Görüş Bildir
Haberler
Yüzüklerin Efendisi Film Serisini İzleyenlerin Çok Seveceği Kendine Has Evreni Olan Fantastik Diziler

Yüzüklerin Efendisi Film Serisini İzleyenlerin Çok Seveceği Kendine Has Evreni Olan Fantastik Diziler

Rana Önder
18.06.2022 - 20:04

Yüzüklerin Efendisi, dünyanın kaderini değiştirmek için ele geçirilmesi gereken bir yüzüğün kurtarılmasını konu edinen bir filmdir. Bambaşka bir evren geçmesi ve kendisine ait özgün bir dünyası olması bakımından bir sürü hayran kitlesi barındıran bu fantastik filmlerin başında gelir. 

Fantastik diziler izlemek, kendisine ait bir dünyası olması ve bambaşka evrenlerde, olasılıklarda geçmesi bakımından terci edilen bir türdür. Bu içerikte de Yüzüklerin Efendisi'nin evrenine hayran olanların severek izleyebileceği diziler listelendi. İçerisinde The Witcher, Game of Thrones, Vikingler gibi birçok fantastik dizinin bulunduğu bu listeye göz atabilirsiniz. İyi Seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Maymun Kral'ın Yeni Efsaneleri (2018-)

20. Maymun Kral'ın Yeni Efsaneleri (2018-)

IMDb: 6.4 

Dünyayı kötülüklerden korumak için yedi kutsal tomarı arayan bir kızın yıllardadır taş kesilmiş bir biçimde bulunan Maymun Kralı özgür bırakıp dünyayı kötülükten kurtarmak için mücadele etmesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Craig Irvin, Gerard Johnstone

Oyuncular: Chai Hansen, Luciane Buchanan, Josh Thomson, Emilie Cocquerel

19. Britannia (2017-)

19. Britannia (2017-)

IMDb: 6.8 

M.S 43 yılında geçen kurgu bir evrenin anlatıldığı dizidir. Dizide Roma İmparatorluğu Keltleri yok etmeye çalışır. Keltler güçlü ve savaşçı kadınlar tarafından yönetilen Britanya'nın bir şehridir. Bu dizinin kurduğu fantastik dünyada da Romalılar ve Keltlerin savaşı konu edinilir. 

Yönetmen: Jez Butterworth, Tom Butterworth, James Richardson

Oyuncular: David Morrissey, Kelly Reilly, Nikolaj Lie Kaas

18. Zaman Çarkı (2021-)

18. Zaman Çarkı (2021-)

IMDb: 7.1 

Çok satan fantastik romandan uyarlanan bir dizidir. Dizide kadınlar kurulunun bir üyesi olan Moiraine içerisinde beş kadın ve erkekten oluşan, dünyayı gezme görevi olan bir grupla zor bir yolculuğa çıkar. Bu zorlu yolculuk sırasında grup içerisindeki bir kişinin dünyayı kurtaracağı veya yok edeceğine dair bir kehanet vardır. 

Yönetmen: Rafe Judkins

Oyuncular: Rosamund Pike, Zoe Robins, Madeleine Madden

17. Shannara Günlükleri (2016–2017)

17. Shannara Günlükleri (2016–2017)

IMDb: 7.1 

Elfler, troller, druidler ve iblislerin de dahil olduğu birçok canlı türünün olduğu bir evrende geçen bu dizide Shannara ve arkadaşlarının dünyada barışı sağlamak için iblislerle verdikleri savaş konu edinilir. Bir gün barışı simgeleyen Ellcrys ağacı yaprak dökmeye başlar ve ölmek üzeredir. Shannara ve arkadaşları da ağacı iyileştirmek ve barışı sağlamak zorlu bir mücadeleye girerler. 

Yönetmen: Alfred Gough, Miles Millar

Oyuncular: Austin Butler, Ivana Baquero, Manu Bennett

16. Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020)

16. Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020)

IMDb: 7.4 

Sabrina, yarı cadı yarı insan olan birisidir. Bir yandan ailesinden miras kalan Gecenin Kilisesi'nde ölümlü insanlar arasında bir kimlik oluşturmaya çalışırken diğer yandan da tehdit edildiği karanlık güçler ile mücadele etmeye çalışır. 

Yönetmen: Roberto Aguirre-Sacasa

Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ragnarok (2020-)

15. Ragnarok (2020-)

IMDb: 7.5 

Norveç'te küçük bir kasabada geçen bu dizide müthiş bir doğa içerisinde yaşayan insanlar vardır ancak bu kişilerin hayatı tehlikededir. İnsanlar doğayı mahvettiği için kıyamet gittikçe yaklaşır ve zehirli atıklar, eriyen buzullar ile  radyoaktif atıklarında artmasıyla birlikte bazı insanlar mutasyon geçirmeye başlar. Kasabadaki en saygın insanların sahip olduğu fabrika bu saygınlıklarından ötürü bir türlü kapatılamaz. Bunun sonucunda kasabadaki bazı kişiler bu olaya müdahale etmeye karar verirler. 

Yönetmen: Adam Price

Oyuncular: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas

14. Arayıcın Efsanesi (2008–2010)

14. Arayıcın Efsanesi (2008–2010)

IMDb: 7.6 

Richard, yıllar önce Darken Rahl'ın emriyle katledilen bir sürü kişiden kurtulan tek çocuktur ve seçilmiş kişi olduğundan haberi yoktur. Richard kehaneti bozabilecek tek kişidir. Richard'ın iki dünya arasındaki arayıcı bulup Rahl'ı alt etmesi gerekir ve bunun için mücadele etmeye başlar. Dizi, Richard'ın iki dünya arasında başından geçen maceraları konu edinir. 

Yönetmen: Michael Hurst , Mark Beesley , Garth Maxwell , Jonathan Brough , Chris Martin-jones

Oyuncular:  Bruce Spence,  Bridget Regan, Craig Parker, Craig Horner

13. Titans (2018-)

13. Titans (2018-)

IMDb: 7.6 

Bir grup süper kahraman olman isteyen genç adayın konu edinildiği bir dizidir. Dick Grayson ise Batman ile yolarını ayıran ve bu bir grup gencin akıl hocalığını yapan birisidir. Çizgi romandan uyarlanan bu dizide acemi süper kahraman grubu dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadelenin içerisine giriyorlar. 

Yönetmen: Greg Berlanti, Akiva Goldsman, Geoff Johns

Oyuncular: Brenton Thwaites, Anna Diop, Ryan Potter

12. See (2019-)

12. See (2019-)

IMDb: 7.6 

Dizi, uzak bir gelecekte tüm insanların görme yetisini kaybettiği bir evrende geçiyor. Dizide, insanlar görme yetisi olmadan hayatta kalmaya çalışırlar ancak çiftlerden birinin görebilen ikiz çocukları dünyaya gelir. Görebilen çocuklar ile birlikte olaylar iyice bir çıkmaza girer. 

Yönetmen: Steven Knight

Oyuncular: Jason Momoa, Alfre Woodard, Sylvia Hoeks

11. Sweet Tooth (2021-)

11. Sweet Tooth (2021-)

IMDb: 7.8 

Gus, babası tarafından ücra bir yerde büyütülen yarı insan yarı geyik birisidir. Bir gün Dünyada meydana gelen gizemli ve tehlikeli olaylardan dolayı kendisi gibi olan insanlardan oluşan bir gruba katılır. Bu aile ile birlikte meydana gelen gizemi ve komployu çözmeye çalışırlar. 

Yönetmen: Jim Mickle, Beth Schwartz

Oyuncular: Christian Convery, Nonso Anozie, Adeel Akhtar

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Marco Polo (2014–2016)

10. Marco Polo (2014–2016)

IMDb: 8.0 

Marco Polo, ünlü İtalyan gezginin hayat hikayesinden esinlenilerek oluşturulmuş bir dizidir. Dizide, Moğol İmparatorluğu'nun Kağan'ı Kubilay Han'ın hükmettiği bir zamanda İtalyan gezgin hiç bilmediği ve aşina olmadığı bir coğrafyada var olmaya çalışır. İtalyan gezgin dizide imparatorluğu korumaya çalışır. 

Yönetmen: John Fusco

Oyuncular: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han

9. Black Sails (2014-2017)

9. Black Sails (2014-2017)

IMDb: 8.2 

Black Sails, döneminin en yetenekli ve zeki kaptanı olan Flint'in tayfasına yeni katılan John Silver ile birlikte sürüklendikleri maceraların konu edindiği bir dizidir. Silver ile birlikte bir hazine haritası çalarlar ancak bu harita güvertenin başını belaya sokacaktır. Kaptan Flint ve tayfası bu beladan kurtulmak için dönemin suçlu adası olan New Providence Adası'na karşı yola çıkarlar. 

Yönetmen: Jon Steinberg, Robert Levine

Oyuncular: Zach McGowan, Toby Stephens, Hannah New

8. Loki (2021-)

8. Loki (2021-)

IMDb: 8.2 

Loki, Marvel'ın en bilinen karakterlerinden birisidir ve bu dizide de Loki'nin başından geçen maceralar konu edinilir. Loki, süper güçlere sahip olan Tesseract'ın ortadan kaybolmasıyla birlikte Tesseract'ı bulur ve onu uzaya kaçış anahtarı kullanır. Fakat Loki, aklındaki çeşitli planlardan ötürü başını belaya sokmaya başarır. 

Yönetmen: Michael Waldron

Oyuncular: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw

7. The Witcher (2019-)

7. The Witcher (2019-)

IMDb: 8.2 

The Witcher'da yıllarca barış içerisinde yaşayan elfler, cüceler ve insanlar arasındaki barışın bozulup ırklar arasına başlayan savaş konu edinilir. The Witcher isimli suikastçı Geralt of Rivia ise dünyayı değiştirecek çocuğun doğumu bekler. Witcher'ın görevi vadeliden çocuğu bu savaştan korumaktır.

Yönetmen: Lauren Schmidt Hissrich

Oyuncular: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan

6. Vikingler (2013–2020)

6. Vikingler (2013–2020)

IMDb: 8.5 

Ragnar ve ailesi İskandinavya'da normal bir şekilde yaşayan çiftçi ailesiyken bir anda cesur savaşçılara dönüşürler. Ragnar'ın savaş tanrısı Odin'in soyundan geldiği düşünülür. Ragnar ve ailesi okyanus kıyılarını da aşarak acımasızca savaşmaya başlarlar. Dizide bir yandan Vikinglerin acımasız dünyası diğer yandan da kültürlerine yer veriliyor. 

Yönetmen: Michael Hirst

Oyuncular: Katheryn Winnick, Travis Fimmel, Gustaf Skarsgård

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Last Kingdom (2022-)

5. The Last Kingdom (2022-)

IMDb: 8.5 

Uthred, savaşta öldürülen bir İngiliz Kralı'nın oğludur. Babasının ölmesiyle birlikte Kont Ragnar'ın kölesi olan prens, paganların yaşadığı bir yere götürülür. İngiltere'de ise tahta amcası geçer ve prensi öldürmek için planlar kurar. Uthred, bu durumdan kurtulmak için öldüğü bilgisini yayar ve ne İngilizlerden  ne de Paganlardan yardım göremez. Yardım almak için Wessex Kralığı'na gider ve burada Alfred tarafından yardım alır. Ancak kimin tarafında savaşacağı konusunda ikilemde kalır.

Yönetmen: Stephen Butchard

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

4. Korkusuz (2015–2018)

4. Korkusuz (2015–2018)

IMDb: 8.6 

Avukat Matt Murdock, görme yetisini kaybetmiş ve bu yüzden de diğer duyuları fazlaca gelişmiş birisidir. Gündüzleri suçluları savunuzken geceleri de Daredevil kilimliğiyle şehirdeki kötülerle mücadele eder. Matt Murdock, küçük yaşlardayken bir mafya lideri yüzünden babasını kaybetmiştir ve bu yüzden de kötülere karşı olmuş ve daima suçlularla mücadele etmiştir.    

Yönetmen: Drew Goddard

Oyuncular: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson

3. Mandaloryalı (2019-)

3. Mandaloryalı (2019-)

IMDb: 8.7 

Mandalorian bir kafatası avcısıdır ve dizide de başından geçen maceralar konu edinilir. Mandalorian bu sefer çocuk öldürmesini gerektiren bir iş alır ve bu işi teslim etmez. Yeni Galaktrik Cumhuriyeti’nin aradığı bu çocuk artık Mandalorian’ın yanında olduğu için cumhuriyet ile Mandalorian arasında bir macera ortaya çıkar. Star Wars evrenine hakim olanların severek izleyebileceği bir dizidir. 

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Dave Filoni

2. Arcane (2021-)

2. Arcane (2021-)

IMDb: 9.1 

League of Legends oyunundan esinlenerek oluşturulmuş bir oyun dizidir. Oyun dizisi olmasına rağmen League of Legends ile bir ilgisi olmayanların da severek izlediği bir dizi olmuştur.  Ütopik bir evrende baskı gören yer altı şehri olan Zaun'da geçen bir dizidir. Karanlık yeraltında mücadele eden iki şampiyonun doğuş hikayesini anlatan bir dizidir.  

Yönetmen: Pascal Charrue

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Ella Purnell, Kevin Alejandro

1. Game of Thrones (2011-2019)

1. Game of Thrones (2011-2019)

IMDb: 9.2 

Yazların onlarca yıl, kışların ise bitmek bilmediği kurgu bir evrende geçen bu dizi de ırklar arası meydana gelen taht savaşları konu edinilir. Westeors kıtasında birkaç güçlü aile Yedi Krallığın kontrolü için savaşırlar. Dostların ve düşmanların içerisinde bulunduğu taht savaşlarının olduğu bu dizi Dünya çapında birçok yerden ilgi gördü ve hayran kitlesi oluşturdu. 

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff

Oyuncular: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginiz çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın