Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışına Yerleşmeyi Düşünenler için Dünyanın En Ucuz ve En Yaşanılabilir 13 Ülkesi

Yurt Dışına Yerleşmeyi Düşünenler için Dünyanın En Ucuz ve En Yaşanılabilir 13 Ülkesi

cakyz
22.04.2017 - 03:26

Bugün pek çok insan yeni iş olanakları, ilişki durumları ya da yalnızca daha basit bir hayat sürmek için yurt dışına taşınmayı düşünüyor. InterNations isimli şirketin ülkesinin dışında yaşayan 14,300  kişinin katılımıyla yürüttüğü son araştırma da, 2017 yılında ucuzluk ve iş imkânları açısından dünyanın en yaşanabilir ülkelerini gözler önüne seriyor.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/intern...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma, yaşamını ülkesinin dışında sürdüren 174 farklı milliyetten ve 191 farklı ülkeden insanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma, yaşamını ülkesinin dışında sürdüren 174 farklı milliyetten ve 191 farklı ülkeden insanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar, yaşadıkları yerleri önceden belirlenmiş 43 farklı özellik açısından değerlendirdi ve tüm bu kıstaslara 1-7 arası puan verdi. Araştırma sonucunda hazırlanan endekse 67 ülke dâhil edildi ve bu ülkelerin her biri için cevap veren en az 50 kişi bulunması şartı arandı. İşte sonuçlara göre listenin başında yer alan 13 ülke:

13. Romanya

13. Romanya

Romanya devletinin düşük zamları ve vergi indirimleri ülke içindeki hareketi arttıran bir özelliğe sahip. Bu durum da hem ülkenin vatandaşları hem de göçmenler için iş olanaklarının artmasına olanak tanıyor. Sonuç olarak da ülkede yaşam oldukça ucuz...

12. İspanya

12. İspanya

Özellikle Madrid, Barselona ve Valensiya gibi kentlerde iş olanaklarının fazlalığı ve bu işler için verilen ücretler, Batı Avrupa genelinde eşi benzeri olmayan düzeyde. Üstelik İspanya'da konaklama, gıda ve ulaşım ücretleri de görece ucuz ve ülkenin muhteşem hava şartları insanları en çok cezbeden özellikleri arasında yer alıyor.

11. Malta

11. Malta

Malta, ülkeyi değerlendiren katılımcıların tek bir tanesinin bile finansal durumundan şikayet etmediği bir ülke olduğu için bu sene listenin üst sıralarında yer alıyor.

10. Polonya

10. Polonya

Oldukça fazla iş olanağı barındıran Varşova gibi kentler, Polonya'yı da listenin üst sıralarına taşıyor. Bu kentlerde yaşam pahalılığı Londra, Paris ve Frankfurt'tan daha düşük olduğu için de yerleşmeyi düşünenlere rahat bir yaşam vadediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Filipinler

9. Filipinler

Filipinler, konaklama açısından dünyanın en ucuz ülkelerinden bir tanesi ve listede yer alan bir başka ülke olan Tayland'a göre kiralar yarı yarıya daha ucuz.

8. Çek Cumhuriyeti

8. Çek Cumhuriyeti

Eğer ülkenin başkenti Prag'da kalacaksanız, hayat pahalılığı elbette ülkenin diğer kesimlerine göre daha fazla olacaktır. Ancak ülke yine de diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha ucuz ve aynı zamanda pek çok iş olanağına sahip.

7. Ekvador

7. Ekvador

Yerleşen tek bir katılımcının bile hayat pahalılığından şikayet etmediği ülke, bu özelliğiyle listenin üst sıralarında yer almayı başardı.

6. Macaristan

6. Macaristan

Katılımcılar tarafından ucuz yaşam koşulları ve yapılan tatmin edici ödemeler sebebiyle üst sıralara taşınan Macaristan, ülkeye yerleşen kişilerin %30'unun finansal durumlarından tamamıyla memnun olmasıyla 2015 yılındaki %19'luk orana büyük fark attı.

5. Meksika

5. Meksika

Ülkede bulunan pek çok kent, dünyanın en ucuz yaşam koşullarını sunuyor ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Ancak Meksika'nın dünyanın dört bir yanından aldığı göç sebebiyle ülkede yaşam her geçen gün daha pahalı hâle geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Vietnam

4. Vietnam

Konaklama ve gıda açısından dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olan Vietnam, yeni bir hayata başlamak için en elverişli noktalardan birini oluşturuyor.

3. Tayvan

3. Tayvan

Yaşamını Tayvan'da sürdüren katılımcıların %83'ü, ülkede yaşamın ucuz olduğunu, %96'sı ise kazandıkları paranın tüm giderlerine yettiğini belirtiyor ve bu da Tayvan'ı listenin üst sıralarına yerleştiriyor.

2. Tayland

2. Tayland

Ülkede gıda, ulaşım ve konaklama fiyatları gayet uygun olduğu için Tayland listenin ikinci sırasında yer almaya hak kazanıyor.

1. Ukrayna

1. Ukrayna

Bir Doğu Avrupa ülkesi olan Ukrayna, ülkeye yerleşen katılımcıların %45'inin yaşamın çok ucuz olduğunu belirtmesi sebebiyle listenin başında yer almaya hak kazanıyor. Bu oran, dünya ortalamasının %14 olduğu düşünüldüğünde epey yüksek bir memnuniyete işaret ediyor. Ayrıca ülkeye yerleşen kişilerin %75'i, bu göçün sebebinin ülkenin rahat yaşam şartları olduğunu belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
47
33
16
13
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Olgun ışık

Ukrayna ve Meksikanın bu listede ne işi var? Ukraynanın 1/3 ü rus işgali altında hemen her kış gaz ve ekonomik sıkıntılar baş gösteriyor. Meksika ise uyuştur... Devamını Gör

Taylan Aygen

Bence insanların ülkelerini bırakıp, yurt dışına gitme fikrini kafalarımıza sokmaya çalışmanız hoş bir davranış değil artık.. Bu tür paylaşımlar, son 1 yılda... Devamını Gör

Ali Keskin

Farkında değilsin ama sorduğun sorulara dön bi daha bak..Kendi söylediklerin bile çaresizlik belirtisi.ne iş yapmalıyız? Hangi iş kolu bizi kurtarır ? Bizi k... Devamını Gör

Melih Işık

İspanya avrupada işsizliğin en fazla olduğu ülkelerden biri değil miydi yahu?