Görüş Bildir
Haberler
Yoğun İlgi Üzerine: 14 Maddeyle Aydın'ın Güzide ve Mizah Dolu İlçesi Söke Bölüm-2

etiket Yoğun İlgi Üzerine: 14 Maddeyle Aydın'ın Güzide ve Mizah Dolu İlçesi Söke Bölüm-2

Koray Kaya
01.12.2016 - 15:46

'14 Maddeyle Aydın'ın Güzide ve Mizah Dolu İlçesi Söke' içeriğine gelen yoğun ilgi üzerine, eksik kalan ve göremediğimiz yönleri ile 'Aydın'ın Güzide ve Mizah Dolu İlçesi Söke Bölüm-2'yi' hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çöp Şiş

1. Çöp Şiş

Türkiye'nin bir çok yerinde bulamayacağınız Söke'ye özgü bir lezzettir çöp şiş. Çevre yolu üstünde bir çok çöp şişçiye denk gelirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerlerindendir çöp şişçiler. Sizleri eşsiz lezzetiyle esir eder. Birçok ünlü isimi ağırlamıştır çöp şişçilerimiz.

Arda Turan bunlardan sadece biri

Arda Turan bunlardan sadece biri

Barcelona'ya gitmeden önce bu tadı son bir kez tatmak istemiş. Ee malum Türkiye'de bile zor bulunurken İspanya'da nerede bulacak. İşte böyle bir şey çöp şiş sevdası.

2. Balici Umut

2. Balici Umut

Söke'nin maskotu Balici Umut... 

Söke esnafı kol kanat gerip baliyi bıraktırmayı denediyse de bir müddet başarılı olduktan sonra yeniden baliye başladı. Kimseye zararı olmaz, sevilen biridir Umut.

3. Söke Spor

3. Söke Spor

İlçenin zamanında üst liglerde mücadele etmiş, sahasında Galatasaray ile maç yapmış takımı Söke Spor....

Şimdilerde yine eski günlerine hızla yükselmeye çalışan Söke Spor, ilçenin en büyük değerlerinden biridir. En büyük rakibi Kuşadası Spordur. Derbiler çetin ve olaylı geçer.

4. Çılgın taraftar grubu: HellBoyslar

4. Çılgın taraftar grubu: HellBoyslar

Derbi günü hususi tabut yaptırıp üstüne 'Merhum Kuşadası Spor' şeklinde afiş sarıp tüm ilçeyi bando ekibiyle dolaşacak kadar çılgın bir taraftar grubuna sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çılgınlıkta sınır tanımayan gençlere sahiptir.

6. Meşhur rüzgarı

6. Meşhur rüzgarı

Söke denilince dışarıda Sökelilerin söyledikleri ilk şey rüzgarıdır. Eğer Söke'de yaşıyorsanız ayaz ve rüzgar sizin en yakın dostunuzdur. Uçmamak için ayaklarınıza ağırlık bağlamanız ve sıkı giyinmeniz önerimizdir.

7. Söke Körüklü Çizmesi Büyük Usta Zeki Avcıoğlu

7. Söke Körüklü Çizmesi Büyük Usta Zeki Avcıoğlu

Türkiye'de önemli bir üne sahiptir Söke Körüklü Çizmesi Büyük Usta Zeki Avcıoğlu. Sayesinde tanınan çizme, belgesellere bile konu olmuş, Japonya'ya kadar gitmiştir. Bkz.

Bahsettiğimiz belgesel

8. Mehmet, Nam-ı Diğer Deli Memet

8. Mehmet, Nam-ı Diğer Deli Memet

Mehmet Abi'yi bilmeyen yoktur Söke'de. 'Hişt hişt bişi sorcam 1 TL var mı?' sorusu ile ünlenmiştir. Bir ara kendisine bulaşan gençlerin dershanesine kadar peşlerinden koşturup, müdür odasını basmışlığı da vardır.

Not: Son zamanlarda 10 TL istemeye başlamış, dolar kuruna göre fiyat ayarlıyor galiba.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Keşkek

9. Keşkek

Söke'de düğünlerin olmazsa olmazı, demirbaşı, vazgeçilmez düğün yemeğidir keşkek. Davul zurna eşliğinde erkeklerin kollarına yemeni bağlayarak saatlerce dövdükleri keşkek, lezzeti ile gönülleri fetheder.

10. Antik şehir Priene

10. Antik şehir Priene

Priene, Aydın Söke'de Selçuk-Efese yaklaşık 100 km uzaklıkta kurulmuş bir İyon (Antik Yunan) şehridir. Şehir Menderes nehrinin 10 km kuzeyindedir. Şehir kurulduğunda deniz kıyısındaydı. Menderesin alüvyonu nedeniyle şehir şimdi kilometrelerce kara içerisindedir. Söke'nin Güllübahçe kasabasında yer alır.

11. Söke Çayı

11. Söke Çayı

Hıdrellezde Sökelilerin vazgeçilmez yeridir Söke Çayı. Yakın zamanda ıslah çalışmalarına başlanmış.

12. Turşucu Muhittin

12. Turşucu Muhittin

Söke'de turşu denince senelerden beri akla gelen tek isim... 

Babalarımız dedelerimiz az mı turşusundan yedi, turşu suyundan içti. Muhittin abimiz turşu işinde zirvede tektir Söke'de. Her etkinlikte, organizasyonda, toplulukta yerini alır. Tezgahında uzun kuyruklar oluşur.

13. Sera Cafe

13. Sera Cafe

Sökeli gençlerin bir dönemler en uğrak mekanlarından biriydi. Okuldan kaçan her öğrencinin uğradığı, kafe kültürünü yaygınlaştıran ilk mekan. Hangimiz içmedik ki çılgınlar gibi o kivi çayını.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Kronik Söke pişmanlığı

14. Kronik Söke pişmanlığı

Söke'deki her öğrenci lise bitse de şu Söke'den kurtulsam diye dua eder. Bir an evvel kaçıp kurtulmak ister ve sürekli yakınır. Üniversiteye gittikten sonra ise ilk döndüklerinde toprağı öper ve şükür edercesine Söke diye haykırırlar. Bu pişmanlığı ve yakarışı birçok öğrenci yaşar. Söke'ye saydırıp ardından özlem tweetleri atan çok arkadaşım oldu.

Bonus

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
315
94
56
42
11
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuğçe Eke

'' Onedio takip eden Sökeliler buraya! '' yazası geliyor insanın :D

Engin Aşcı

Turşucu Muhittin'i de ekleyin artık

Koray Kaya

eklendi

Emre ç

Cidden HellBoyslar mı editörün dalgınlığı mı ?