Görüş Bildir
Haberler
2023 Kadir Gecesi Ne Zaman, Hangi Gün? Kadir Gecesi Ayın Kaçında?

2023 Kadir Gecesi Ne Zaman, Hangi Gün? Kadir Gecesi Ayın Kaçında?

Ramazan ayı 23 Mart Perşembe itibariyle başladı. Müslümanlar ilk oruçlarını Perşembe günü yapacakları iftarla açacaklar. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kadir Gecesi hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Kadir Gecesi'ni boş geçirmek istemeyen kişiler 'Kadir Gecesi ne zaman' sorusunu araştırmaya başladı. Peki Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir Gecesi ayın kaçında?

İşte 2023 Kadir Gecesi hakkında detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

On bir ayın sultanı, mübarek üç ayların sonuncusu Ramazan 23 Mart Perşembe itibariyle başladı.

On bir ayın sultanı, mübarek üç ayların sonuncusu Ramazan 23 Mart Perşembe itibariyle başladı.

İslam aleminin en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi hakkında yapılan sorgular da Ramazan'ın gelmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Kadir Gecesi, Ramazan ayının en önemli gecesi olarak kabul ediliyor. Anlamı ve önemi açısından Kadir Gecesi'ne Müslümanlar tarafından büyük önem veriliyor. Kadir Gecesi'nde ibadetler yoğunlaştırılıyor, Allah'ın affına sığınmak için eller semaya kalkıyor.

2023 Kadir Gecesi Ne Zaman?

2023 Kadir Gecesi Ne Zaman?

Ramazan imsakiyesi ve dini günler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaşmış olduğu imsakiye üzerinden öğrenilebiliyor. Dini günler Miladi ve Hicri takvim arasındaki farktan dolayı her sene 10 günlük bir farklılık yaşıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaşmış olduğu imsakiyeye göre 2023 Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek. Kadir Gecesi her sene Ramazan'ın 27. gecesinde idrak ediliyor. Kadir Gecesi'nde Müslümanlar ibadetlerini yerine getiriyor ve Allah'ın affına sığınıyorlar.

Kadir Gecesinin Anlam ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesinin Anlam ve Önemi Nedir?

Kadir Gecesi İslam alemince en kutsal kabul edilen günler arasında yer alır. Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde Kur'an-ı Kerim'in vahyedilmeye başlandığı gece olarak bilinir. Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail melek aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gece olarak bilinir. 

Kur'an-ı Kerim'de yer alan 97. sure olan Kadir Suresi bu gecenin faziletini anlatır. Kur'an'da yer alan Kadir Suresi'nde Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmektedir. İslam alemleri de bu gece yapılan ibadetlerin daha hayırlı olduğunun altını çizmektedirler.

2023 Dini Günler Takvimi

2023 Dini Günler Takvimi
  • Ramazan Başlangıcı 23 Mart Perşembe

  • Kadir gecesi 17 Nisan Pazartesi

  • Ramazan Bayramı Arifesi 20 Nisan Perşembe

  • Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma

  • Kurban Bayramı Arifesi 27 Haziran Salı

  • Kurban Bayramı  28 Haziran Çarşamba

  • Hicri Yılbaşı 19 Temmuz Çarşamba

  • Aşure günü  28 Temmuz Cuma

  • Mevlid Kandili  26 Eylül Salı

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın