Görüş Bildir
Haberler
'Karga Babası': Annesi Ölen ya da Yardıma Muhtaç Kargaların Bakımını Üstleniyor

etiket 'Karga Babası': Annesi Ölen ya da Yardıma Muhtaç Kargaların Bakımını Üstleniyor

ATKN
27.11.2016 - 21:45 Son Güncelleme: 28.11.2016 - 14:40

İstanbul Üsküdar'da esnaflık yapan ve 'karga babası' olarak tanınan Şeref Yaman, annesi ölen ya da yardıma ihtiyacı olan kargaların bakımını üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

58 yaşındaki Şeref Yaman, İstanbul Üsküdar'da elektrik dükkanı sahibi. 

Onun kuş sevgisi bir başka. 

Kanarya, muhabbet kuşu, papağan, kumru ve güvercin gibi kuşlar yerine çok zeki olduğu bilenen kargaları besliyor.

Bakımlarını üstleniyor, onları daha sonra doğaya bırakıyor...

Bakımlarını üstleniyor, onları daha sonra doğaya bırakıyor...

Şeref Yaman bu özelliğiyle çevresinde 'karga babası' olarak tanınıyor. 

Kargalarla yolunun, iş yerinin karşısındaki kasaba gittiği bir gün kesiştiğini söylüyor.

Güvencin besleyen birinin, yumurtalarını yediği için kargayı zehirlemek amacıyla atık et aldığını dile getiren Yaman, karga sevgisini Anadolu Ajansı muhabirine şöyle anlatıyor:

'Kargaların hepsi gelse, hepsine bakarım'

'Kargaların hepsi gelse, hepsine bakarım'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ben unutmuştum, aradan 3 gün geçti. Anne karga öldükten sonra yuvasından aşağı düşmüş. Biraz sonra yavrusunun annenin yanına geldiğini gördüm ve onu aldım. Dükkanımın üstünde teras var. Belki başka bir karga gelir de yardımcı olur, diye oraya bıraktım. Akşam, bıraktığım yerde aç, susuz beklediğini gördüm. Beni görünce kanatlarını çırpa çırpa yanıma geldi. Ben de alıp dükkanda bakmaya başladım. 

Bu yavru bana çok alıştı. Ne dersem yapıyordu. 'Git' diyordum gidiyordu. 'Gel' diyordum geliyordu. 'Kaldır başını öpeyim seni' diyordum. Öpüyordum boğazının altından. Karga sevgisi böyle başladı. Çocukken kargaları hiç sevmezdim. Şimdi kargaların hepsini seviyorum. Kargaların hepsi gelse, hepsine bakarım. Bu nedenle çevremdekiler bana 'karga babası' diye hitap ediyor.'

Şeref Yaman'ın geçmişte büyüttüğü kargasıyla ilgili, bir film şirketiyle acı bir anısı da olmuş:

Şeref Yaman'ın geçmişte büyüttüğü kargasıyla ilgili, bir film şirketiyle acı bir anısı da olmuş:

Film şirketinin kargasını sette kullanmak için kendisinden istediğini aktaran Yaman, şirketin filmin Diyarbakır, Van ve Tatvan'da çekileceğini söylediğini, kendisinin de kargayı onlara verdiğini belirtiyor.

Gitmelerinden 25 gün sonra telefon açtığında kendisine karganın öldüğünü söylemişler, inanmamış ve ölüsünün fotoğrafını istemiş. Fotoğrafı göndermemişler. 

'Kargam öyle gitti. Hanımımla uzun zaman kargamız için ağladık. Ölen kargamın yanında saksağan da vardı. Saksağan onu anne biliyordu. Karga ölünce saksağan da beni terk etti' diyor Şeref Yaman.

'Kargam öldükten sonra kanser oldum'

'Kargam öldükten sonra kanser oldum'

Şeref Yaman, kargası öldükten sonra akciğer kanserine yakalandığını, tedavi sürecinde çevredekilerin kendisine yardıma muhtaç kargaları getirmeye devam ettiğini söylüyor.

Kemoterapi sürecinin ardından sağlığına tekrar kavuşmasıyla yeniden kargalara bakmaya başladığını belirten Yaman, şu anda yuvadan düşen ve yürüyemeyen yavru bir karganın bakımını üstlendiğini, adını da 'Boncuk' koyduğunu ifade ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
830
428
113
9
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

adamsın !!!

Pasif Kullanıcı

Kimin aklına gelir yuvası olan kuşa zehirli et vermek! Yurdum insanı Anadolu leoparı bile tanımaz düşüncesizlik konusunda ama neyse, bak sen o kargaları amc... Devamını Gör

feyk

boyle duyarli ince insanlar oldugu icin mutlu mu olmaliyim, yoksa film cekecem diye o ince insanin o kadar emek harcayip, deger verdigi hayvani ic edenlerin ... Devamını Gör