Görüş Bildir
Haberler
Nobel Komitesinden Müzisyen Bob Dylan’a: 'Kaba ve Kibirli'

Nobel Komitesinden Müzisyen Bob Dylan’a: 'Kaba ve Kibirli'

Ulaş
23.10.2016 - 18:47 Son Güncelleme: 24.10.2016 - 01:09

Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin üzerinden günler geçti fakat, tartışmalar hâlâ devam ediyor.

Nobel komitesinin önde gelen isimlerinden biri, Amerikalı müzisyen ve şair Bob Dylan için ‘kaba’ ve‘kibirli’ nitelemesinde bulundu.

Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Bob Dylan, uzun bir sessizliğin ardından internet sitesine önce 'Nobel Edebiyat Ödülü kazananı' ibaresini eklemiş daha sonra da bu ifadeleri kaldırarak, ödülü kabul edip etmediğiyle ilgili zihinlerde soru işaret bırakmıştı.

Uzun süren sessizliğin ardından ise İsveç Akademisi bir açıklama yaparak, günlerdir Dylan’a ulaşmaya çalıştıklarını ve artık vazgeçtiklerini söylemişti.

Son olarak Diken'in Guardian’a dayandırdığı habere göre; komite üyesi İsveçli yazar Per Wastberg, devlet televizyonu SVT’ye yaptığı açıklamada Dylan’ın Nobel komitesine kayıtsız kalmasını “Bu kaba ve kibirli bir hareket” diye yorumladı.

Wastberg, yaşananların öngörülemez bir durum olduğunu belirtirken, komite Dylan’ın ödülü kabul edip etmeyeceği konusunda bir fikre sahip değil.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
65
25
18
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu nasil bir mantik ve saygisizlik. Adam almak zorunda mi? Her bireyin kendince de tabulari ve kutsallari olabilir, her bireyin degerleri veya onemsedikleri ... Devamını Gör

Sinan Cem Civili

Nobel ödülü gibi saygın bir ödüle layık görülüpte bunu tamamen görmezden gelmek anlaşılır gibi değil. Çıkıp adam gibi efendice ben edebiyat dalında ödüle lay... Devamını Gör

yorumsuz

Umarım ödülü almaz.Nobel komitesine bir ders olur bu.Zira dünyada ki en taraflı kurumlardan birisidir Nobel.

Sigurd

sizin dandik, ırkçı, ayrımcı nobelinizi almak zorunda değil kimse.