Görüş Bildir
Haberler
18 İlde Eş Zamanlı 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu

18 İlde Eş Zamanlı 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu

Batuhan
13.03.2015 - 13:10 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 14:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Usulsüz dinlemelerle ilgili Emniyetteki 'yasa dışı dinleme' iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyon kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında Sivas merkezli aralarında Çorum, Ankara, Eskişehir, Ordu, Kırıkkale, Bolu ve Manisa'nın da bulunduğu 18 ilde eşzamanlı operasyon başlattı.

Aralarında komiser, şube müdürü ve polis memurlarının bulunduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılan operasyonda, şu ana kadar 2'si Sivas'ta İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olmak üzere 10 polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından başlatılan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. ve polis memuru Ö.Y. gözaltına alındı. F.A. ve Ö.Y, Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bir süre önce görevden alınan F.A'nın başka bir birimde çalıştığı belirtildi.

Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 polisin, Sivas'ta görev yapanlar ile daha önce başka illere tayin olanlardan oluştuğu, soruşturmanın 2010-2013 döneminde yapılan usulsüz dinlemeleri kapsadığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında 3 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da, biri 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere, 3 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sivas merkezli başlatılan operasyon kapsamında, Niğde Polis Okulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışan, ancak Ankara Gölbaşı'nda ikamet eden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S. ve Demirlibahçe Polis Merkezi'nde görevli Başkomiser Celil K. ile İstihbarat Daire Başkanlığında görevliyken bir süre önce açığa alınan Uçar D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Başkomiser Celil K. gözaltına alınırken, Ömer S. ve Uçar D'nin arandığı öğrenildi.

Söz konusu kişiler hakkında 'usulsüz dinleme' iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldığı ve bu kişilerin emniyet mensupları başta olmak üzere, bazı siyasilere ilişkin yasa dışı dinlemeler yaptıkları iddia edildi.

Ankara'da 4 kişiye tutuklama kararı

Öte yandan Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki 'paralel yapı' operasyonu kapsamında, 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Avukatlarıyla sabah saatlerinde adliyeye gelen Emniyet Müdürleri Selat Öztürk ile Aydın Altunkaya, Başkomiser Fatih Doğan ve Komiser Yardımcısı Mutlu Çil'in, Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alındı.

Hakimlik, 4 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 6 oldu.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0