Görüş Bildir
Haberler
Bob Dylan, Nobel Tartışmalarına Noktayı Koydu: Mümkün Olursa Törene Katılacağım

Bob Dylan, Nobel Tartışmalarına Noktayı Koydu: Mümkün Olursa Törene Katılacağım

Ulaş
29.10.2016 - 09:35

Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin ardından hikaye arapsaçına dönmüştü. Dylan, ödülü kabul edip etmeyeceği tartışmalarına yaptığı açıklamayla noktayı koydu. Amerikalı müzisyen yaptığı açıklamada 'Eğer gidebilirsem Nobel Ödülü Töreni’ne katılacağım' dedi.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisinin 'Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık gördüğü ancak kendisiyle iletişime geçemediğini açıkladığı 75 yaşındaki Amerikalı müzisyen Bob Dylan, sessizliğini günler sonra bozdu.

Anadolu Ajansı'nın İngiliz gazetesi The Daily Telegraph'a dayandırdığı habere göre; Dylan, 'Eğer gitme imkanım olursa ödül törenine katılabilirim' dedi.

Dylan'ın açıklaması, İsveç basınında 'flaş' ibaresiyle duyuruldu. İsveç basınında, bu açıklamanın daha fazla kafa karışıklığına yol açabileceğine ilişkin yorumlara da yer verildi.

Nobel komitesi Dylan'ın tavrını 'kaba ve kibirli' olarak değerlendirmişti

Nobel komitesi Dylan'ın tavrını 'kaba ve kibirli' olarak değerlendirmişti

Nobel komitesinin önde gelen isimlerinden biri, geçtiğimiz günlerde Amerikalı müzisyen ve şair Bob Dylan için ‘kaba’ ve‘kibirli’ nitelemesinde bulunmuştu.

Dylan'ın, 'Amerikan müziğinde yeni bir şiirsel anlatım oluşturduğu için' Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğü açıklanmıştı. 

Ödülü reddetmezse 8 milyon İsveç kronunun (yaklaşık 3 milyon lira) sahibi olacak Dylan'a, Alfred Nobel'in ölümünün 120. yılına rastlayan 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek törende diploma ve altın madalya da verilmesi öngörülüyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
13
5
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

adam açık açık nobeli siklemiyor.