Görüş Bildir
Haberler
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Özel: Engelli Bireyleri ve Yaşadıkları Zorlukları Konu Edinen Filmler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Özel: Engelli Bireyleri ve Yaşadıkları Zorlukları Konu Edinen Filmler

Beyza
03.12.2023 - 12:02

Engelli bireylerin hayat hikayelerini ve karşılaştıkları zorlukları beyaz perdeye taşıyan filmler, toplumun farkındalığını artırmada önemli bir rol oynar. Biz de sizler için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel engelli bireylerin hayatını konu edinen filmleri listeledik!

Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Walk. Ride. Rodeo. (2019)

23. Walk. Ride. Rodeo. (2019)

IMDb: 6,4

Özet: Amberley Snyder, çocukluğundan beri atlara tutkusu olan genç bir kızdır. Bu tutkusunu profesyonelleştiren Amberley, rodeo kariyerinde hızla ilerler. Şimdi önünde kazanması gereken önemli bir yarış vardır. Varil yarışlarına hazırlanan genç kızın hayatı, geçirdiği trafik kazasının ardından alt üst olur. 

Yönetmen: Conor Allyn

Oyuncular: Spencer Locke, Kathleen Rose Perkins, Bailey Chase

22. Breathe (2017)

22. Breathe (2017)

IMDb: 7,1

Özet: Robin Cavendish, daha yaşayacak yılları varken, 28 yaşında felç geçirir ve yaşaması için birkaç ayı kaldığı söylenir. Bütün aile ve yakıları bu haber karşısında yıkılır ama Robin ve eşi Diana ümitlerini yitirmezler.

Yönetmen: Andy Serkis

Oyuncular: Andrew Garfield, Claire Foy, Tom Hollander

21. Champions (2018)

21. Champions (2018)

IMDb: 7,2

Özet: Marco Montes, İspanyol basketbol liginde yer alan önemli bir takımın, ikinci antrenörü olarak görev yapan bir basketbol koçudur. Kibirli bir adam olan Marco, bu yüzden özel hayatında sıkıntılar yaşamaktadır. 

Yönetmen: Javier Fesser

Oyuncular: Javier Gutiérrez, Alberto Nieto Fernández, Daniel Freire

20. The Fundamentals of Caring (2016)

20. The Fundamentals of Caring (2016)

IMDb: 7,3

Özet: Ben Benjamin, oğlunu yıllar önce kaybeden ve sorunlar yaşadığı eşiyle boşanma aşmasında olan emekli bir yazardır. Maddi olarak da sıkıntılı günler geçiren Ben Benjamin, bakıcılık yaparak sorunu çözebileceğini düşünür ve Trevor adında bir gencin bakıcılığını üstlenir. 

Yönetmen: Rob Burnett

Oyuncular: Paul Rudd, Craig Roberts, Selena Gomez

19. Come as You Are (2011)

19. Come as You Are (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Yirmili yaşlarında olan üç genç adam, hala bakirlerdir. Şarap turu bahanesiyle İspanya'ya doğru yola çıkarlar ve amaçları da şaraptan ziyade ilk cinsel deneyimlerini yaşamaktır. Onları kendileri dahil hiçbir şey durduramayacaktır. Biri yarı kör, diğeri tekerlekli sandalyeye mahkum, üçüncüsü de boyundan aşağısı felçli olan bu üç genç adamı anlatan Olduğun Gibi Gel, İspanya'daki bir geneleve gitmek üzere seyahate çıkan felçli bir adamın gerçek hikayesinden esinlenilerek oluşturulmuş bir film.

Yönetmen: Geoffrey Enthoven

Oyuncular: Robrecht Vanden Thoren, Johan Heldenbergh, Isabelle De Hertogh

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Café de Flore (2011)

18. Café de Flore (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Bu bir adamla bir kadın arasındaki aşk hikayesi. Bir anne ile oğlunun arasındaki sevgi bağı. Aşka fantastik ve mistik bir kapıdan bakan film, birbirine paralel iki hikaye üzerinden ilerliyor. Bir hikayede 1960'lara giderken, ikincisinde günümüzden devam ediyor.

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

Oyuncular: Vanessa Paradis, Kevin Parent, Hélène Florent

17. Me Before You (2016)

17. Me Before You (2016)

IMDb: 7,4

Özet: Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. 

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

16. Rust and Bone (2012)

16. Rust and Bone (2012)

IMDb: 7,4

Özet: Katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali'nin yolları bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişir. Aslında tamamen ayrı dünyaların insanı olan Stephanie ve Ali'ye kader bir oyun daha oynar. ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır ve Ali ömrünün geri kalanını Stephanie'nın mutlu olmasına adar.

Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure

15. A Quiet Place (2018)

15. A Quiet Place (2018)

IMDb: 7,5

Özet: 2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. 

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

14. Still Alice (2014)

14. Still Alice (2014)

IMDb: 7,5

Özet: Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. 

Yönetmen: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Oyuncular: Julianne Moore, Kristen Stewart, Kate Bosworth

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Peanut Butter Falcon (2019)

13. The Peanut Butter Falcon (2019)

IMDb: 7,6

Özet: Zak, down sendromlu 22 yaşındaki bir gençtir. En büyük hayali büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bakım evinden firar eder. 

Yönetmen: Tyler Nilson, Mike Schwartz

Oyuncular: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zachary Gottsagen

12. I Am Sam (2001)

12. I Am Sam (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. 

Yönetmen: Jessie Nelson

Oyuncular: Sean Penn, Dakota Fanning, Michelle Pfeiffer

11. Crip Camp (2020)

11. Crip Camp (2020)

IMDb: 7,7

Özet: 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

Yönetmen: Nicole Newnham, James Lebrecht

10. The Theory of Everything (2014)

10. The Theory of Everything (2014)

IMDb: 7,7

Özet: Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. 

Yönetmen: James Marsh

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

9. Ray (2004)

9. Ray (2004)

IMDb: 7,7

Özet: Ray, kendi halinde yaşayıp giden, hayalleri olan küçük bir çocuktur. Yaşadığı oldukça trajik bir olay sonucunda hayatına kör olarak devam etmek zorunda kalır. Yaşadığı bu acıya rağmen hayata dair umudunu kaybetmez ve yepyeni, taze hayallerle hayat yolculuğuna devam etmeye karar verir. 

Yönetmen: Taylor Hackford

Oyuncular: Bokeem Woodbine, Harry Lennix, Jamie Foxx

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

8. My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

IMDb: 7,9

Özet: İnsan doğuştan engelli olarak dünyaya gelse bile o engeli aşmanın ve imkansız denilen şeye hayat vermenin bir yolu mutlaka vardır. Bunun için gereken tek şey istektir. Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. 

Yönetmen: Jim Sheridan

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker, Alison Whelan

7. Dancer in the Dark (2000)

7. Dancer in the Dark (2000)

IMDb: 7,9

Özet: Selma Jezkova, derme çatma bir karavanda 10 yaşındaki oğluyla beraber hayatını sürdürmeye çabalayan bir kadındır. Genetik ve kalıtsal bir hastalığı nedeniyle görme yetisini tamamen kaybetmek üzeredir. Bir gün kendi hastalığının kalıtsallığı nedeniyle oğlunun da bu hastalıkta muzdarip olacağını bilmektedir. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, Peter Stormare

6. The Diving Bell and the Butterfly (2007)

6. The Diving Bell and the Butterfly (2007)

IMDb: 8

Özet: 43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. 

Yönetmen: Julian Schnabel

Oyuncular: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze

5. CODA (2021)

5. CODA (2021)

IMDb: 8

Özet: 17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: Siân Heder

Oyuncular: Emilia Jones, Marlee Matlin, Eugenio Derbez

4. The Sea Inside (2004)

4. The Sea Inside (2004)

IMDb: 8

Özet: Filmde, Ramon Sampedro’nun 30 yıldır yatağa bağlı yaşamı, dokunaklı bir dille sinemaya aktarılmış. 30 yıldır bir yatakta geçen trajik bir hayat... Gençliğinde geçirdiği bir kazadan sonra hayatla tek ilişkisi deniz manzaralı penceresidir.

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Temple Grandin (2010)

3. Temple Grandin (2010)

IMDb: 8,2

Özet: Otistik bir bilim insanı olan Temple Grandin'in(Claire Danes) hayatını anlatıyor. Çocukluğu terapiyle geçen Grandin, öğretmeni Dr. Carlock'dan(David Strathairn) ilham alarak bilimle uğraşmaya karar verir.

Yönetmen: Mick Jackson

Oyuncular: Claire Danes, Julia Ormond, David Strathairn

2. The Intouchables (2011)

2. The Intouchables (2011)

IMDb: 8,5

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

1. Forrest Gump (1994)

1. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Özet: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Gary Sinise, Robin Wright

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Güzel içerik🌸🙏 içinde izlediklerim de var hiç bilmediklerim de mutlaka izlemeliyim dediklerim de 🥹.. Ve.. İnsanın kalbi engelli olmasın , zira bizi insan yap... Devamını Gör