Görüş Bildir
Haberler
Nobel Komitesi: 'Dylan’a Ulaşamıyoruz, Pes Ettik'

Nobel Komitesi: 'Dylan’a Ulaşamıyoruz, Pes Ettik'

Batuhan
18.10.2016 - 11:04

Bob Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmasının üstünden günler geçmesine rağmen, ne ödülü veren İsveç Akademisi’yle iletişime geçti, ne de kutlamalara katılıp katılmayacağına dair bir işaret verdi.

İsveç Akademisi bir açıklama yaparak, günlerdir Dylan’a ulaşmaya çalıştıklarını ve artık vazgeçtiklerini söyledi.

Akademinin daimi sekreteri Sara Danius, pazartesi günü devlet radyosuna bir açıklama yaparak, “Artık bir şey yapmıyoruz. En yakın ortaklarını aradım, onlara e-mail gönderdim ve gayet de dostane cevaplar aldım. Şimdilik, bu kadarı yeter,” dedi.

Las Vegas’ta verdiği konserde de Nobel konusuna hiç değinmedi

Las Vegas’ta verdiği konserde de Nobel konusuna hiç değinmedi

Amerikalı müzisyen ödülü kazandığının açıklandığı salı gününden beri sessizliğini koruyor. Dylan, bir gece önce Las Vegas’ta verdiği konserde de Nobel konusuna hiç değinmedi.

Öte yandan Danius, içlerinin rahat olduğunu da ifade etti: “Çok endişeli değilim. Bence törene katılacak. İstemezse de katılmaz. Bu büyük bir parti olacak ve ne olursa olsun onuru ona ait.”

Nobel geleneğine göre, Nobel ödülünü kazanan kişi 10 Aralık’daki gerçekleşen törene katılarak, Nobel madalyasını, Nobel diplomasını ve İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf’ın ödülü onayladığını belirten belgeyi kabul ediyor.

Kültür Servisi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
28
7
7
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DrWho

isveç basınında bugün:eey dylan haddini bil!ödülü verdiğimiz gibi almasını da biliriz.

Emre ç

ben değilimdir o. kesin karışmıştır mantığında olabilir mi ?

Koray

Verilen ödüle saygı duymalı ve en azından bir cvp vermeliydi. Nobel bu aq, sakarya üniversitesinin verdiği yılın sanatçısı ödülü değil..