Düşündünüz mü hiç, neden kanser denilen illete yakalanırız? Var mı bu soruya bir cevabınız, yahut tahmininiz?Neden kanser olduğumuz ile alakalı Dr. Taner Akman üzerine düşünülmesi gereken harika bir yazı yazmış ve bizler de bu yazıyı sizler için paylaşıyoruz...
Slovakya’dan üzerine takip cihazı takılarak serbest bırakılan leylek, toplam 2 bin 600 kilometrelik uçuşun ardından geldiği Mersin’de ateşli silahlı vurularak öldürüldü.
Yeni bir çağ başlatacak pek çok fikrin öncüsü olan mucit, mühendis ve girişimci Elon Musk, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajında yapay zekânın geleceğine dair çok önemli görüşler paylaştı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında 40 bin öğretmen ve 2 bin 349 akademisyen açığa alındı, bunlardan bir bölümü ihraç edildi. Sendikalar ve bazı eğitimciler yeni akademik yılın kadro açığı ve beraberinde birçok sorunla başladığını ifade ediyor. Peki Eğitim Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili ne diyor?
Neredeyse 5 milyonluk okunmaya ulaşan, 2 yıl önce hazırladığımız listemizi tazelemenin zamanı gelmişti. Yepyeni haliyle buyrunuz birbirinden şahane filmlere... En güzel filmler için doğru adres. 👊Bu listemizde efsane haline gelen en güzel filmleri listeledik. Filmler oldukça sürükleyici. Yakın zamanda çıkan son filmler de listede yer alıyor. Hem yeni hem eski hem de zamanların en çok izlenenlerini inceledik. Film listemizde yer alanlar farklı kategorilere dağılıyor. İçinde öğretici, etkileyici, popüler filmlerden pek çok türde film mevcut. Sizin için dünyanın en güzel filmi belki de bu liste içerisinde.İşte en iyi ve en güzel filmler listesi! Film özetlerinin beyazperde.com'dan alıntılandığını hatırlatalım. En güzel 50 film listelerinden biraz daha zengin bir içerik sunmak istedik. Keyifli seyirler.
Ailesinin yanında ortalama 20-25 yıl yaşayan herkes en az 25000 kez 'Odanı topla!' cümlesini duymuştur. Oysa odanızı, evinizi sürekli toplamanız size hiçbir şey kazandırmaz. Bunu biz değil, bilim söylüyor.Kaynak: http://www.evrimagaci.org/fotograf/91/3538
Herkesin daha çok sevdiği bir hayvan türü vardır elbet. Ancak evlerimizde en alışık olduğumuz iki hayvan: kediler ve köpekler. Kedileri nankör biliriz, köpekleri de sadık. Anlaşılan sahipleri de bu hayvanlara benziyor. Elite Daily'de karşımıza çıkan bir araştırma, kedi sahiplerinin daha vefasız ve köpek sahiplerinin de daha sadık olduğunu gösteriyor.
Ekşi Sözlük yazarı silverleaf, hepimizin dönem dönem baş etmek zorunda kaldığı stres sorununu çözmek adına 101 maddelik mükemmel bir entry karalamış. Birbirinden değerli tavsiyelerin bulunduğu, başucundan ayırılmaması gereken bu listeyi kendisinin izniyle sizlere sunuyoruz. Okul dönemi başlarken, bayram dönüşü stresi de tavan yapmışken ilaç gibi gelecek.''Geçtiğimiz günlerde internette bir öğretmenin öğrencilerinin streslerini azaltması için verdiği tavsiyelerin üzerinde yazılı olduğu bir kağıdın fotoğrafını gördüm. Bazı maddeleri Türkçe'ye direkt çevirdim, bazılarını psikoloji bilgime dayanarak biraz da bizim kültüre uyarladım. Bir bu kadar daha madde yazılabilir ama şimdilik, 101 madde ile hayatta stresi azaltıp mutlu olma rehberi şu şekilde...''
Şaşırtıcı rakamlarla bir fabrikada kibrit üretimi: Yaklaşık 2 milyon tahta çubuk 1 saat boyunca içi kırmızı çakmak malzemesiyle dolu metal bir plakanın içinde bekletiliyor.
Bakış Açısı'nın yeni videosunda Simulasyon Teorisi'ni alınıyor. İşin dini boyutuna geçmemekle birlikte sadece bilim insanlarının bu teori için düşünceleri aktarıldı.
Vücudumuz önemli sevgili dostlar. Onu iyi tanımalı, ihtiyaçlarını iyi bilmeli ve sağlığını korumalıyız. Ancak tüm bunlar elbette yanlış bilgilerle mümkün olamaz. İşte vücudunuz hakkında yalnış bildiğiniz 17 şey ve doğruları:
Ülkenin önde gelen 38 üniversitesinin İktisadi İdari Bilimler, Mühendislik, Bilişim, Fen Bilimleri, Sağlık, Tıp, Edebiyat, Eğitim ve Sosyal Bilimler alanlarında toplam 36.227 öğrenci ve 11.927 yeni mezun profesyonelin katılımıyla gerçekleşen İdeal İşveren Araştırması 2016 tamamlandı. Araştırma Universum tarafından 25 yıldır 5 kıtada yürütülüyor.Bakalım Y kuşağının algılarına göre, Türkiye'de çalışmak için en ideal şirketler hangileri?
1820 yılında, ortalama insan ömrü yalnızca 35 seneydi. Nüfusun %94'ü korkunç derecede yoksuldu ve okur-yazarlık oranı %20'nin altındaydı.Günümüzde ortalama insan ömrü 70 yıl, aşırı yoksulluk sınırının altında yaşayan nüfus %10, ve dünyanın neredeyde %80'i okur-yazar. Bu gelişmelerin tümünü teknolojideki ilerlemeye bağlamak mümkün. Ve bir çok yeni teknoloji de, bildiğimiz dünyayı değiştirmeye devam ediyor. Bu muazzam gelişmelerden 11 tanesini sizler için listeledik. 👊👊
Çılgın adamımızın kanalı CrazyRussianHacker yepyeni bir videoyla karşımızda. Bu videosunda bizlere kibritleri kullanarak yapabileceğimiz birbirinden ilginç 10 numarayı anlatıyor.