Görüş Bildir
Haberler
28 Ocak Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Bu Cumartesi Günü Kar veya Yağmur Yağacak mı?

28 Ocak Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Bu Cumartesi Günü Kar veya Yağmur Yağacak mı?

Yeni yılın ilk ayının sonuna geldik! Ocak ayı son bulurken ülkemizde hâlâ hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bu Cumartesi günü yurt genelinde yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Hafta sonu plan yapacak olan vatandaşlar ise hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Peki bugün hava nasıl olacak? Cumartesi günü kar veya yağmur yağacak mı? İşte 28 Ocak Cumartesi Ankara, İstanbul, İzmir ve yurt geneli hava durumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün (28 Ocak Cumartesi Günü) Hava Nasıl Olacak?

Bugün (28 Ocak Cumartesi Günü) Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 28 Ocak Cumartesi günü yurt genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor. 

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde seyredeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Ege’nin yüksekleri, Marmara bölgesinin güneybatısı, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor. 

Ülkemizin bazı kesimlerinde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgeler: Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevreleri olarak belirtiliyor.  

Batı Akdeniz, Kıyı Ege, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde ise vatandaşlar, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışı konusunda uyarılıyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu dışındaki bölgelerde önemli bir sıcaklık değişimi yaşanması beklenmiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz, İç Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

28 Ocak Cumartesi Günü Meteoroloji Uyarıları

28 Ocak Cumartesi Günü Meteoroloji Uyarıları

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Vatandaşlar, kuvvetli yağmur ve sağanak beklenen Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde; kuvvetli ve yer yer yoğun kar beklenen Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli  ve tedbirli olmalı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Vatandaşlar, kuvvetli rüzgarların 40-70 km/sa hızla esmesi beklenen İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli  ve tedbirli olmalı.

28 Ocak Cumartesi İstanbul Hava Durumu

28 Ocak Cumartesi İstanbul Hava Durumu

İstanbul'da bugün hava sıcaklığının en yüksek 11 derece, en düşük 8 derece olması bekleniyor. Hissedilen en düşük sıcaklığın ise 8 derece olması tahmin ediliyor. 

İstanbulluların Cumartesi sabahına yağışlı bir hava ile başlayacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da öğle saatlerine kadar yağacak olan yağmurun, saat 12.00'den sonra şehri terk etmesi bekleniyor.

28 Ocak Cumartesi Ankara Hava Durumu

28 Ocak Cumartesi Ankara Hava Durumu

Ankara'da bugün hava sıcaklığının en yüksek 11 derece, en düşük 1 derece olması bekleniyor. Hissedilen en düşük sıcaklığın ise 1 derece olması tahmin ediliyor. 

Havanın Ankara'da bu sabah saatlerinde saat 06.00'ya kadar ve akşam saatlerinde 18.00 ila 24.00 arasında karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

28 Ocak Cumartesi İzmir Hava Durumu

28 Ocak Cumartesi İzmir Hava Durumu

İzmir'de bugün hava sıcaklığının en yüksek 13 derece, en düşük 9 derece olması bekleniyor. Hissedilen en düşük sıcaklığın ise 9 derece olması tahmin ediliyor. 

İzmirliler hafta sonuna yağışlı başlayacak. İzmir'de zaman zaman şiddetini artıracak yağışların Cumartesi günü saat 18.00'a kadar devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın