Görüş Bildir
Haberler
Yoksullukta Büyümüş ve Şimdiki Hayatını Başkalarına Yardım Etmeye Adamış Ünlü İsimler

Yoksullukta Büyümüş ve Şimdiki Hayatını Başkalarına Yardım Etmeye Adamış Ünlü İsimler

Onedio0303
22.08.2022 - 08:59

Para sıkıntıları ile büyümek kesinlikle geleceğimizi ve hayata olan bakış açımızı etkiler. Aynı zamanda kendimize büyük hedefler koymak ve hayatta büyük başarılara imza atmak için büyük bir motivasyon da yaratır. Hiçlikten gelen ve büyük başarılara imza atan insanlara baktığımızda, hemen hemen hepsinin geçmişlerini asla unutmadıklarını ve her zaman ihtiyacı olanlara yardım etmeye hazır olduklarını görürüz. Çünkü onları ve onların yoksullukla verdikleri savaşı onlardan başka kimse anlayamaz.

Biz de geçmişlerini, savaşlarını hayallerine ulaşmak için bir araç olarak kullanan bu insanları takdir ediyor ve size yoksulluktan gelerek dünyanın en büyük yıldızlarından olmayı başarmış 10 ünlüyü anlatıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cameron Diaz

1. Cameron Diaz

49 yaşındaki Amerikalı güzel oyuncu Cameron Diaz, çocukluğunda yoksullukla büyümelerine rağmen  'harika ebeveynleri' olduğunu ve mutlu bir çocukluk geçirdiğini açıklamıştı. Ayrıcalıklı bir hayat sürmediklerini, hatta tam tersine bir hayat yaşadıklarını söyleyen Diaz, ailesinin ekstra para için soda kutuları topladığını anlatmıştı.

Diaz, büyüme şeklinin hala bugünkü hayat tarzını etkilediğini söylüyor. Yoksul bir evde tutumlu bir şekilde büyüyen Diaz, parasını öylece boşa harcayamayacağını vurguluyor.

Diaz, büyüme şeklinin hala bugünkü hayat tarzını etkilediğini söylüyor. Yoksul bir evde tutumlu bir şekilde büyüyen Diaz, parasını öylece boşa harcayamayacağını vurguluyor.

Çeşitli hayır etkinliklerine katılım sağlayan Diaz, 2001 yılında 'Yarın İçin Bugün Başla' adlı kendi hayır kurumunu kurmuştu.

2. Tom Cruise

2. Tom Cruise

Kendi zamanında Hollywood'un en çalışkan ve başarılı ünlüsü olan Tom Cruise da çalışma hayatı ile çok genç yaşta tanışmak zorunda kalan ünlülerden biri. Her zaman bir çalışma etiğinin olduğunu vurgulayan Cruise, 8 yaşından beri yılbaşı kartları satma, çim biçme gibi maaşlı işlerde çalıştığını da ekliyor. Başarılı olduktan sonra bütün parasını hayır kurumlarına harcayan Tom Cruise, çocuklar için bir hayır kurumu ve Afrika'da bağış yapmak gibi pek çok yardım çalışmasında bulunuyor.

3. Mila Kunis

3. Mila Kunis

38 yaşındaki Mila Kunis, çocukluğunda ailesi ile birlikte Amerika'ya göç etmişti. Küçüklüğünde sık sık domates çorbası içtiklerini anlatan Kunis, Ashton Kutcher ile evli ve o da çocukluğu yoksul geçen ünlülerden biri. Parayı asla boşa harcamadıklarını söyleyen Kunis, bugünlere kendi emekleriyle geldiklerini ve paranın değerini iyi bildiklerini vurguluyor. Mina Kunis başarılı bir oyuncu olduktan sonra bütün gücünü yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmeye kullandı ve Afrika'da bir yardım kuruluşunun uluslararası marka temsilcisi oldu.

4. Jennifer Lopez

4. Jennifer Lopez

Zamanımızı en ünlü yıldızlarından olan J.Lo bugünlere gelmeden önce çok sıkıntılar yaşadı. Okula gitmek yerine tam zamanlı dans için evi terkeden Lopez, evsiz kaldığı ve dans stüdyosunun içindeki koltukta uyuduğu günleri her zaman anlatır. Şimdiki halinde bile asla geçmişini unutmayan ünlü şarkıcı, yardıma ihtiyacı olanlara yardım ediyor. 'Lopez Family Foundation' adı altında gönüllü bir kuruluş kurdu ve kadınlara, çocuklara yardım ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Camila Alves

5. Camila Alves

40  yaşındaki ünlü model ve tasarımcı 15 yaşında evinden ayrılıp Los Angeles'a taşınmıştı. Burada zorlu zamanlar geçiren Alves, İngilizce bile bilmiyordu ve maddi olarak ailesiyle telefonda konuşmayı bile  karşılayamıyordu. Para biriktirip New York'a gitmek ve İngilizce öğrenmek için evlerde temizlikçi olarak çalıştığını ve restoranlarda garsonluk yaptığını söyleyen Alves, yıllar sonra kocası Matthew McConaughey ile 'Just Keep Livin' isminde bir kuruluş kurdu ve bu kuruluşu 'Mutluluğun bilimi' olarak tanımlıyor.

6. Jim Carrey

6. Jim Carrey

Hollywood'un en gözde komedyenlerinden Jim Carrey zorlu bir çocukluk geçirdi. Ailesi evini kaybetti ve bir kamyonetin içinde yaşamak zorunda kaldılar. Genç Jim okulu bırakıp ailesine destek olmak zorunda kaldı. Hayır işlerini kimsenin gözüne sokmadan yapan Carrey, buna rağmen yaptığı birçok hayır işiyle biliniyor. 2005 senesinde 'Better U Foundation' adlı yardım kuruluşunu kurdu.

7. Leighton Meester

7. Leighton Meester

Ünlü oyuncu doğduğunda iki ebeveyni de hapisteydi. Ardından ayrıldılar ve iki tarafta ekonomik sıkıntılar yaşadı. Leighton kendi mezuniyetine gitmeyi bile düşünemiyordu. Gaz ve yemek için bile paraları olmadığını açıklayan ve bunların endişesini yaşamış biri olarak Meester, bununla savaşmaya karar verdi ve Amerika'daki yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyor.

8. Chris Pratt

8. Chris Pratt

Ünlü oyuncunun ailesi para sıkıntıları yaşarken, kendisi yemek kuponlarıyla aç kalmamaya çalışıyordu. Küçüklüğünden bahsederken bazen aşevinden yemek zorunda kaldıklarını ve bunu anlatmaktan utanmadığını söyleyen Pratt, bunda yanlış bir şey olmadığını söylüyor. Şu an parasını aç insanlara yadım için harcıyor ve 2021 senesinde 10 bin dolar aşevine bağış yaptı.

9. Demi Moore

9. Demi Moore

Ünlü oyuncu parasızlıktan ölmediklerini, fakat çok da paralarının olmadığını vurguluyor. Bu mesleğe hiç bir bağlantısı ya da geçmişi olmadan girdiğini söyleyen Moore, kaybedecek hiçbir şeyinin olmadığını, kazanacak ise birçok şeyinin olduğunu anlattı. Demi şimdi kendini hayır işlerine adadı ve insan ticaretine karşı savaşan bir hayır kurumu kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Justin Bieber

10. Justin Bieber

Tek başına bir anne ile büyütülmüş dünyaca ünlü şarkıcı, çocukluğunu anlatırken fakir olduklarını ve başka çocukların ona sataştığını anlattı. 28 yaşındaki şarkıcı şimdi çeşitli hayır kurumlarına bağış yapıyor ve akıl sağlığı hakkında bilinçlendirmeye yönelik yardımlar yapıyor.

Yoklukla savaş verip dünyaca ünlü yıldızlar haline gelen bu ünlülerimizi gördükten sonra, sizce de yokluktan gelmek insana daha fazla gayret ve başkalarına yardım etme isteği aşılıyor mu? Sizin düşünceleriniz neler? Yorumlara bekleniyorsunuz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filizim

avrupayı cennet sanan avrupa hayranlarına duyurulur. avrupada geçim sıkıntısı diye birşey olduğuna inanmıyorlar.