mafya lideri Ling 'den üç yüz bin dolarlık bir yarış iddiasına girerek kurtulurlar. Bu arada ilk konserini vermek için Hong Kong 'a gelen ünlü müzisyen John Ma, Boomer 'a olan benzerliği yüzünden kendini heyecanlı olayların içinde bulur. İkisi tıpatıp benzerlik yüzünden sıkça rolleri değiştirmek zorunda kalacaktır.

IMDb: 6.4

11. The Legend of Drunken Master (1994) / Drunken Master 2

11. The Legend of Drunken Master (1994) / Drunken Master 2

İngiliz Hükümeti, Çin’e ait sanat eserlerine göz koymuştur. Çok değerli Çin sanat eserlerini ülke dışına kaçırmaya kalkar. Bu adaletsizliği sadece halk kahramanı Fei Hung durdurabilir. 

Fei Hung ölümcül dövüş sanatlarındaki hünerini göstermeye karar verir. ‘Sarhoş Dövüşü’ adı verilen bir stille bu komploculara karşı mücadele vererek değerli sanat eserlerini çok geç olmadan kurtarmak zorundadır. Ama bir sorun vardır. O da bu halk kahramanı Fei Hung’ın babasıdır. 

Oğlunu tehlikelerden uzak tutmak isteyen baba, oğlunun dövüş sanatlarını kullanmasına karşıdır. Sevimli annesi ise oğlunun kahraman olmasından yanadır. Ülkeyi kurtarmak isteyen Fei Hung, babasını atlatmak için türlü türlü numaralara kalkışır.

IMDb: 7.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Police Story 3: Supercop (1992) / Süper Polis 3

10. Police Story 3: Supercop (1992) / Süper Polis 3

Onu durdurmak, ona kafa tutmak çok zor...

Yakalanmayan bir uyuşturucu şebekesi bulunmaktadır. Bu şebekenin içine bir köstebek sokup onları yakalamak isterler. Interpol ile birlikte çalışacaklardır. Şebekenin içine süper polisinin en gözde olanı karışır. Burada ortağı bir kadındır. Kevin'ı sınamak isterler. Onun nasıl dövüştüğünü görmek için bir oyun düzenlerler. Kevin onlara her zaman bildiğimiz gibi karate ustalığı ve bütün sevimliliği ile bir gösteri yapar. Tüm okul ona hayran kalır.

Esas görev başlamıştır. Bu çetenin liderlerinden birini hapishaneden kaçırırlar ve burada Kevin onun hayatını kurtarır. Çete reisi onu yanına alır ve baş adamı yapar. Fakat onun güvenilir biri olduğunu anlayabilmek için onlarca sınav yapar. Kevin her serüveninde olduğu gibi bundan da yine yüzünün akı ile çıkar.

IMDb: 6.9

9. The Accidental Spy (2001) / Altın Yumruk İstanbul'da

9. The Accidental Spy (2001) / Altın Yumruk İstanbul'da

Bei, hayatının sıkıcı ve monoton olduğunu düşünmekte ve eğlence aramaktadır. Bir gün, içgüdülerine uyar ve şüphelendiği iki adamı takip eder. Bu adamların bir kuyumcuyu soyma hazırlığı yaptıklarını fark edince harekete geçer ve onların bu planlarını ortaya çıkarır. Bu cesareti Bei'nin medya tarafından kahramanlaştırılmasını sağlar. Bu sayede Bei, özel dedektiflik yapan Liu'nun dikkatini çeker; Liu'ya göre Bei, çok zengin bir işadamının yıllar önce kaybettiği oğludur. 

Gerçek ailesiyle tanışabilmek için Kore'ye doğru yola çıkan Bei, gizli bir casus olan babasının onun yıllardır hayalini kurduğu bir yaşam sürdürdüğünü öğrenir. Ancak babası artık çok yaşlanmıştır ve Bei onu bulduğunda ölüm döşeğindedir. Babasını kaybettikten sonra, yaşamını nasıl sürdürmesi gerektiğine dair kafası iyice karışan Bei, fazla bir seçeneği olmadığını fark edecektir: 

Yaşlı babası ölmeden önce, hem cesaretini ölçmek, hem de biraz para kazanmasını sağlamak için onu bir gizli bir projenin göbeğine yerleştirmiştir. Kendini bir kedi-fare oyunun içinde bulan Bei'nin yolu Türkiye'ye düşer. Ancak burada, beraberinde getirdikleri yüzünden başı Türk polisiyle ve uyuşturucu mafyasıyla belaya girecektir.

IMDb: 5.9

8. The Protector (1985) / Koruyucu

8. The Protector (1985) / Koruyucu

ABD ve Hong Kong yapımı olan James Glickenhaus yönetmenliğindeki ve Jackie Chan, Danny Aiello ve Moon Lee gibi isimlerin bulunduğu aksiyon ve dram türündeki filmde ise Amerika ve HongKong polislerinin ortak bir çalışmasıyla belirli bir suç çete örgütünü yakalamak için ellerinden geleni yapacaklardır. Olayların başını alan ve bütün yüreklilikle göğüs germeye çalışan Chan her şeye rağmen cesurca ayakta kalacaktır.

IMDb: 5.7

7. Operation Condor (Armour Of God 2) (1991) / Tanrının Zırhı 2 - Kondor Operasyonu

7. Operation Condor (Armour Of God 2) (1991) / Tanrının Zırhı 2 - Kondor Operasyonu

Efsanedeki kutsal silahların peşinden koştuğu ilk macerasından sonra jacky bu kez yeni bir hedefin peşinde. 

Çok zengin ve güçlü bir teşkilata sahip olan Dük adındaki adam kahramanımızı çağırarak 2. Dünya savaşının sonunda Alman ordusunun Afrika''ya doğru gelirken yanında getirdiği altınları gestapolardan birine verilen emirle çöle gömdürdüğünü sonrada bu adamların gizlice yok edildiklerini anlatır.

IMDb: 7.3

6. Who Am I? (1998) / Afrika Kaplanı

6. Who Am I? (1998) / Afrika Kaplanı

Chan, tüm meslektaşlarının öldüğü bir helikopter kazası tuzağından belleğini yitirmiş olarak çıkan bir ajandır. Olup biteni anlamakta güçlük çekmektedir. Uyandığında kendisini bile hatırlamamaktadır. Afrikada uyanan bu adama Afrikadakiler Adın ne? diye sorusuna, sorunda o Kimim Ben? diye yanıt verince insanlar ona Kimim Ben demeye başlar. 

Afrikadan sonra Hollandaya gelen bu adam, bir süre sonra kendisinin büyük bir tuzak içinde olduğunu anlar. Ve şimdi bir sürü insanın ölümüne neden olan bir kaset için savaşacaktır.

IMDb: 6.8

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mr. Nice Guy (1997) / Fırtına Adam

5. Mr. Nice Guy (1997) / Fırtına Adam

Jackie Chan bu kez aşçı rolünde. Hem de televizyon showlarında yemek tarifi yapan ünlü ve sevimli bir aşçı. Ancak bu 'kendi halindeki ahçının sakin yaşamı, bir televizyon muhabirin yaşamının tehlikeye girmesiyle değişiyor. Elinde, bir gangsterin rakibini öldürürken kameraya almış görüntüleri olan genç ve güzel televizyon muhabirine tabiki Jackie Chan yardım ediyor ve Chan kendini bir anda birbirine rakip iki gangsterin çatışmalarının arasında buluyor.

IMDb: 6.2

4. Snake In The Eagle’s Shadow (1978) / Kartalın Gölgesi

4. Snake In The Eagle’s Shadow (1978) / Kartalın Gölgesi

80′li yılların efsane dövüş filmlerinden bir tanesi olan, Kartalın Gölgesi o yıllarda video kaset dükkanlarından en fazla kiralanan filmlerden bir tanesi olması, bu filmin ne kadar kaliteli, ne kadar basarili ve o kadar çok sevilen bir yapım oldugunun göstergesidir.

Full contact ve Kung-fu tarzındaki dövüş sahnelerinin yanında Chan'in muziplikleri hocası ile girmiş olduğu neseli diyaloglar, dövüşü öğrenme açısından kedinin yılana saldırdığı sahnede kedinin yapmış olduğu hareketleri ezberlemesi zekası ile yeteneklerini birleştirince ortaya çıkarmış olduğu dövüş tekniği lokantayı bir birine katması ve filmin unutulmaz o final sahnesi kesinlikle bu kült yapımın özetidir. 

IMDb: 7.5

3. Drunken Master (1978) / Altın Yumruk

3. Drunken Master (1978) / Altın Yumruk

Won Fei Hung (Jackie Chan) çok önemli bir dövüş hocası olan amcasının yanına, onun öğrencisi olarak gönderilir. Amcasından öğreneceği çok özel teknikler ile yenilmez bir savaşçı olacağına inanan Fei Hung onu görünce adeta yıkılır. Çünkü o efsanevi hoca sabahtan akşama kadar şarap içen bir ayyaştır ve eğitime aldığı birçok genci sakat bırakmıştır. 

Bu acımasız hocanın diktatörce uyguladığı eğitim alanından bir yolunu bulup kaçan Fei Hung, kiralık bir katil tarafından bulunup adeta hastanelik oluncaya kadar dövülünce kendini aşağılanmış sayar ve gururu kırılır.

IMDb: 7.6

2. Rumble In The Bronx (1995) / Tehlikenin İçinde

2. Rumble In The Bronx (1995) / Tehlikenin İçinde

Keung, amcasının düğününe katılmak üzere geldiği Bronx'ta kendine hakim olamaz ve kendisini paha biçilmez bir torba dolusu pırlantanın ortadan kaybolduğu yeraltı dünyasının karmaşasının içinde bulur. 

Yanıbaşındaki güzel kadınlarla birlikte Chan, bir taraftan uçan yumruklarıyla gaddar beyaz kaplanı savuştururken, diğer taraftan yoluna çıkan sinsi gangsterlere tuzaklar kurmaktadır. Artık Keung tehlikenin içindedir.

IMDb: 6.7

1. Police Story (1985) / Süper Polis

1. Police Story (1985) / Süper Polis

Hong Kong polis departmanında çalışan kahraman polis Kevin, kritik bir tanığı korumak için önemli bir göreve atanır. Ünlü bir gangsterin davasında görev alacak olan Kevin, çekici ve etkileyici bir tanıkla tanıştığı an işler değişmeye başlar. Uyuşturucu çetesinin patronu delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığında bu belalı gangsterin hedefi olur. 

Başrolünde Jackie Chan, Maggie Cheung ve Brigitte Lin'i barındıran film kimi kesimler tarafından Chan'in en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilir.

IMDb: 7.6

Sizin en favori Jackie Chan filminiz hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
84
37
32
25
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın