Görüş Bildir
Haberler
Yüzlerce Öğrenci Kadıköy'de Toplandı: 'Bütün Kayyum Rektörler İstifa Etsin'

etiket Yüzlerce Öğrenci Kadıköy'de Toplandı: 'Bütün Kayyum Rektörler İstifa Etsin'

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamasının ardından başlayan protestolar bugün Kadıköy'e taşındı. Kadıköy iskelesinde toplanan Boğaziçi ve diğer üniversitelerden yüzlerce öğrenci düzenledikleri eylemde taleplerini sıraladı. Öğrenciler 'Kayyum olarak atanan Melih Bulu ve tüm rektörler acilen istifa etsin' çağrısı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile rektör atanması sonrası yapılan protestolar devam ediyor. Üniversite kampüsünde öğlen saatlerinde eylem yaparak istifasını istedikleri yeni Rektör Prof. Dr. Meli Bulu'ya sevdiğini söylediği Metallica'nın 'Sad but true' ve 'Am I Evil' parçalarını dinleten öğrenciler, eylemlerini Kadıköy Meydanı'na taşıdı.

Öğrencilere vatandaşlardan alkışlı destek

Boğaziçi Kampüsü'nde bugün gerçekleştirdikleri eylem sırasında kendilerine camdan el sallayan Rektör Bulu'ya yuhalayan öğrenciler, daha sonra Bebek yönünden çıkarak, Ortaköy'e ve oradan da Beşiktaş'a yürüyen öğrencilere vatandaşlar arabaların kornaları ve alkışlarla destek verdi.

Polis de alana geldi

Polis de alana geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğrenciler daha sonra vapur ve motorlarla Kadıköy'e geçti. Öğrencileri Kadıköy'de kalabalık bir grup karşıladı. Boğaziçili öğrencilerin eylemine diğer üniversitelerden öğrenciler, akademisyenler, sanatçılar ve siyasetçiler de katıldı. Öğrencilerin eylemi öncesi çok sayıda polis de alana geldi.

"Kayyumlar gidene kadar bu konu kapanmayacak"

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rıhtım Meydanı'nda bir basın açıklaması okuyarak taleplerini sıraladı. Öğrencilerden İdil Kaya tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Bugün 6 Ocak Çarşamba. Çevrimiz polislerle dolu ve gözaltına alınan arkadaşlarımız yanımızda değil. Şimdi yeniden, üniversitemize atanan kayyumu kabul etmediğimizi dillendirmek için öğrencilerden emekçilere, mezunlardan akademisyenlere ve demokratik kitle örgütlerine kadar hep beraber buradayız ve söyleyeceklerimiz var!

Kayyum rektör Melih Bulu’nun canlı yayındaki iddialarının aksine, biz burada Boğaziçi Üniversitesi’nin azınlığını değil ta kendisini temsil ediyoruz! Biz Boğaziçi Üniversitesi’nin bileşenleri olarak kayyum rektör atamasına karşıyız. Kayyum politikalarının bizi hep kötüye götüreceğini biliyoruz, alışmayacağız, kabullenmeyeceğiz!

Bilinsin ki; yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değiliz, tüm öğrencilerin ve ülkenin bütününün, yani İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyen kadınların ve LGBTİ+’ların, Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde direnen Bimeks işçilerinin ve bilumum emekçi ve ezilenlerinin demokratik taleplerini dile getirmek için buradayız. Boğaziçi gerçekliğinin ülke gerçekliğinden kopuk olmadığının bilincindeyiz. Çünkü biliyoruz ki yalnızca üniversiteler değil, hem STK’lar hem belediyeler bu taleplerimizi dile getirdiğimiz en temel alanlardan biri olan üniversitemizde ise kayyum atamaları üniversitelerimizin özerkliğini yok etmekte dolayısıyla ülkemizin geleceğini büyük bir tehdit altında bırakmaktadır. Bugün Devlet Bahçeli’nin söylediğinin aksine bizim için konu kapanmamıştır. Kayyumlara gidene kadar ve gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılana kadar da konu kapanmayacaktır.

Bu noktada, demokratik alanları genişletmek için, birliğimizin ve direnişimizin verdiği güvenle sesleniyoruz:

1- Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.

2- Kayyum olarak atanan Melih Bulu ve tüm rektörler acilen istifa etsin.

3- Tüm üniversitelerdeki rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.

Kayyumları kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz.

Biliyoruz ki; kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.'

ANKA ve BirGün

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
130
44
21
14
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SU

Bu sapkın ve saçma siyasete yeter artık! Bittik her yönden sktirip gidin artık! Ülkeyi bitirdiniz ne eğitim bıraktınız ne cüzdanlarda para! Siz saraylarınızd... Devamını Gör

Ahmet Ç.

Evet haklısın AKP leş de CHP geçse ülkeyi satar amk. Zamanında gördük halen görüyoz, yıl olmuş 2020 başörtü düşmanlığı yapıyorlar :)

Halil Değerli

Türkiye'nin en iyi muhalefeti.... ...... Üniversite öğrencileri..... .... 👏👏👏👩‍🎓👨‍🎓

eylulmuffin

ya bu tayippin evinde tv yok eminim yani. Yaverlerinden haber alıyo sadece. Tv olsa açıp bakar merak eder insan, tüm kanallara bakar, insanlar neler yaşıyor ... Devamını Gör

mahir riha

Prompter kullanmadan yaptığı konuşmaları görmedin mi hiç? Görmemiş olabilirsin gerçi takip etmediğin için. Anca tek bir videoya bakıpta, konuşmanın içeriğini... Devamını Gör