İktidarın Kapanma ile Alakasız Alkol Yasağı Sonrası Muhalefet Liderlerinden SERT Açıklamalar!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma sürecine girerken, iktidarın alkol yasağı getirmesi sosyal medyadan, sanat dünyasına pek çok kişi tarafından eleştirildi. Bilim Kurulu üyeleri dahi alkol yasağının tedbirlerle bir ilgisi olmadığını dile getirdi. Peki iktidarın bu yaşam tarzına müdahale olarak nitelenen dayatması hakkında muhalefet ne dedi? Detaylara birlikte bakalım...
Uğur Şahin’den Hindistan Varyantı Açıklaması: Aşı Mutasyona Karşı Etkili Olacak
Koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanı BioNTech CEO’su Uğur Şahin, aşılarının çifte mutasyona sahip Hindistan varyantına karşı testlerinin sürdüğünü ve aşısının bu varyanta karşı etkili olacağından emin olduğunu söyledi. Uğur Şahin açıklamasında Avrupa'nın en geç Ağustos ayında sürü bağışıklığına kavuşacağını da sözlerine ekledi.
Reklam
Bilim Kurulu Üyesinden Yazlıkçılara Uyarı: 'Şu An Tatil Zamanı Değil'
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tam kapanma dönemini fırsata çevirip, yazlıklarına gitmek ve tatil beldelerinde ev kiralamak isteyenlerin, vakaların artmasına yol açabileceğini belirtti. İlhan, 'Vaka sayısını azaltmanın yolu kalabalıklarda bir araya gelmemek. Tam kapanmayı tatil ve aile ziyareti gibi risk oluşturacak toplanmalar olarak değerlendirmemek lazım' dedi.
Reklam
Gülşah Elikbank Yazio: Gerçeğe Uyanmak İster misiniz?
etiket
İnsan dünyaya gözlerini açıp onu idrak etmeye başlar başlamaz kendine sorduğu ilk sorulardan biridir: Neden buradayım? Ya da belki felsefenin ilk sorusu olan “ben kimim?” ile başlar kendi varlığını sorgulamaya. Bilinç kendine gelir gelmez soru üretmeye başlar.
Bill Gates'ten Tepki Çeken Aşı Açıklaması
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates koronavirüs aşıları ile ilgili yaptığı açıklama ile gündemde. Açıklama sonrası ABD'li milyarder tepkilerin hedefi oldu. Gates kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.
Reklam
Reklam
Uğur Batı Yazio: Gelecek 50 Yılda İnsana Ne Olabilir?
etiket
İnsanoğlu son derece hantal, yavaş ve çabuk yorulan bir koşucudur.  Kendisinin doğru düzgün bir avı sadece koşarak yakalaması ya da bir tehlikeden koşarak kaçması pek de mümkün değildir. Bir de son derece güçsüzdür. Bir objeyi ancak kaldırabilir ama belirli bir süre sonra yorulacaktır.  İşte bu tarz biyolojik kısıtlamalarımızın yanında bir de muhteşem bir organımız var. Allahtan! O da beynimizdir. Ve işte bu beyin, teknoloji üreterek yukarıda saydığımız zayıflıklarımızı yenmemize yardımcı oldu. Sonuçta şu an gezegendeki en yüksek hıza ulaşan ya da en ağır yükleri kaldırabilen makinelerin robotları ve yazılımların üretildiği beyin... İnsan beynidir. Araç yolculuğumuz oldukça mütevazi bir şekilde başlamıştır. Mütevazi ama dahiyane! Bu yolculuğumuz…Yuvarlak taşı... Yani tekeri bulmamız ile başlar. Ve ilginçtir ki taş çağından uzay çağına kadar “taşıma teknolojileri” her zaman en tepedeki ilk 5 teknoloji içerisinde yer almıştır. Öyle ki insanlık tarihini anlamak için ulaşım teknolojilerini kullanabilirsiniz.  Bunun en büyük itici kuvveti savaş sanayi olmakla beraber,  bireysel anlamda taşımacılıkta her zaman en büyük ekonomilerden birisi olmuştur.
Reklam
Koronavirüsle İlgili 6 İddia, 6 Gerçek
Koronavirüsün kolunu bacağını kıran spreyler, gargaralar, adaçayı ve ebegümeci karışımları, kekik yağları ve dahası… Tüm dünyada koronavirüs salgınına karşı aşılama ve yeni aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da virüse karşı hem koruyucu hem de tedavi edici özellikleri olduğu iddia edilen pek çok ürün ortaya çıkıyor. Peki hangileri gerçekten etkili? 
Uğur Batı Yazio: Oy Verme Davranışının Nedeni, Kime, Niçin, Hangi Psikoloji ile Seçiyoruz?
etiket
II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'deki kahvelerde cephelerin durumunu tartışıp strateji ve taktik üretenlerle 'Bitli Çörçil' (Churchill) diye alay edilirdi desek! Devam edelim.Kurmaca da olabilir şimdi anlatacağımız ama çarpıcı olduğu için devam edeceğiz. A Beautiful Mind filminden hatırlarsınız, Prof. John Nash’in dört arkadaşı aynı sarışın kızı çekici bulmaya başlar. Dört erkek de aynı kıza asılırsa, kuvvetle ihtimal kız şımaracaktır. İnsan doğası işte! Bu hiçbirinin o kızla çıkamaması sonucunu doğuracaktır. Oysaki mesela erkekler sarışın kızın etrafındaki esmer kızlarla ilgilenseler, hiçbir kız ikinci seçenek olmaktan hoşnut kalmayacağından sarışın kızın duruma bakışı farklı olacaktır. Grubun amacı da her birinin kendilerine bir kız bulmak olduğuna göre ve her biri sırf kendini düşünerek sarışın kıza kur yaparak bir sonuç alamayacaklarına göre, her birinin birinci seçenek olarak birer esmer kıza kur yapmaları çok mantıklı olacaktır. Böylece her birinin bireysel hedefine ulaşması kolaylaşacak ve gruptaki başarı oranını yükselecektir.
Reklam