Çoğu insan futbolun bir ölüm kalım meselesi olduğunu düşünür. Hatta bazıları içinse bundan çok daha fazlasıdır. Rekabetin, adrenalinin hep en fazla olduğu bir spor olan futbolda ara sıra da olsa içimizi ısıtacak şeyler de olmuyor değil ama. Bunun güzel bir örneğine bugün rastladık.
The Game Awards tarafından Los Angeles Microsoft Theater’da düzenlenen “2016 Yılının Oyun Ödülleri” (The Game Awards 2016) töreninde 2016 yılının en iyi oyunu Overwatch seçildi.
İki gün önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen Erdal Tosun'un ölümü herkesi yasa boğdu. Ölüm haberinden sonra kimsenin bilmediği bir sırrı ortaya çıktı. İşte ölümünden sonra ortaya çıkan o detay...
Antalyaspor'un Adanaspor'la sahasında oynadığı maça anne ve babasıyla gelen 4 yaşındaki Alim'in statta kaybettiği oyuncak, aramalar sonucu bulundu. Kaptan Eto ve teknik direktör Rıza Çalımbay minik taraftara oyuncağını teslim etti.İşte Alim'in bulunan oyuncağının hikayesi;
Sporseverleri ve futbolcuları her zaman gol sevinçleri, galibiyet çığlıkları ve kazandıkları başarıların kutlamalarıyla görmeye alışmışken bazı duygusal olaylarla da karşılaşıyoruz.İşte 2016 yılında sizin için derlediğimiz duygusal anlar;
Avrupa Şampiyonası ve Yaz Olimpiyat Oyunları'nın oynandığı spor açısından zengin bir yıl oldu 2016. Türkiye adına çok başarılı bir yıl geçtiğini söyleyemeyiz. Ama yine de hatırı sayılır derecede başarılar kazanıp ülkemizin adını gururla temsil eden sporcular da yok değil. 2016 yılında Türkiye'ye gurur kaynağı olan sporcuları derledik.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun'un kullandığı araca çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Nihat Şaki, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası maçında evinde Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Sarı lacivertli ekibin sezon başında Beşiktaş'tan transfer ettiği İsmail Köybaşı'nın 10. dakikada kırmızı kart görmesi, mağlubiyetin başlıca sebeplerindendi. Köybaşı, hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Öte yandan İsmail Köybaşı maça kaptan olarak başlamıştı. Bu kadar malzeme bir araya gelince sosyal medyada goygoy da eksik olmadı.
Dünyada her takımın kendine has tezahüratları vardır. Yani o tezahüratlar özdeşleşmiştir o takımla. 'You Will Never Walk Alone' dendiğinde çat diye Liverpool cevabını yapıştırır futbolu bilen insan. Tabii bir takım ya da ülkeden çıkıp tüm tribünlere yayılan tezahüratlar da yok değil. İzlanda'nın 'Huh' tezahüratı olarak da anılan 'Balina' tezahüratı buna örnektir. EURO 2016'dan sonra bunu yapmayan takım kalmadı neredeyse.Ama bu hikaye biraz daha ilginç. Galatasaray taraftarlarının her maçta mutlaka yaptığı tezahürat Malezya'nın FA Selangor takımına malzeme oldu. Taraftar gruplarının adının ultrAslan'a benzemesi, renklerinin de sarı kırmızı olması bu kadar tesadüf olmaz dedirtti.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray kendi evinde Elazığspor'la 1-1 berabere kaldı. Taraftarlar oynanan kötü futbola tepki gösterdi. Teknik ekipte eleştirilerden nasibini aldı. Sinan Gümüş, Hamit Altıntop,Chedjou, Josue, Cavanda taraftarlardan en çok tepki alan futbolcular oldu.İşte sosyal medya tepkileri;
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine günler kala iki taraftar arasında 'Lens mi yoksa Quaresma mı?' tartışması başladı. Sizce hangisi? Anketimize katılmayı unutmayın!
Chapecoense takımının uçak kazası geçirmesi, akıllara tarihte yaşanıp futbol dünyasını yasa boğan diğer uçak facialarını getirdi. Yıllar geçse de akıllardan çıkmayan, köklü kulüpleri kapanma noktasına kadar getiren uçak kazaları, uzun yıllar da geçse unutulmayacak gibi. Umalım ki Chapecoense'nin yaşadığı bu facia sonuncusu olmuş olur.
'Nasılsa kış mevsimindeyiz, spora gerek yok' diyorsanız, baharda geç kalmaktan yakınabilirsiniz. O yüzden spora ara vermemek lazım. İşte son dönemin popüler ama riskli ve zahmetli egzersizi squat'ın şöhretini alt üst eden hip thrust.
Bolivya'dan Kolombiya'ya giden yolcu uçağı 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla Kolombiya'da düştü. Uçak, Brezilya'nın Chapecoense takımının futbolcularını da taşıyordu. Uçağın düşme nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok. Uçağın elektrik sistemindeki bir arıza nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor. Kolombiya polisi, 5 kişinin sağ olarak kurtulduğunu, uçaktaki 76 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca Brezilya Hükümeti kaza nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti.
Brezilya'nın Chapecoense takımı, Güney Amerika'nın en önemli ikinci kupası olan Copa Sudamericana'da 1 Aralık Perşembe günü Atletico Nacional takımı ile oynayacağı final maçı için Kolombiya'ya gidiyordu. Ancak Chapecoense futbolcularını taşıyan uçağın düşmesi futbol dünyasını yasa boğdu.
TRT'de cumartesi-pazar sabahları yayınlanan TRT Spor Keyfi programı ilginç anlara sahne oldu. Programın sunucusu Mutlu Ulusoy Başakşehir-Beşiktaş maçını değerlendirdikten sonra gollerden sonra yapılan anonslardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ulusoy Gollerden sonra neden bağırıyoruz? diye konuştu.
Türkiye'nin önde gelen takımlarında oynadıktan sonra Avrupa'da da forma giyen 37 yaşındaki milli oyuncu Kerem Tunçeri, basketbolu bırakacağını açıkladı.