Görüş Bildir
Haberler
İhbarlara Yetişemeyen Çin Ordusu UFO Tespiti İçin Yapay Zekaya Başvuracak

İhbarlara Yetişemeyen Çin Ordusu UFO Tespiti İçin Yapay Zekaya Başvuracak

Görünüşe göre Çin ordusu, hem askeri personelden hem de sivillerden gelen uçan daire ihbarlarının altından kalkamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin ordusu, tanımlanamayan uçan nesneleri (UFO) takip etmek için yapay zekadan faydalanıyor.

Independent Türkçe'den Ata Türkoğlu'nun derlediği habere göre ülkedeki görevlilerin yaptığı analizler, son yıllarda askeri personelden ve sivillerden gelen çok sayıda ihbarın altından kalkamıyor.

Chen, 2019'da Pekin'deki bilim insanları için yazdığı raporda, 'Son yıllarda tanımlanamayan hava olaylarının sıkça meydana gelmesi, ülkemizin hava savunması güvenliği için ciddi zorluklar yaratıyor' dedi. Habere göre Chen, kurumun yapay zekaya giderek daha fazla güvendiğini çünkü yapay zekanın 'kalıpların dışında düşünebildiğini' söyledi. Bu, yapay zekanın farklı zamanlardan ve yerlerden gelen bilgiler arasında insan beyninin kuramadığı bağlantıları kurabildiği anlamına geliyor.

Çin, 1998'de görülen bir UFO vakasını onayladı

Çin, 1998'de görülen bir UFO vakasını onayladı

The Independent, daha fazla bilgi için Çin büyükelçiliğiyle temasa geçti.

Çin'in Halk Kurtuluş Ordusu, askeri radar istasyonlarından, hava kuvvetleri pilotlarından, polis karakollarından ve gözlemevlerinden büyük miktarda ham veri topluyor. Daha sonra bölgesel ordu bu veriyi işleyerek verinin davranış, tasarım, malzeme, radyoaktivite ve benzeri unsurlara dayalı olarak analiz edildiği ulusal veri tabanına aktarıyor.

Daha sonra yapay zeka, tanımlanamayan nesnelerin olası kökenlerini daha iyi saptayabilmek adına UFO'ların siyasi ya da askeri olaylar, meteoroloji uydusu bilgi akışı veya doğa olayları esnasında ortaya çıkıp çıkmadığıyla ilgili veriler arasında ilişki kuruyor.

Çin, UFO görüldüğünü bir tek 1998'de resmi olarak onayladı. İki askeri jet, merkezinde iki tane ışık huzmesi bulunan, 'kısa bacaklı bir mantara' benzeyen, alçaktan uçan nesnenin yolunu kesmek zorunda kalmış; jetler yaklaştığında nesne, 20 bin metreden fazla irtifaya ulaşana kadar hızını artırdıktan sonra 'hayalet gibi' ortadan kaybolmuştu.

Çin, araçların dünya dışından gelme olasılığını araştırırken, Birleşik Devletler de Donanma pilotlarının tespit ettiği tuhaf nesnelere dair kendi incelemesine ilişkin raporu yayımlamaya hazırlanıyor.

Videolar inceleniyor

Videolar inceleniyor

NASA'nın başkanı Bill Nelson, uzay ajansının ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve pilotların su üzerinde aniden hızlanan nesneyi takip etmeye çalıştığı anları gösteren videoları incelediğini söyledi.

Nelson, 'Söz konusu donanma pilotlarıyla konuştum ve gerçekten bir şey gördüklerine eminler. Elbette pilotların jetlerinden gelen videoları da gördük. Bu ne? Bilmiyoruz' dedi.

'Artık NASA'da çalıştığım için bilim insanlarımıza dönüp şunu söyledim: 'Bunu bilimsel bir bakış açısıyla inceleyip, daha iyi anlamamızı sağlamak için ne olduğunu belirleyebilir misiniz?''

Nelson, 'Dünya dışından mı, düşman mı ya da optik bir olay mı bilmiyoruz. Donanma jet pilotlarının bu nesneyi hareket ederken gördüğünü söylemesi sebebiyle bunun optik bir olay olduğunu düşünmüyoruz' dedi ve ekledi:

'Sözün özü, bilmek istiyoruz ve bunun için çaba harcıyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kata kulli

Amerika yetmezmiş gibi birde çin mi çıktı başımıza.

negerekvar

amkdumun uzaylıları gelinde kurtarın bizi yakıyonuzmu yıkıyonuzmu