Görüş Bildir
Haberler
Yurt Çapında HDP Binalarına Saldırı

Yurt Çapında HDP Binalarına Saldırı

Batuhan
07.09.2015 - 16:13 Son Güncelleme: 08.09.2015 - 01:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup, Antalya'da HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı. Denizli'de HDP binasına yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Ankara Beypazarı'nda ise mevsimlik işçilerin saldırıya uğradığı öne sürüldü. Gün içinde başka illerden de benzer haberler geldi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00 toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 19.30'da yürüyüşe geçti. Antalya Caddesi'nden geçen grupta bulunanların sayısı katılımlarla yaklaşık 2000 kişiye ulaştı. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi'nden geçerek Çakal Deresi Mevkii'ndeki HDP İlçe binasına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı.

https://twitter.com/HDP_TT/status/640984677571035137

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1'inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı.

Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.

Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü.

Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çorlu'da linç girişimi

Çorlu'da linç girişimi
Çorlu'da linç girişimi

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaklaşık 6 bin kişi Atatürk Meydanı'nda toplandı. PKK aleyhine sloganlar atan gruptan bir kısmı Omurtak Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. HDP binasına girmek isteyen grubu, parti binasının olduğu sokak üzerinde barikat kuran polis ekipleri engelledi. Güvenlik önlemi alan polis ekiplerince durdurulan grubun, Çorlu'da bulunan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı binasına girmesine izin verilmedi.

Kalabalığın arttığı sırada gruptan bazıları HDP parti binasına taşla saldırdı. Daha sonra binanın arka kısmındaki yangın merdivenlerin 3'ncü katta bulunan parti binasına giren gruptan bazı kişiler, HDP Tekirdağ İl Başkanlığı yazan parti tabelasını sökerek yere fırlattı. Ardından ise Türk bayrağı astı.

DHA'nın haberine göre, HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya, tabelanın yere atıldığını görünce girişte güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin yanına gitti ve 'Siz burada ne işe yarıyorsunuz?' diye tepki gösterdi. Parti önünde toplanan kalabalık polis ekiplerine bağıran Kaya'ya saldırarak linç etmek istedi. Kalabalık ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, Kaya polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

HDP binasına yürümek istediler

HDP binasına yürümek istediler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli'de yaklaşık üç bin kişilik grup, Dağlıca'da şehit olan 16 askeri anmak ve PKK'yı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Grup, HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokağın başına gelince parti binasına yürümek istedi. Önceden önlem alan polis ise grubun sokağa girmesini engelledi. Bu sırada, polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

HDP İl Başkanlığı'na önceden Türk bayrağının asıldığını öğrenen grup, polisinin uyarılarının ardından sokaktan ayrıldı. Topluluk, daha sonra Lise Caddesi'nden Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyarak askere destek veren sloganlar attı. Grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.

Niğde'de HDP tabelası yakıldı

Niğde'de HDP tabelası yakıldı
Niğde'de HDP tabelası yakıldı

Niğde'de, Dağlıca saldırısını protesto etmek için toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek Yeni Çarşı'da bulunan HDP binasının bulunduğu sokağa yürüdü.

Eylemci grup içerisinden yaklaşık 100 kişi, yolda topladıkları taşlarla HDP il binasına saldırdı. Bu sırada bir grup, 2'nci katta bulunan HDP il binasına tırmanarak parti tabelasını yerinden söktü.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, HDP il binasının tabelasını Cumhuriyet Meydanı'na getirip ateşe verdi. Grup daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği'ne yürüdü. Polis, saldırının ardından HDP il binası önündeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Balıkesir'de parti binası basıldı, eşyalar ateşe verildi

Balıkesir'de parti binası basıldı, eşyalar ateşe verildi
Balıkesir'de parti binası basıldı, eşyalar ateşe verildi

Fotoğraf: @umutcinar35 @BatughanKoc

Balıkesir’de kalabalık bir grup, Hakkari Dağlıca’da yaşanan terör olayları üzerine HDP İl Başkanlığı binasını bastı. Parti binasına giren grup, ’Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’ sloganları attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balıkesir’de bir grup, HDP İl Başkanlığı binasına girdi. Yaşanan terör olaylarına tepki gösteren grup, parti binasında bulunan eşyaları balkondan aşağı attı. Grup, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. HDP bayrağının yakıldığı olaya engel olmak için gelen sivil polisler, kalabalık grup tarafından yuhalandı. Balkona Türk bayrağı asan grup, daha sonra parti binasını boşalttı.

Ajanslar ve Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
2
1
0
0