onedio
AKP Kongreleri Vaka Sayılarının Artmasında Ne Kadar Etkili Oldu?
Türkiye son iki gündür, Covid-19 salgının başından bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayılarına ulaştı. Sağlık uzmanları son bir ayda gerçekleşen siyasi parti kongreleri ve çeşitli toplumsal eylemlerin bu tabloda güçlü bir etkisi olduğunu ancak kesin bir şey söyleyebilmek için Sağlık Bakanlığı'nın saha taraması/filyasyon verilerini paylaşması gerektiğini söylüyor.
Kadıköy'de Açık Alanlarda Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yasaklandı
Kadıköy Kaymakamlığı'nın açıklamasında, 'Toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır' ifadeleri yer aldı.
Bilim Kurulu Üyesi Akın, Diyanet'e Çağrı Yaptı: 'Aşı Günü Oruç Tutulmasın'
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Ramazan ayından Kovid-19 aşı uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyledi. Akın, 'Ramazan ayında insanlar aşı olacağı günler belki oruç tutmayabilirler. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vereceği öneriler toplum sağlığımızın korunmasına büyük katkılar sağlayabilir. Hiç olmazsa, aşı olacakları gün belki oruç tutmayıp daha sonra eksik oruçlarını tamamlayabilirler' dedi.
Reklam
Reklam
Burçak Yüce Yazio: Einstein'ın 3 Önemli Mektubu
etiket
Bugün sizlere meşhur bilim insanı ve benim bir fizikçi olarak ayrıca ilgi duyduğum Einstein’ın üç önemli mektubundan bahsedeceğim. İlki Einstein’ın kişisel değil ama resmi mektubu. Yani bizzat yazmamış ama içeriğinden haberdar.
Reklam
Reklam
Bakan Koca: 'Mutasyonun Türkiye'deki Oranı Şu Anda Yüzde 75'lere Ulaştı'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Mutasyonla ilgili her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75 ulaştı'' dedi.  Bakan Koca, Türkiye'de hakim virüsün İngiltere varyantını olduğunu da açıkladı. Koca, AK Parti kongrelerindeki kalabalık eleştirilerine de yanıt verdi.
Reklam
Levent Uysal Yazio: İnsanların Yokluğu ya da Makinelerin Varlığı!
etiket
Baştan şunu söylemek gerekirse; yapay zekâ ile ilgilenen bilim insanları bu konuyu kendi aralarında tartışıyorlar ancak bizden biraz farklı. Bir grup bilim insanı,  insansı yapay zekanın zaten makine ile beyin seviyesinde  birleşmiş şekilde yaşayan, organik-inorganik insan beyni ürünü olacağını ve bundan dolayı bir çatışmanın olmayacağını  simbiyotik bir ortak yaşam olacağımızı düşünürken; diğer grup bilim insanı, yapay zeka ile insanoğlunun tehlikede olduğunu,  ancak bu tehlikenin yapay zekadan kaynaklanmadığını; yapay zeka için insanların savaşacaklarını ya da yapay zekanın insanlar ile hiç ilgilenmeyeceği için insanoğlunun yine her zamanki gibi kendisine tehlike yaratacağını düşünüyorlar. İki durumda da yapay zekanın filmler de gördüğümüz “insanı yok et” durumu pek de konuşulmuyor. İnsanoğlunun tıpkı teolojide yaptığı gibi bilim kurguda da kendisini bu kadar çok önemsemesi ve kendisini ilginin hedefi olduğunu sanması çok manidardır. Homosapiens yine kendi hadsizliğine yakışır şekilde düşünmektedir.
Reklam