Görüş Bildir
Haberler
Zeytinyağlı Bakla Tarifi: Bakla Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Bakla Tarifi: Bakla Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
23.02.2022 - 09:30

Zeytinyağlı bakla tarifi, kimilerinin tüketmek istemediği kimilerinin ise vazgeçilmezi haline gelen bir zeytinyağlı çeşididir. Ancak insan vücuduna sağladığı yararlar nedeniyle çocuklar da dahil herkesin tüketmesi gerekir. Yoğurt ve dereotu bakla ile bir araya geldiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkar. Kendine has kokusu ve lezzetiyle zeytinyağlılar arasında ayrı bir yeri bulunan zeytinyağlı bakla tarifi, pratikliği ile kısa sürede sofranızda yer alacak. Masanıza farklı bir renk katmak için mevsiminde taze taze pişirerek enfes bir lezzet tadacağınız bakla tarifini deneyin. Peki, bakla nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı bakla tarifi...

Zeytinyağlı yemekler arasında severek tüketilen bakla, ilkbaharın gelmesi ile alışveriş esnasında sık sık karşımıza çıkıyor. Dereotu ve yoğurtla servise sunulan zeytinyağlı bakla, vitamin ve proteinlerden zengin bir besindir. Bakla tadını baskın bir şekilde hissedeceğiniz bu tarifle şifa dolu bir öğün tüketebilirsiniz. Zeytinyağlı bakla tarifi pratikliği ve dinlendikçe artan lezzetiyle sofraları taçlandıran bir lezzet. İşte bakla yapmak için gereken malzemeler, yapımı ve püf noktaları…

Zeytinyağlı Bakla Tarifinde Kullanılacak Malzemeler

Zeytinyağlı Bakla Tarifinde Kullanılacak Malzemeler

- 1 kilo taze bakla

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım limon suyu

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 tane kesme şeker (isteğe bağlı)

- Tuz

- Dereotu 

- Yoğurt

Zeytinyağlı Baklanın Yapılışı

Zeytinyağlı Baklanın Yapılışı

1. Taze baklaların öncelikle uç ve sap kısımlarını temizleyip limonlu suyun içinde bekletin. Bu sayede kararmaları önleyebilirsiniz. 

2. Baklaları arzu ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. 2 adet soğanı ve sarımsağı doğradıktan sonra sırasıyla zeytinyağında kavurun.

3. Soğanların üzerine baklaları alarak tekrardan kavurma işlemine devam edin.

4. Yemeğin suyu için 4 su bardağı suyu tencereye almanız yeterli olacaktır. Şeker ve tuzunu da attıktan sonra zeytinyağını baklanın üzerine dökün. 

5. Yaklaşık yarım saat kadar orta ateşte pişirdiğiniz baklayı servis edebilirsiniz.

6. Servis etmeden önce üzerine dereotlarını ekleyip yanına veya üzerine yoğurt ilave edebilirsiniz. 

7. Zeytinyağlı bakla dinlendikçe lezzeti artacaktır. Bu nedenle biraz dinlenmesi için zaman tanıyın.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın